Thursday, June 10, 2010

SANDI THOM - Merchants and Thieves


Η αληθινή Sandi Thom πραγματοποιεί το ντεμπούτο άλμπουμ της για την ανεξάρτητη Guardian Angel και βάζει υποψηφιότητα για μία από τις κορυφαίες νέες ιέρειες των blues!

Μετά από μία αποτυχημένη καριέρα ως pop τραγουδίστρια, με δύο άλμπουμ και ένα "best of" μέσα σε 2 χρόνια (!!) για την RCA και ένα πρωτοφανές media-κό "hype" να τη συνοδεύει, η μόλις 24χρονη τότε Σκωτσέζα, άξια μουσικός και φανταστική τραγουδίστρια που λάτρευε τα blues από παιδί..αποφάσισε να "τα σπάσει" τελείως και να κάνει αυτό που εκείνη φαντάζεται για τον εαυτό της. Καταλύτης ο Joe Bonamassa που την προσκάλεσε να τον αντικαταστήσει στην περσινή του τουρνέ, όταν έκλεισε τελείως η φωνή του. Η επιτυχία του πειράματος οδήγησε τη νεαρή Sandi σε δεύτερες σκέψεις και την απόφαση να ξαναρχίσει από την αρχή.

Εργαλείο και αντικείμενο της σπουδής της τα blues, "φύλακας-άγγελος" στο πλάι της ο σπουδαίος Βρετανός κιθαρίστας - guest εδώ σε ένα εκπληκτικό ντουέτο με την Sandi Thom - και όπλα της η εξαιρετική ερμηνεία της, η κιθάρα της και το εφηβικό σχεδόν πάθος της. Αποτέλεσμα ίσως το καλύτερο blues άλμπουμ νέου καλλιτέχνη της χρονιάς.


http://www.myspace.com/sandithom

No comments: