Thursday, June 24, 2010

ED HARCOURT - Lustre


Ο Ed Harcourt επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας με το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του “Lustre”, στην ετικέτα του Piano Wolf.

Αφού διέκοψε την συνεργασία του με την Heavenly / EMI, με την οποία είχε κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ, ο Ed Harcourt δούλεψε ως συνθέτης και παραγωγός με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσική σκηνής σήμερα (Patti Smith, Mark Linkous, Paloma Faith, Tom Jones κ.α) και έφτιαξε το δικό του στούντιο (Werewolf) και την δική του ετικέτα (Piano Wolf). Έχοντας επιτέλους αποκτήσει τον πλήρη καλλιτεχνικό έλεγχο και ενώ έγινε πρόσφατα πατέρας, ο Ed Harcourt σκάρωσε το καλύτερο ίσως άλμπουμ της καριέρας του. To Lustre” είναι μία δήλωση προθέσεων και αναζωογόνησης. Τα τραγούδια του μιλάνε για τη γέννηση, τον έρωτα, το φώς και το σκοτάδι και αστράφτουν από ευφυία και έμπνευση.

«Έαν το τελευταίο μου άλμπουμ ήταν “βαρύδι”, αυτό είναι “σημαδούρα”, επιπλέει. Έχει να κάνει με τη ζωντάνια, το πάθος, αυτό που σε οδηγεί να συνεχίζεις και να μη το βάζεις κάτω. Ξεχείλισε από μέσα μου. Πάντα ένιωθα έτοιμος αλλά ποτέ όπως τώρα.»

Το Lustreηχογραφήθηκε στο Bear Creek Studio, νότια του Seattle, με συμπαραγωγό τον Ryan Hadlock (Blonde Redhead, The Gossip).

stream the new album of Ed Harcourt: http://www.myspace.com/edharcourt

No comments: