Friday, January 11, 2008

Social Distortion

Η Epitaph σε συνεργασία με την Time Bomb επανεκδίδει για την Ευρώπη 5 από τα κλασικά άλμπουμ των Social Distortion, τα 2 προσωπικά άλμπουμ του τραγoυδιστή τους Mike Ness καθώς και 2 DVD, ένα live αλλά και το punk ντοκυμαντέρ του 1982 "Another State Of Mind". Οι Social Distortion σχηματίστηκαν στο Orange County της Καλιφόρνια το 1978 και, μαζί με τους Minor Threat, Black Flag, Dead Kennedys και Bad Religion είναι υπεύθυνοι για την γέννηση του αμερικάνικου punk rock στα '80ς αλλά και τη εξέλιξη του μέχρι σήμερα.

Social Distortion are one of the greatest bands (…) a band whose fans include Bruce Springsteen, and who have influenced bands such as Green Day and every other punk band who ever combined serious hard rock with melody.”

AdultContemporary.co.uk.


Social DistortionSex, Love And Rock 'n' Roll

Η επιστροφή των Social Distortion στο στούντιο το 2003, με παραγωγό τον Cameron Webb. Το "Sex, Love And Rock 'n' Roll" σήμανε και την είσοδο στο γκρουπ του κιθαρίστα Jonny Wickersham και του ντράμερ Charlie Quintana, μελών των Social Distortion ως τις μέρες μας. Περιλαμβάνει τα "Reach For The Sky", "Footprints On My Ceiling" και "I Wasn't Born To Follow".

Social Distortion Live At The Roxy

Το πρώτο και μοναδικό live των Social Distortion. Ηχογραφημένο το 1997, αμέσως μετά τη διακοπή της συνεργσίας τους με την Epic και την επιστροφή τους στην Time Bomb, στο θρυλικό Roxy, συμπυκνώνει την προσωπικότητα του μεγάλου αμερικάνικου συγκροτήματος μέσα από μερικά διαχρονικά κομμάτια, ανάμεσα τους φυσικά και τα "Mommy’s Little Monster", "Bad Luck", "Ring Of Fire" και "Prison Bound".

Social Distortion Prison Bound


Το δεύτερο άλμπουμ του γκρουπ και ένα από τα κλασικά της δισκογραφίας τους, από το 1988, σήμανε και την καταχώρηση των Social Distortion στο cowpunk ρεύμα, παραμένοντας μάλιστα από τότε μία από τις οριακές στιγμές του. Περιλαμβάνει τα κλασικά "No Pain No Gain", "It's The Law", "Prison Bound" και, άλλο ένα Stones, το "Backstreet Girl".

Social Distortion Mainliner

Οι Social Distortion έκαναν ένα διάλειμμα μετά την κυκλοφορία του 'Somewhere Between Heaven and Hell" και στο μεταξύ οργάνωσαν αυτή τη συλλογή από ακυκλοφόρητα και σπάνια κομμάτια. Περιλαμβάνει κομμάτια από τις πρώτες μέρες του γκρουπ, πριν από το ντεμπούτο τους "Mommy's Little Monster", μεταξύ αυτών και 2 εκτελέσεις του "1945" και του "Playpen", καθώς και την κλασική πια διασκευή τους στο "Under My Thumb" των Stones.

Mike Ness Under The Influences


Δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του Mike Ness, κυκλοφορημένο μόλις έξι μήνες μετά το κλασικό ντεμπούτο του, αποτελώντας ουσιαστικά ένα "sequel" στο "Cheating At Solitaire". Country, rock και bluegrass διακευές, ο ήχος που ανέδειξε με το πρώτο του άλμπουμ, αυτή τη φορά σε ένα φόρο τιμής στη μουσική που τον έπλασε ως καλλιτέχνη και άνθρωπο. Δια σκευές απρόσμενες, από "I Fought the Law" μέχρι το "Wildwood Flower" αλλά και μία demo-version του κλασικού "Ball & Chain" των Social Distortion.

Mike Ness Cheating At Solitaire


Το 'Cheating At Solitaire" είναι το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του, ηγέτη των Social Distortion, Mike Ness. Κυκλοφόρησε το 1999 και άφηνε πίσω του τον punk rock δυναμισμό προς όφελος των roots rock αναφορών. Περιλαμβάνει cameo εμφανίσεις των Bruce Springsteen, Brian Setzer και μελών των Royal Crown Revue. Ο Johnny Cash ήταν καλεσμένος επίσης, για να πεί το "Ballad of a Lonely Man", αλλά αρρώστησε και δεν μπόρεσε να ηχογραφήσει.

Social DistortionAnother State Of Mind


Το θρυλικό ντοκυμαντέρ των Adam Small και Peter Stuart από το 1982, ένα κλασικό του punk underground. Το χρονικό της πρώτης εθνικής περιοδείας 2 γκρουπ της πρώιμης αμερικάνικης punk σκηνής, των Social Distortion και των Youth Brigade. Προς το τέλος της περιοδείας βρίσκουν καταφύγιο στο "σπί της Dischord", όπου φιλοξενούνται από τους Minor Threat. Περιλαμβάνει bonus σχολιασμό από τους σκηνοθέτες, τον Mike Ness και τους Youth Brigade

Social DistortionLive In Orange County


Το "Live In Orange County" είναι από το 2003 και αποτελεί τη μόνη επίσημη live καταχώρηση των Social Distortion, εκτός από το footage του 'Another State Of Mind" φυσικά. Από το "House Of Blues", στο Anaheim της California και σε σκηνοθεσία του Kris Martinez, αποτυπώνει την ενέργεια και το διαχρονικό υλικό του γκρουπ μέσα από classics όπως "99 To Life", "Ring Of Fire", "Story Of My Life", "Bad Luck" και "Footprints On My Ceiling".

No comments: