Tuesday, February 17, 2009

HAWKWIND

Η Cherry Red απέκτησε τα δικαιώματα ολόκληρου του ηχογραφημένου υλικού των θρυλικών Hawkwind από το 1976 μέχρι το 1997. Όλα τα άλμπουμ των Hawkwind, από το “Astounding Sounds, Amazing Music” έως και το “Distant Horizon” περιέρχονται στην κατοχή του ομίλου της Cherry Red μαζί όλα τα σινγκλ, EP, βίντεο αλλά και ακυκλοφόρητα κομμάτια και πρόκειται να επανακυκλοφορήσουν μέσα στο επόμενο 18μηνο από τη νεοσυσταθείσα θυγατρική Atomhenge. Όλες οι εκδόσεις θα είναι remastered από τα αυθεντικά master και θα περιλαμβάνουν σπάνια, ακυκλοφόρητα και εξαιρετικό restored artwork. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο αποκατάστασης του μεγαλύτερου μέρους της δισκογραφίας του ιστορικού βρετανικού γκρουπ, πολύ από το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει καν σε CD, υπό την επιμέλεια των ανθρώπων της Esoteric Recordings, των ειδικών δηλαδή της Cherry Red στον ψυχεδελικό και progressive βρετανικό ήχο.

κυκλοφορούν τώρα τα:

HAWKWIND 

Spirit Of The Age ~ An Anthology 1976-1984


Τριπλό CD-ανθολογία από την πρώτη δεκαετία του καταλόγου των Hawkwind που πρόσφατα περιήλθε στην κατοχή της Cherry Red και του label Atomhenge. Υλικό από κλασικά άλμπουμ των κολοσσών του βρετανικού space rock της περιόδου 1976-1984, όπου, πλάι στον ιδρυτή Dave Brock, δέσποζε η μορφή του Robert Calvert. Αξεπέραστα άλμπουμ όπως τα “Astounding Sounds, Amazing Music”, “Quark, Strangeness and Charm”, 'Hawkwlords", “25 Years On”, “Live 79”, “Levitation” και “Sonic Attack” συνθέτουν το υλικό του εξαιρετικού αυτού box-set, που περιλαμβάνει και άφθονα σπάνια, remix και ακυκλοφόρητα.

HAWKWIND 

The Dream Goes On ~ From The Black Sword To Distant Horizons ~ An Anthology 1985-1997

Τριπλό CD-ανθολογία από την δεύτερη δεκαετία του καταλόγου των Hawkwind που πρόσφατα περιήλθε στην κατοχή της Cherry Red και του label Atomhenge. Υλικό από την περίοδο 1984-1997, όταν οι Hawkwind, με οδηγό τους τον Dave Brock, συνέχισαν το πνεύμα του γκρουπ στα '90ς, προλαβαίνοντας μάλιστα την τότε αναδυόμενη ηλεκτρονική και dance σκηνή και πρωτοπορώντας στην ανάδειξη του festival-rock κινήματος.  Κομμάτια από κλασικά άλμπουμ όπως τα "Chronicle Of the Black Sword", "Space Bandits", "Electric Tepee", "Alien 4" και "Love In Space" συνθέτουν το υλικό του εξαιρετικού αυτού box-set, που περιλαμβάνει και άφθονα σπάνια, remix και ακυκλοφόρητα.

ROBERT CALVERT 

Freq

Ένας από τους υπεύθυνους για το περίφημο "Silver Machines", μέλος των Hawkwind, ποιητής, συγγραφέας και all-around "μορφή" του space-rock ρεύματος στη Βρετανία των '70ς, ο Robert Calvert κυκλοφόρησε το τρίτο σόλο άλμπουμ του το 1984. Εμπνευσμένο από την ιστορική απεργία των ανθρακωρύχων, το "Freq" αποτελεί ένα concept άλμπουμ με θέμα του τη μηχανοποίηση της παραγωγής, την αποβιομηχάνιση των Δυτικών κοινωνιών, την ανεργία, την οικολογική καταστροφή και τον ολοκληρωτισμό. Ένα συγκλονιστικό prog-rock άλμπουμ, με δυνατές space και kraut αναφορές και post-punk πολιτική, από τα πλέον χαρακτηριστικά της περιόδου και ένα από τα κορυφαία cult άλμπουμ της συνολικής προσφοράς των Hawkwind. Remastered από τα αυθεντικά master.

No comments: