Monday, February 9, 2009

16/2/09: Οι N.A.S.A. εκτοξεύουν το "The Spirit Of Apollo"


16 Φεβρουαρίου 2009: Οι N.A.S.A. εκτοξεύουν το
«
THE SPIRIT OF APOLLO»

Οι SQUEAK E. CLEAN και DJ ZEGON δοκιμάζουν τα όρια του σύμπαντος βομβαρδίζοντας το με ενισxυμένα βραζιλιάνικα beats γεννημένα από απροσδόκητες, superstar συνεργασίες: μερικοί μόνο από τους guests του άλμπουμ είναι οι TOM WAITS, KANYE WEST, KAREN O, OL' DIRTY BASTARD, SPANK ROCK, DAVID BYRNE, MIA, RZA, SANTOGOLD, GEORGE CLINTON, CHUCK D, SIZZLA, METHOD MAN.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο των  N.A.S.A. (Βόρεια Αμερική / Νότια Αμερική),  με τίτλο The Spirit of Apollo θα κυκλοφορήσει μεσω της Anti στις 16 Φεβρουαρίου. Στην Ελλάδα από την Hitch Hyke. Οι NASA είναι το αποτέλεσμα μιας δημιουργικής συνεργασίας ανάμεσα σε δύο ορκισμένους μουσικόφιλους, τον  Squeak E. Clean  και τον DJ Zegon, και των φίλων τους, των φίλων των φίλων τους και των μουσικών ηρώων τους.

Ενώ το όνομα N.A.S.A. σημαίνει Βόρεια Αμερική / Νότια Αμερική και στο άλμπουμ συμμετέχουν superstar καλλιτέχνες και από τις δύο ακτές των ΗΠΑ, δεν πρόκειται καθόλου για μια γεωγραφική μουσική αναμέτρηση. Αντιθέτα, το The Spirit of Apollo γεννήθηκε με στόχο να φέρει τους ανθρώπους κοντά μέσω της μουσικής και της τέχνης, και αυτό ακριβώς έκαναν οι «εγκέφαλοι» Squeak E, Clean και DJ Zegon. 
 
Αφθονούν οι απροσδόκητες συνεργασίες στα 18 τραγούδια του άλμπουμ.
O Tom Waits γρυλίζεί πάνω από τον Kool Keith, η Karen O βρίζει, ενώ από τον τάφο ο Ol' Dirty Bastard δίνει το σύνθημα στους Wu Tang και N.A.S.A και την ίδια στιγμή ο David Byrne, ο Chuck D και άλλοι αναλύουν το Κακό στο “Money”. Παρά το πλήθος των guests, το ταίριασμα τους είναι οργανικό, εμπνευσμένο και απόλυτα εύληπτο.

Το πάθος για την ίδια τη μουσική είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το The Spirit of Apollo. Η ιδέα των N.A.S.A γεννήθηκε  σε ένα  μεγάλο πάρτι στο Σάο Πάολο και μεγάλωσε μέσα από την κοινή αγάπη του Spiegel και του Gonzales  για τους vintage Βραζιλιάνικους funk και soul δίσκους.  Πέντε χρόνια αργότερα, έχοντας ταξιδέψει χιλιάδες μίλια, ζητώντας πολλές χάρες, περνώντας αμέτρητες ώρες στο στούντιο, ανταλλάσσοντας, διαπραγματεύοντας και ξεμένοντας από λεφτά, οι N.A.S.A. προσγειώθηκαν στην  Anti Records, το «σπίτι» και άλλων ομοϊδεατών οραματιστών όπως οι One Day As A Lion και ο guest τραγουδιστής στους N.A.S.A. Tom Waits.

Οι Squeak E. Clean and DJ Zegon θα αξιοποίησουν τις δεξιότητες τους live μαζί με χορευτές, οπτικά εφέ, art installations και special guests. Θα επανέλθουμε με περισσότερες ανακοινώσεις καθώς αυτό το άλμπουμ στη σκηνή θα μετατρέπεται σε ένα αλλόκοτο θεατρικό έργο με τη βοήθεια περισσότερων φίλων, αυτή τη φορά από το χώρο της σύγχρονης τέχνης.

 

N.A.S.A. The Spirit of Apollo tracklist:


1. "Intro"
2. "The People Tree" (feat. David Byrne, Chali 2na, Gift of Gab,& Z-Trip)
3. "Money" (feat. David Byrne, Chuck D, Ras Congo, Seu Jorge, & Z-Trip)
4. "NASA Music" (feat. Method Man, E-40, & DJ Swamp)
5. "Way Down" (feat. RZA, Barbie Hatch, & John Frusciante)
6. "Hip Hop" (feat. KRS-One, Fatlip, & Slim Kid Tre)
7. "Four Rooms, Earth View"
8. "Strange Enough" (feat. Karen O, Ol' Dirty Bastard, & Fatlip)
9. "Spacious Thoughts" (feat. Tom Waits & Kool Keith)
10. "Gifted" (feat. Kanye West and others TBD)
11. "A Volta" (feat. Sizzla, Amanda Blank, & Lovefoxxx)
12. "There's a Party" (feat. George Clinton & Chali 2na)
13. "Whachadoin?" (feat. Spank Rock, M.I.A., Santogold & Nick Zinner)
14. "O Pato" (feat. Kool Kojak & DJ Bãboa)
15. "Samba Soul" (feat. Del Tha Funkee Homosapien & DJ Qbert)
16. "The Mayor" (feat. The Cool Kids, Ghostface Killah, DJ AM & Scarface)
17. "N.A.S.A. Anthem"

No comments: