Wednesday, January 30, 2008

Ήχοι από την Βραζιλία


ORQUESTRA IMPERIAL
Carnaval So Ano Que Vem


Το περίφημο ντεμπούτο της Orquestra Imperial, τώρα σε πανευρωπαίκή κυκλοφορία. Είναι μία από τις κορυφαίες world music κυκλοφορίες της χρονιάς, "το κορυφαίο βραζιλιάνικο άλμπουμ εδώ και πολλά χρόνια" κατά το Mojo, "εξαιρετικά καλόγουστο, με funk και electronica χρωματισμούς", κατά τον Daily Telegraph.

Οι Orquestra Imperial είναι μια 19μελής μπάντα αποτελούμενη από νέους pop, rock και jazz μουσικούς της Βραζιλίας (ανάμεσα τους οι Kassin, Domenico, Moreno Veloso, Thalma de Freitas και Wilson das Neves των Ipanemas) που, επιθυμώντας να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους, αποφάσισαν να σχηματίσουν μια ορχήστρα για να παίξουν παλιομοδίτικη samba.

Σύντομα η Orquestra Imperial έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, με κολοσσούς της tropicalia όπως οι Caetano Veloso και Seu Jorge να ανεβαίνουν μαζί τους στη σκηνή στη Βραζιλία, ενώ στο Barbican του Λονδίνου, στα πλαίσια του Tropicalia Festival του 2006, οι Gruff Rhys (Super Furry Animals), The Bees και Sean O’Hagan (High Llamas) ήταν αυτοί που μοιράστηκαν τη σκηνική ευφορία τους. Αν και αφιερωμένη στην κλασική samba, η Orquestra Imperial δεν διστάζει να λοξοδρομήσει προς την bossa nova ή να ρίξει ένα spy-theme στο πολύχρωμο χαρμάνι της, σκαρώνοντας έτσι μία από τις πιο φιλόδοξες σύγχρονες global ηχογραφήσεις.

Ακούστε εδώ: www.myspace.com/orquestraimperial

No comments: