Tuesday, November 13, 2007

OI SKATALITES LIVE!


SKATALITES

Οι πατέρες της Ska ξανά στην Ελλάδα!

Σάββατο, 24 NOEΜΒΡΙΟΥ

@ GAGARIN 205 (ΑΘΗΝΑ)

support band: Misty Blue Boys

ώρα έναρξης: 9:30 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου: 25 euros

&

Κυριακή, 25 NOEΜΒΡΙΟΥ

@ PRINCIPAL CLUB THEATRE (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

support band: One Drop

ώρα έναρξης: 9:30 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου: 25 euros

Οι Skatalites δεν είναι απλώς μια μπάντα, αλλά ένας μουσικός θεσμός. Αυτοί εφηύραν τη ska, ή ακριβέστερα, αυτοί ήταν ο ήχος της Τζαμάικα για δεκαετίες ολόκληρες, ακόμη κι αν ισχύει αυτό που οι ίδιοι φέρονται να λένε, πως η ska προέκυψε τυχαία, ως το προϊόν των αποτυχημένων προσπαθειών τους να πειραματιστούν με το αμερικανικό R&B… Περιγραφή που σίγουρα αδικεί το συγκρότημα που επηρέασε καταλυτικά ό,τι άλλο έχει να επιδείξει η Τζαμάικα στα χρόνια που ακολούθησαν, μετά το 1964, έτος “γεννήσεως” των Skatalites.

Με πλήθος ηχογραφήσεων καθιερώθηκαν στην συνείδηση των μουσικόφιλων ως το πιο επιδραστικό συγκρότημα στην ιστορία της ska-reggae. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ένας μεγάλος αριθμός μεταγενέστερων καλλιτεχνών εκδήλωσαν τον θαυμασμό τους για τους Skatalites. Οι CLASH, SPECIALS, MADNESS, PRODIGY, MASSIVE ATTACK, THIEVERY CORPORATION, MANU CHAO, MANO NEGRA, POGUES είναι μόνο μερικοί από αυτούς, με εμφανείς επιρροές στη δική τους μουσική καριέρα.

Στο πολύ πλούσιο βιογραφικό τους έχουν να επιδείξουν και 2 υποψηφιότητες για Grammy, το 1995 και το 1997, μία έστω και τυπική δικαίωση για το πολύ μεγάλο αυτό συγκρότημα από την Jamaica

No comments: