Thursday, January 31, 2008

DRIVE-BY TRUCKERS – Brighter Than Creation’s Dark

Ένας rock 'n' roll δυναμίτης διάρκειας 75 λεπτών, ποτισμένος με τα αλάνθαστα ελιξήρια της αμερικάνικης παράδοσης και φορτισμένος συναισθηματικά από μιά χρονιά μεγάλων εξελίξεων. Το καινούριο άλμπουμ των Drive-By Truckers είναι ίσως η πρώτη σημαντική νέα κυκλοφορία του 2008 και μία από τις 8 που "θέτουν τα στάνταρ ολόκληρης της νέας χρονιάς" κατά το περιοδικό Mojo (μαζί με τους REM, Portishead, Nick Cave, Bauhaus κλπ). Η αποχώρηση του Jason Isbell και η επιστροφή στις παλιές μέρες του γκρουπ, αλλά και η καθαρτήρια συνεργασία με την Bettye LaVette στο "Scene of Crime" συντέλεσαν ώστε η ηχογράφηση του "Brighter Than Creation's Dark" να ενσωματώσει όλα τα ξεχωριστά στοιχεία της προσωπικότητας του γκρουπ στις πιο απαιτητικές συνθέσεις τους, μέσα από τις κορυφαίες performance στην ιστορία τους. Ένας έντονος R&B αέρας διατρέχει τις σκληρές rock αλλά και τις "παλιακές" mellow στιγμές τους, ενώ ο, θρύλος των Muscle Shoal, Spooner Oldham στο όργανο μεταφέρει ατόφια τη μαγεία και το πνεύμα του Νότου.

Wednesday, January 30, 2008

Ήχοι από την Βραζιλία


ORQUESTRA IMPERIAL
Carnaval So Ano Que Vem


Το περίφημο ντεμπούτο της Orquestra Imperial, τώρα σε πανευρωπαίκή κυκλοφορία. Είναι μία από τις κορυφαίες world music κυκλοφορίες της χρονιάς, "το κορυφαίο βραζιλιάνικο άλμπουμ εδώ και πολλά χρόνια" κατά το Mojo, "εξαιρετικά καλόγουστο, με funk και electronica χρωματισμούς", κατά τον Daily Telegraph.

Οι Orquestra Imperial είναι μια 19μελής μπάντα αποτελούμενη από νέους pop, rock και jazz μουσικούς της Βραζιλίας (ανάμεσα τους οι Kassin, Domenico, Moreno Veloso, Thalma de Freitas και Wilson das Neves των Ipanemas) που, επιθυμώντας να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους, αποφάσισαν να σχηματίσουν μια ορχήστρα για να παίξουν παλιομοδίτικη samba.

Σύντομα η Orquestra Imperial έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, με κολοσσούς της tropicalia όπως οι Caetano Veloso και Seu Jorge να ανεβαίνουν μαζί τους στη σκηνή στη Βραζιλία, ενώ στο Barbican του Λονδίνου, στα πλαίσια του Tropicalia Festival του 2006, οι Gruff Rhys (Super Furry Animals), The Bees και Sean O’Hagan (High Llamas) ήταν αυτοί που μοιράστηκαν τη σκηνική ευφορία τους. Αν και αφιερωμένη στην κλασική samba, η Orquestra Imperial δεν διστάζει να λοξοδρομήσει προς την bossa nova ή να ρίξει ένα spy-theme στο πολύχρωμο χαρμάνι της, σκαρώνοντας έτσι μία από τις πιο φιλόδοξες σύγχρονες global ηχογραφήσεις.

Ακούστε εδώ: www.myspace.com/orquestraimperial

Tuesday, January 29, 2008

The Gutter Twins


“We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.”
—Oscar Wilde


“Heaven, it’s quite a climb….”
—The Gutter Twins, “Seven Stories Underground”





Οι Gutter Twins είναι το νέο σχήμα των Mark Lanegan (Screaming Trees, Queens of The Stone Age, Mark Lanegan Band) και Greg Dulli (The Afghan Wings, The Twilight Singers).


«Άρχισε αρκετά αθώα», υποστηρίζει ο Mark Lanegan για την συνεργασία του με τον Greg Dulli και το αποτέλεσμα αυτής, το πολυαναμενόμενο πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Saturnalia. Όμως τίποτα δεν μπορεί να είναι «αθώο» όταν έχει να κάνει με το σχεδόν-μυθικό αυτό δίδυμο. Μυστικιστικό, απρόβλεπτο, τελικά δεσποτικό, το Saturnalia περιέχει όλα τα «κακόφημα» στοιχεία που μας έκαναν να λατρέψουμε τους δύο singersong writers ξεχωριστά.


«Όσο και να το βρίσκω πνευματικό, τελικά έχει να κάνει περισσότερο με την σάρκα», λέει ο Dulli για το Saturnalia. «Η σάρκα υποφέρει και αγαλιάζει, αμαρτάνει και υπερβαίνει».


To νέο άλμπουμ των Gutter Twins Saturnalia θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαρτίου από την Sub Pop – στην Ελλάδα από την Hitch Hyke.

Vintage εκδόσεις για "μερακλήδες"

John ColtraneEarly Trane


Από το Σεπτέμβριο του 1955, όταν ο John Coltrane έγινε μέλος του κουιντέτου του Miles Davis, ξεκίνησε μια πορεία που, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, θα τον καθιστούσε το μεγαλύτερο τενόρο σαξοφωνίστα στην ιστορία της jazz. Αυτή την περίοδο καλύπτει ενδελεχώς το "Early Trane" μέσα από 4 CD και 52σέλιδο booklet με σπάνιες φωτογραφίες, βιογραφικά και δισκογραφία. Περιλαμβάνει ηχογραφήσεις του Coltrane με τον Miles Davis, τους Prestige All Stars και φυσικά το θρυλικό σεξτέτο του.

Elvis PresleyThe Tupelo Mississippi Flash


Το αναμενόμενο proper-box που καλύπτει τα πρώτα χρόνια του Elvis Presley μέσα από 115 κομμάτια! Περιλαμβάνει ένα CD με ζωντανές ηχογραφήσεις από την περίοδο 1954-1956 και τρία αφιερωμένα σε στούντιο ηχογραφήσεις για την Sun και την RCA, με όλα δηλαδή τα κλασικά κομμάτια. Για πολλούς από τους φίλους του "Βασιλιά του rock 'n' roll" αυτά είναι τα τραγούδια που αντιπροσωπεύουν το προσωπικό fusion του R&B και της country από τον Elvis, αυτό ακριβώς που παρήγαγε μερικές από τις σημαντικότερες ηχογραφήσεις του 20ου αιώνα. Επιμελημένο από το σπεσιαλίστα Adam Komorowski, συνοδεύεται από 52σέλιδο booklet με σημειώσεις και δισκογραφία.

Buddy Holly & the CricketsNot Fade Away: Buddy Holly 1957: the Complete Recordings


Εξαιτίας νομικών προβλημάτων ποτέ δεν έχει γίνει πραγματικότητα μέχρι σήμερα η ολοκληρωμένη επανέκδοση των ηχογραφήσεων του Buddy Holly. H El Toro αναλαμβάνει μια σοβαρή προσπάθεια σ' αυτή την κατεύθυνση καλύπτοντας εδώ υποδειγματικά το θρυλικό 1957 με 90 ηχογραφήσεις! Ήταν η χρονιά που ο Buddy Holly σχημάτισε τους Crickets και, απελευθερωμένος πια από την πίεση της Decca του Νάσβιλ, ηχογράφησε τα κορυφαία του κομμάτια για την Coral και την Brunswick, στο στούντιο Clovis στο Νέο Μεξικό. "That'll Be The Day", "Peggy Sue", "Not Fade Away", "Oh Boy!", "Maybe Baby" και όλα τα κλασικά σινγκλ και άλμπουμ tracks, μαζί με σπαρταριστά jingles, TV-commercials αλλά και ηχογραφήσεις άλλων τραγουδιστών με τους Crickets και τον ίδιο το Buddy Holly σαν συνοδευτική μπάντα. Ανεκτίμητο.

VARIOUS ARTISTSAlways Lift Him Up: A Tribute To Blind Alfred Reed


Αφιέρωμα σε ένα μεγάλο της αμερικάνικης folk παράδοσης, όπως το οργάνωσε το West Virginia Music Hall of Fame, με παραγωγούς τους Michael Lipton, Tim O’Brien και Don Dixon. Γνωστά και άγνωστα ονόματα της τοπικής σκηνής (Little Jimmy Dickens, Connie Smith, Kathy Mattea, Asleep At The Wheel, Tim O’Brien, Jerry Douglas) αποδίδουν τα κομμάτια του Blind Alfred Reed, ενώ την εισαγωγή έχει αναλάβει ο Ry Cooder, αναφωνώντας μάλιστα εκστατικός "πώς είναι δυνατόν τέτοια υπέροχα τραγούδια να έχουν μείνει θαμμένα τόσο καιρό". Ο Blind Alfred Reed γεννήθηκε το 1880 και ηχογράφησε 27 master για την Victor το 1927, στα ίδια sessions με τους Carter Family και τον Jimmy Rogers, ανάμεσα τους μεγάλες επιτυχίες της εποχής του "Great Depression".

Buddy RichStrike It, Rich


Ο Buddy Rich άλλαξε τα δεδομένα στο ρόλο του ντράμερ, περνώντας στην ιστορία για τα μοναδικά του σόλο αλλά και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του. Μαζί με τους Baby Dodds, Gene Krupa, Kenny Clarke και Elvin Jones είναι ο μεγαλύτερος jazz ντράμερ όλων των εποχών. Το συλλεκτικό αυτό deluxe proper-box περιλαμβάνει χαρακτηριστικά κομμάτια από διαφορετικές περιόδους και περιστάσεις, από μικρά σχήματα μέχρι τη μεγάλη του αγάπη, τις big bands.

Monday, January 28, 2008

Μπαλάντες για τον θάνατο


BOB FRANK & JOHN MURRY

World Without End


"The past is not dead. In fact, it's not even past."

William
Faulkner.

Το "World Without End" είναι ένα άλμπουμ-έκπληξη, προϊόν μίας συνεργασίας-έκπληξη και ίσως η κορυφαία american-gothic κυκλοφορία της χρονιάς. Μια συλλογή murder ballads, βασισμένων σε αληθινές λαϊκές ιστορίες φόνων, αυτοκτονιών και θανάτων από το 18ο μέχρι και τον 20ο αιώνα, από το νέο τραγουδοποιό John Murry και τον, διπλάσιας ηλικίας, Bob Frank, ηχογραφημένο στο Σαν Φρανσίσκο με παραγωγό τον Tim Mooney των American Music Club.

O Frank, "ο μεγαλύτερος singer/songwriter που δεν γνωρίσατε ποτέ", κατά τον θρυλικό παραγωγό Jim Dickinson, κυκλοφόρησε ένα αριστουργηματικό άλμπουμ για τη Vanguard το 1972, που όμως έπεσε θύμα συγκυριών περνώντας στην αφάνεια και, σήμερα πλέον, στο απόλυτο cult-status, όπως πχ αυτό της Vashti Banyan. Ο Murry, δισέγγονος ο ίδιος του William Faulkner, βρήκε τον, ήρωα του, Bob Frank και τον έπεισε να κάνει comeback δρομολογώντας το έτσι το εκπληκτικό "World Without End", περιοδείες, αλλά και την επικείμενη επανέκδοση του περίφημου άλμπουμ του 1972.

Top-5 "Roots Album of the Year" (Q Magazine).

www.myspace.com/bobfrankandjohnmurry

American Music Club: join the Golden Age

Οι American Music Club επιστρέφουν δυναμικά με το ένατο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο «The Golden Age».

Album του μήνα στο UNCUT Φεβρουαρίου! (το καλύτερο τους από την εποχή του Mercury!)

“I don’t intend to make songs dark or difficult. I want to make the best f*cked up pop songs out there" λέει ο, ηγέτης και τραγουδιστής των AMC, Mark Eitzel, “o μεγαλύτερος αμερικάνος στιχουργός εν ζωή» σύμφωνα με τoν Guardian.

Με αφορμή το νέο άλμπουμ ο Mark Eitzel ξεκαθαρίζει:

1. Οι AMC δεν δέχονται τον τίτλο "Οι πρωτοπόροι του EMO". Στην πραγματικότητα οι AMC μισούν το EMO.

2. Η στοτεινή μουσική είνα για ανθρώπους που είναι αρκετα υγιείς για να την ακούσουν - και οι AMC θέλουν να απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους - συμπεριλαμβανομένων των αρρώστων.

Το νέο άλμπουμ των American Music ClubThe Golden Ageηχογραφήθηκε στα King Size Studios στο L.A., με τον παραγωγό Dave Trumfio (Wilco, Grandaddy, My Morning Jacket).

Κυκλοφορεί στις 4 Φεβρουαρίου (στην Ελλάδα από την Hitch Hyke).

Ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/americanmusicclub

Friday, January 25, 2008

Οι Bauhaus επιστρέφουν με νέο άλμπουμ!

"I come with this darkness and go away white"

Οι Bauhaus ξεπήδησαν μέσα από τα σπλάχνα του punk rock στα τέλη του 1978. Μέσα σε τέσσερα μόλις, καθοριστικά για το γκρούπ, χρόνια οδήγησαν στην γέννηση ένος νέου μουσικού είδους, του Goth, εξελίχθηκαν, ξεπέρασαν τον ήχο τους και άφησαν δυναμικά το στίγμα τους σε μία ολόκληρη εποχή, αυτή του post punk. Οι Bauhaus διαμόρφωσαν ένα νέο ήχο, παντρεύοντας το new wave και το glam rock με ατμοσφαιρικές ορχηστρικές συνθέσεις. Ήταν ένας άγριος, εμπνευσμένος, συναρπαστικός ήχος. Και είναι ακόμη, όπως πιστοποιεί το νέο τους άλμπουμ.

To "Go Away White" ηχογραφήθηκε μέσα σε 18 ημέρες στο Zircon Skye στο Οjai, με τον τραγουδιστή Peter Murphy, τον μπασίστα Daniel J, τον κιθαρίστα Daniel Ash και τον ντράμερ Kevin Haskins.

Eξώφυλλο του άλμπουμ η φιγούρα του Bethesda, του άγγελου θεραπεύτη των νερών στο κεντρικό πάρκο της Νέας Υόρκης.

Το νέο άλμπουμ των Bauhaus "Go Away White" κυκλοφορεί παγκοσμίως στις 3 Μαρτίου 2008
(στην Ελλάδα από την Hitch Hyke)

"Bauhaus are to Goth, what Radiohead are to Prog" NME

Thursday, January 24, 2008

Your Top 2007 #3

Η λίστα του NOMIZW


01. Danny & Dusty - Cast Iron Soul
02. Devendra Banhart - Smokey Rolls Down Thunder
Canyon
03. Six Organs of Admittance - Shelter From The Ash
04. Sigmatropic - Dark Outside
05. Adrian Orange and Her Band - S/T
06. Jesse Sykes & the Sweet Hereafter - Like, Love,
Lust and the Open Halls of the Soul
07. Beirut - The Flying Club Cup
08. The Sadies - New Seasons
09. Ghost - In Stormy Nights
10 Randall of Nazareth - Randall of Nazareth
11. Legendary Shack Shakers - Swampblood
12. Black Diamond Heavies - Every Damn Time
13. Alberta Cross - The Thief & the Heartbreaker
14. Richard Thompson - Sweet Warrior
15. Amy Winehouse - Back to Black
16. Gov't Mule - Mighty High
17. Linda Thompson - Versatile Heart
18. The Shins - Wincing The Night Away
19. Devon Sproule - Keep Your Silver Shined
20. Grinderman - Grinderman
21. Radiohead - In Rainbows
22. Paul Curreri - The Velvet Rut
23.Thurston Moore - Trees Outside The Academy
24. Linus Pauling Quartet - All Things Are Light
25. Rhys Chatham - A Crimson Grail (for 400 electric guitar)

Danava - Where Beauty And Terror Dance

Από το νέο άλμπουμ "UnonoU" - Κυκλοφορεί στις 19 Φεβρουαρίου


Monday, January 21, 2008

Your Top 2007 #2

Η λίστα του CONSTANT-DICE!


01. Sir Richard Bishop. Polytheistic Fragments. Drag City

02. Alog. Amateur. Rune Grammofon
03. Thurston Moore. Trees Outside The Academy. Ecstatic Peace!
04. Scout Niblett. This Fool Can Die Now. Too Pure
05. Stars Of The Lid. And Their Refinement Of The Decline. Kranky
06. Wooden Shjips. Wooden Shjips. Holy Mountain
07. Kammerflimmer Kollektief. Jinx. Staubgold
08. Devendra Banhart. Smokey Rolls Down Thunder Canyon. XL Recordings
09. Six Organs Of Admittance. Shelter From The Ash. Drag City
10. Pram. The Moving Frontier. Domino
11. Deerhunter. Cryptograms. Kranky
12. Animal Collective. Strawberry Jam. Domino
13. Chromatics. Night Drive. Italians Do It Better
14. Robert Wyatt. Comicopera. Domino
15. John Maus. Love Is Real. Upset The Rhythm
16. M.I.A.. Kala. XL Recordings
17. Maher Shalal Haz Baz. L’ Autre Cap. K Records
18. Jens Lekman. Night Falls Over Kortedala. Secretly Canadian
19. Smegma. 33 1/3. Important
20. Low. Drums And Guns. Rough Trade
21. Blonde Redhead. 23. 4AD
22. Skream. Midnight Request Line. Tempa
23. Alex Delivery. Star Destroyer. Jagjaguwar
24. Grinderman. Grinderman. Mute
25. Murcof. Cosmos. The Leaf Label
26. Hauschka. Room To Expand. Fat-Cat
27. Jeffrey Lewis. 12 Crass Songs. Rough Trade
28. Om. Pilgrimage. Southern Lord
29. Bill Callahan. Woke On A Whaleheart. Drag City
30. Gui Boratto. Chromophobia. Kompakt
31. Vic Chesnutt. North Star Deserter. Constellation
32. Soft Circle. Full Bloom. Eastern Developments
33. Caetano Veloso. Cê. Nonesuch
34. Sage Francis. Human The Death Dance. Epitaph
35. Dan Deacon. Spiderman Of the Rings. Carpark
36. Ben Frost. Theory Of Machines. Bedroom Community
37. Beastie Boys. The Mix-Up. Capitol
38. Battles. Mirrored. Warp
39. The Focus Group. We Are All Pan's People. Ghost Box
40. Deerhoof. Friend Opportunity. ATP/Tomlab
41. Fulborn Teversham. Count Herbert II. Pickled Egg
42. Religious Knives. Remains. No Fun
43. September Collective. All The Birds Were Anarchists. Mosz
44. Magik Markers. Boss. Ecstatic Peace!
45. Guitar. Dealin With Signal And Noise. Onitor
46. Patton Oswald. Werewolves And Lollipops. Sub Pop
47. Angels Of Light. We Are Him. Young God
48. Dinosaur Jr.. Beyond. Fat Possum
49. Woods. At Rear House. Shrimper
50. Sightings. Through The Panama. Load/Ecstatic Peace!

Υουr Top 2007 #1

Η λίστα του πρώτου φίλου που απάντησε:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

1. Obituary - Xecutioner's Return
2. Paradise Lost - In Requiem
3. Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli
4. Opeth - The RoundHouse Tapes
5. Primordial - To The Nameless Dead
6. Rotting Christ - Theogonia
7. Serj Tankian - Elect The Dead
8. The Vision Bleak - The Wolves Go Hunt Their Prey
9. My Dying Bride - A Line Of Deathless Kings
10. Behemoth - The Apostacy

Friday, January 18, 2008

Interactive

Περιμένουμε και τις δικές σας λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς!

Μπορείτε να τα στείλετε στο e-mail hitchhyke@gmail.com και θα τα δημοσιεύσουμε!

Ας παίξουμε λοιπόν! Οι 5 πρώτοι που θα στείλουν το δικό τους best 2007 θα πάρουν και ένα cdaki έκπληξη.

Wednesday, January 16, 2008

STUFF WE LIKE - 2007

Τασούλα

1. SADIES - New Season
2. MAVIS STAPLES - We'll never turn back
3. LEVON HELM - Dirt Farmer
4. DANNY & DUSTY - Cast Iron Soul
5. DEVENDRA BANHARD -
Smokey Rolls Down Thunder Canyon
6. MOTHER HIPS - Kiss The Crystal Flake
7. TOMMY GUERRERO - From The Soil To The Soul
8.
GRINDERMAN - Grinderman
9. SPOON - Ga Ga Ga Ga Ga
10.
KINGS OF LEON - Because of The Times
11. GOV'T MULE - Mighty High
12. ALASDAIR ROBERTS - The Amber Gatherers
13. SIX ORGANS OF ADMITANCE - Shelter From The Ash
14. WILCO - Sky Blue Sky
15. YEASAYER - All Hour Symbals
16. ANDREW BIRD - Armchair Apocrypha
17. EXTRA GOLDEN - Hera Ma Nono
18. NICK LOWE - At My Age
19. BLITZEN TRAPPER -
Wild Mountain Nation
20. ARBOURETUM - Rites Of Uncovering

Αιμίλιος

1. LEVON HELM - Dirt Farmer

2. WILCO - Sky Blue Sky
3. MAVIS STAPLES - We'll Never Turn Back
4. SADIES - New Season
5. RILO KILEY – Under the Blacklight
6. SIGMATROPIC – Dark Outside
7.
SPOON - Ga Ga Ga Ga Ga
8.
GRINDERMAN - Grinderman
9.
TOMMY GUERRERO - From The Soil To The Soul
10. KINGS OF
LEON - Because of The Times
11. JOE HENRY - Civilians
12. DANNY & DUSTY - Cast Iron Soul
13.
DR ATOMIK – Dr Atomik
14. FRED ANDERSON & HAMID DRAKE – From the River To the Ocean
15. RY COODER – My Name Is Buddy

Hannelore

1. LOW – Drums and Guns
2. STOOGES – The Weirdness
3. LONG RYDERS – State Of Our
Reunion, Live
4. BAD RELIGION – New Maps Of Hell
5. FUJIYA & MIYAGI – Transparent Things
6. WEEN – Chocolate & Cheese (reissue)
7. WHITE STRIPES – Icky Thump
8. ELLIOTT SMITH – New Moon
9. SIGMATROPIC – Dark Outside
10. CHRIS & CARLA – Fly High Brave Dreamers
11. NEIL YOUNG – Chrome Dreams II
12.
DR ATOMIK – Dr Atomik
13.
MAVIS STAPLES - We'll never turn ba
14. YEASAYER – All Hour Cymbals
15. SOCIAL DISTORTION – Greatest Hits

Ρένα


1. GHOST – In Stormy Nights

2. EXPLODING STAR ORCHESTRA – We Are All From Somewhere Else

3. ARCADE FIRE – Neon Bible

4. BLONDE REDHEAD – 23

5. LOW – Drums & Guns

6. CARIBOU – Andorra

7. THE ZINCS – Black Pompadour

8. DR ATOMIK – Dr Atomik

9. BRUNETTES – Structure and Cosmetics

10. RICHARD HAWLEY – Lady’s Bridge

11. THE SHINS – Wincing the Night Away

12. JENS LEKMAN – Night Falls Over Kortedala

13. OAKLEY HALL – Gypsum Strings

14. BRUCE SPRINGSTEEN – Magic

15. ARCTIC MONKEYS – Favourite Worst Nightmare

Φίλιππος
1. Bad Religion: New Maps of Hell.

2. White Stripes: Icky Thump.
3. Social Distortion: Greatest Hits.
4. Operation Ivy: Operation Ivy.
5. The Unseen: Internal Salvation.
6. Tim Armstrong: A Poet's Life.
7. Dropkick Murphys: The Meanest of Times.
8. Anti-Flag: A Benefit For Victims of Violent Crime (EP).
9. Dead Kennedys: Milking The Sacred Cow.
10. Arctic Monkeys: Favorite Worst Nightmare.

Max

1. BURIAL – Untrue
2. HARMONIA – Live 1974
3. VON SUDENFED – Tromatic Reflexxions
4.
OM - Pilgrimage
5. PISSED JEANS – Hope For Men
6. ANTIBALAS - Security
7.
DR ATOMIK – Dr Atomik
8.
PIECES OF PEACE – S/T
9. MILES DAVIS – The Complete On the Corner Sessions
10.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΕΜΠΟΝΟΣ – Far West: Tribal Dances
11. VARIOUS –
Brazil 1970
12.
CARLTON PATTERSON & KING TUBBY - Black & White Dub
13. SIR RICHARD BISHOP – Polytheistic Fragments
14. EL HIJO – Las Otras Vidas
15. DALE HAWKINS – LA,
Memphis & Tyler Texas
16. TARENTEL – Ghetto Beats On the Surface Of the Sun
17.
WARREN ZEVON – Preludes
18.
THES ONE – Lifestyle Marketing
19. TINY VIPERS – Hands Across the Void
20. WOODEN SHJIPS – S/T

Monday, January 14, 2008

Επιτέλους λίγη μουσική!

Όπως ήδη θα παρατηρήσατε, πάνω αριστερά στην αρχική σελίδα έχει προστεθεί ένα link - συγκεκριμένα με το track DANCE FOR ME των PONY UP. Αρκεί να κάνετε κλικ στο link και ακούτε! Μια φορά την εβδομάδα λοιπόν θα βάζουμε ένα τραγούδι που μας έχει σκλαβώσει...φυσικά αν έχετε κάποιο request, μας το λέτε!

Sunday, January 13, 2008

BLIND BOYS OF ALABAMA











Οι τέσσερις φορές βραβευμένοι με Grammy Blind Boys Of Alabama επιστρέφουν, μετά από 3 χρόνια απουσίας, με νέο άλμπουμ, ηχογραφημένο για πρώτη φορά στη Νέα Ορλεάνη.



Special Guests: o θρυλικός πιανίστας και παραγωγός, μελος του Rock 'n' Roll Hall of Fame Allen Toussaint, οι Preservation Hall Jazz Band και οι Hot 8 Brass Band, μια από τις πιο δημοφιλείς νέες μπάντες της Νέας Ορλεάνης.



Το "Down In New Orleans" θα κυκλοφορήσει διεθνώς στις 29 Ιανουαρίου, στην Ελλάδα από την Hitchhyke.

Δείτε το πρώτο video "Free At Last" από το νέο άλμπουμ τώρα:



Friday, January 11, 2008

Social Distortion

Η Epitaph σε συνεργασία με την Time Bomb επανεκδίδει για την Ευρώπη 5 από τα κλασικά άλμπουμ των Social Distortion, τα 2 προσωπικά άλμπουμ του τραγoυδιστή τους Mike Ness καθώς και 2 DVD, ένα live αλλά και το punk ντοκυμαντέρ του 1982 "Another State Of Mind". Οι Social Distortion σχηματίστηκαν στο Orange County της Καλιφόρνια το 1978 και, μαζί με τους Minor Threat, Black Flag, Dead Kennedys και Bad Religion είναι υπεύθυνοι για την γέννηση του αμερικάνικου punk rock στα '80ς αλλά και τη εξέλιξη του μέχρι σήμερα.

Social Distortion are one of the greatest bands (…) a band whose fans include Bruce Springsteen, and who have influenced bands such as Green Day and every other punk band who ever combined serious hard rock with melody.”

AdultContemporary.co.uk.


Social DistortionSex, Love And Rock 'n' Roll

Η επιστροφή των Social Distortion στο στούντιο το 2003, με παραγωγό τον Cameron Webb. Το "Sex, Love And Rock 'n' Roll" σήμανε και την είσοδο στο γκρουπ του κιθαρίστα Jonny Wickersham και του ντράμερ Charlie Quintana, μελών των Social Distortion ως τις μέρες μας. Περιλαμβάνει τα "Reach For The Sky", "Footprints On My Ceiling" και "I Wasn't Born To Follow".

Social Distortion Live At The Roxy

Το πρώτο και μοναδικό live των Social Distortion. Ηχογραφημένο το 1997, αμέσως μετά τη διακοπή της συνεργσίας τους με την Epic και την επιστροφή τους στην Time Bomb, στο θρυλικό Roxy, συμπυκνώνει την προσωπικότητα του μεγάλου αμερικάνικου συγκροτήματος μέσα από μερικά διαχρονικά κομμάτια, ανάμεσα τους φυσικά και τα "Mommy’s Little Monster", "Bad Luck", "Ring Of Fire" και "Prison Bound".

Social Distortion Prison Bound


Το δεύτερο άλμπουμ του γκρουπ και ένα από τα κλασικά της δισκογραφίας τους, από το 1988, σήμανε και την καταχώρηση των Social Distortion στο cowpunk ρεύμα, παραμένοντας μάλιστα από τότε μία από τις οριακές στιγμές του. Περιλαμβάνει τα κλασικά "No Pain No Gain", "It's The Law", "Prison Bound" και, άλλο ένα Stones, το "Backstreet Girl".

Social Distortion Mainliner

Οι Social Distortion έκαναν ένα διάλειμμα μετά την κυκλοφορία του 'Somewhere Between Heaven and Hell" και στο μεταξύ οργάνωσαν αυτή τη συλλογή από ακυκλοφόρητα και σπάνια κομμάτια. Περιλαμβάνει κομμάτια από τις πρώτες μέρες του γκρουπ, πριν από το ντεμπούτο τους "Mommy's Little Monster", μεταξύ αυτών και 2 εκτελέσεις του "1945" και του "Playpen", καθώς και την κλασική πια διασκευή τους στο "Under My Thumb" των Stones.

Mike Ness Under The Influences


Δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του Mike Ness, κυκλοφορημένο μόλις έξι μήνες μετά το κλασικό ντεμπούτο του, αποτελώντας ουσιαστικά ένα "sequel" στο "Cheating At Solitaire". Country, rock και bluegrass διακευές, ο ήχος που ανέδειξε με το πρώτο του άλμπουμ, αυτή τη φορά σε ένα φόρο τιμής στη μουσική που τον έπλασε ως καλλιτέχνη και άνθρωπο. Δια σκευές απρόσμενες, από "I Fought the Law" μέχρι το "Wildwood Flower" αλλά και μία demo-version του κλασικού "Ball & Chain" των Social Distortion.

Mike Ness Cheating At Solitaire


Το 'Cheating At Solitaire" είναι το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του, ηγέτη των Social Distortion, Mike Ness. Κυκλοφόρησε το 1999 και άφηνε πίσω του τον punk rock δυναμισμό προς όφελος των roots rock αναφορών. Περιλαμβάνει cameo εμφανίσεις των Bruce Springsteen, Brian Setzer και μελών των Royal Crown Revue. Ο Johnny Cash ήταν καλεσμένος επίσης, για να πεί το "Ballad of a Lonely Man", αλλά αρρώστησε και δεν μπόρεσε να ηχογραφήσει.

Social DistortionAnother State Of Mind


Το θρυλικό ντοκυμαντέρ των Adam Small και Peter Stuart από το 1982, ένα κλασικό του punk underground. Το χρονικό της πρώτης εθνικής περιοδείας 2 γκρουπ της πρώιμης αμερικάνικης punk σκηνής, των Social Distortion και των Youth Brigade. Προς το τέλος της περιοδείας βρίσκουν καταφύγιο στο "σπί της Dischord", όπου φιλοξενούνται από τους Minor Threat. Περιλαμβάνει bonus σχολιασμό από τους σκηνοθέτες, τον Mike Ness και τους Youth Brigade

Social DistortionLive In Orange County


Το "Live In Orange County" είναι από το 2003 και αποτελεί τη μόνη επίσημη live καταχώρηση των Social Distortion, εκτός από το footage του 'Another State Of Mind" φυσικά. Από το "House Of Blues", στο Anaheim της California και σε σκηνοθεσία του Kris Martinez, αποτυπώνει την ενέργεια και το διαχρονικό υλικό του γκρουπ μέσα από classics όπως "99 To Life", "Ring Of Fire", "Story Of My Life", "Bad Luck" και "Footprints On My Ceiling".