Tuesday, November 20, 2007

Releases from Anti - κυκλοφορούν τώρα!

The Book Of Knots – Traineater

Δεύτερο άλμπουμ και ντεμπούτο για την Anti της avant rock κολεκτίβας από τη Νέα Υόρκη, αποτελούμενης από τους Matthias Bossi (Skeleton Key), Joel Hamilton (Sparklehorse, Elvis Costello, Unsane), Tony Maimone (Pere Ubu, Frank Black) και Carla Kihlstedt (Tin Hat Trio, Tom Waits). Ένα οδοιπορικό στα ερείπια της πάλαι ποτέ ακμάζουσας βιομηχανικής Αμερικής, το "Traineater" είναι ένα σκοτεινό concept άλμπουμ με απρόβλεπτες ενορχηστρώσεις και συμφωνικές διαστάσεις, κοφτερές κιθάρες, έγχορδα και τις φωνές των Tom Waits, Mike Watt, David Thomas, Jon Langford και Carla Bozulich. Από τις πιο ενδιαφέρουσες και απαιτητικές κυκλοφορίες της χρονιάς.

Spoon Ga Ga Ga Ga Ga

Ένα από τα κορυφαία εναλλακτικά rock λμπουμ της χρονιάς, Νο1 επί 5 συνεχείς εβδομάδες στα charts του CMJ, αγαπημένο του Τύπου αλλά και η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία για το γκρουπ από το Τέξας. Προσδιορισμένο χρονικά στα μέτρα των κλασικών rock άλμπουμ, το "Ga Ga Ga Ga Ga" περιλαμβάνει 10 μνημειώδη pop-tracks, απόσταγμα υψηλού καλλιτεχνικού κριτηρίου και μοναδικής αισθητικής. Για πολλούς "το καλύτερο γκρουπ στον κόσμο", οι Spoon συνδυάζουν όπως πάντα την απλότητα με την ευφυία σε μία γλώσσα που αφοπλίζει και μαγεύει, σαν να ακούς Beatles παιγμένους από τους Wire, αυτή τη φορά με απρόβλεπτη επιτυχία!

Joe Henry Civilians

Έχοντας δουλέψει τα τελευταία χρόνια σαν παραγωγός για ονόματα όπως οι Ani DiFranco, Aimee Mann, Solomon Burke, Billy Preston, Bettye LaVette, Allen Toussaint και Elvis Costello, ο Joe Henry, στο δέκατο προσωπικό του άλμπουμ, αρθρώνει την πιο ολοκληρωμένη και εκ βαθέων καλλιτεχνική του πρόταση. Με special guests τον Van Dyke Prks και τον Bill Frisell ο Joe Henry αντλεί από τα blues, τη folk, τα gospel και το rock για ένα χαμηλότονο κομψοτέχνημα γεμάτο προσωπικές αναζητήσεις και πολιτικά σχόλια.

DevotchkaHow It Ends

Ενισχυμένη επανέκδοση και ευρεία κυκλοφορία από την Anti για το αριστουργηματικό "How It Ends" των Devotchka. Οπλισμένοι με ακορντεόν, mariachi πνευστά, έγχορδα, μπουζούκι, θερεμίνη και ασίγαστο street πάθος οι Devotchka είναι "η διασταύρωση των Arcade Fire με τους Gogol Bordello", όπως έγραψαν οι New York Times, μια ασυνήθιστη μίξη gypsy-punk, latino-rock και chamber-folk που αποτελεί πια παγκόσμιο cult φαινόμενο. Δύο από τα κομμάτια του "How It Ends" χαρακτήριζαν και το περίφημο soundtrack της, βραβευμένης με Όσκαρ, ταινίας 'Little Miss Sunshine".

Sparta Threes


Ευρωπαϊκή κυκλοφορία του καινούριου των Sparta, ήδη ένα από τα top εναλλακτικά άλμπουμ της χρονιάς στην Αμερική. Η πρώτη του γκρουπ, που αποτελείται από πρώην μέλη των At The Drive-In, για την Anti είναι και η πιστοποίηση της φήμης τους σαν μιας "arena-filling, life-changing band", όπως έγραψε το Alternative Press με αφορμή το "Threes". Το αμείλικτο, ρυθμικό post-punk τους με τις ακαταμάχητες υπνωτικές μελωδίες κατοχυρώνει τους Sparta στην αφρόκρεμα του σύγχρονου rock αιχμής.

Glen Hansard and Marketa IrglovaThe Swell Season


Το άλμπουμ-συνεργασία του Glen Hansard, τραγουδιστή των Ιρλανδών Frames, με την Τσέχα Marketa Irglova, που αποτέλεσε και το έναυσμα για την, βραβευμένη φέτος στο φεστιβάλ Sundance, ανεξάρτητη Ιρλανδική ταινία "Once", στην οποία πρωταγωνιστούν οι ίδιοι αλλά και τα τραγούδια τους. Η πρωτοφανής επιτυχία της ταινίας στην Αμερική, έχει ήδη μετατρέψει το ζευγάρι σε stars και τις noir μπαλάντες τους σε νέο cult για τους ρομαντικούς. Τέσσερα κομμάτια από το "The Swell Season" ακούγονται και στο "Once".

Mavis Staples – We'll Never Turn Back

Τραγούδια που ταυτίστηκαν με το κίνημα των πολιτικών ελευθεριών της Αφροαμερικάνικης κοινότητας της Αμερικής στα '50ς και τα '60ς, παραδοσιακά αλλά και νέες συνθέσεις της μεγάλης gospel/soul τραγουδίστριας και του Ry Cooder αποτελούν τον κορμό αυτού του απίστευτου άλμπουμ, από τις κορυφαίες μουσικές στιγμές της χρονιάς. Ο Ry Cooder πρόσθεσε το μαγικό του άγγιγμα στην παραγωγή μετατρέποντας τους ύμνους στην ελευθερία που συνόδευαν κάποτε τον Dr Martin Luther King σε σύγχρονα αστικά μανιφέστα συμμετοχής και αντίστασης. Μαζί τους ο Jim Keltner και οι Ladysmith Black Mambazo.

Bettye Lavette Scene Of Crime

Η Bettye Lavette και οι Drive-By Truckers συνεργάζονται σε ένα μοναδικό δίσκο γεμάτο ιστορίες για τον έρωτα, τη ζωή και την επιβίωση. Ένα παθιασμένο χαρμάνι swamp-rock και southern soul, με την κοφτερή φωνή της Bettye Lavette και το wurlitzer πιάνο του Spooner Oldham στο προσκήνιο. Ηχογραφημένο στα περίφημα Fame στούντιο, στο Muscle Shoals της Αλαμπάμα, σε παραγωγή των Dave Barbe, Patterson Hood & Bettye LaVette.

VARIOUS ARTISTSHealing The Divide


Οργανωμένο στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης, το κοντσέρτο υπέρ του, Ιδρύματος του Richard Gere, "Healing the Divide", συγκέντρωσε μουσικούς με τελείως διαφορετικά background σε μία μοναδική συνεύρεση-εμπειρία ζωής, Σε αυτό το άλμπουμ-ντοκουμέντο της Anti, που ξεκινάει με ένα διάγγελμα του Δαλάι Λάμα, ακούγονται οι Gyuto Choir από το Θιβέτ, η Anoushka Shankar από την Ινδία, ο Θιβετιανός Nawang Kechong να συναντά τον Αμερικανό Ινδιάνο μάστερ R. Carlos Nakai, ο Philip Glass τον βιρτουόζο από την Γκάμπια Foday Musa Suso και, στο γκραν-φινάλε, ο Tom Waits να ερμηνεύει τα “Way Down in the Hole”, “God’s Away on Business”, “Lost in the Harbor”, και “Diamond in Your Mind” παρέα με τους
Kronos Quartet!

Savath & Savalas – Golden Pollen


Η πρώτη κυκλοφορία των Savath & Savalas για την καινούρια τους εταιρεία Anti σηματοδοτεί και μία νέα κατεύθυνση για το εκλεκτικό folktronica project του Guillermo Scott Herren (Prefuse 73). Ένα πολυεπίπεδο άλμπουμ χαμηλών τόνων, στην ουσία μια προσωπική δουλειά του Herren, με άφθονα latin και psych-folk στοιχεία, ηχογραφημένο στο Soma στούντιο του John McEntire στο Σικάγο. Συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους και οι Jose Gonzalez, Mia Doi Todd και Danny Bensi των Tarantula A.D.

Neko Case

Furnace Room Lullaby (reissue)


Blacklisted (reissue)


Επανέκδοση των δύο πρώτων άλμπουμ της Neko Case από την Anti. Και τα δύο κυκλοφόρησαν το 2003 στον Καναδά από την Mint και βρίσκονται εκτός κυκλοφορίας, ενώ το ενδιαφέρον για τη μουσική της Neko Case έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Στο "Blacklisted" η "πρώτη κυρία της εναλλακτικής country" συνοδεύεται από τον Howe Gelb και τους Calexico, ενώ το "Furnace Room Lullaby" είναι το πρώτο της με τους Boyfriends. “One of America’s most exquisite singers” (MOJO).


No comments: