Thursday, February 12, 2009

BOOKER T...καινούργιο άλμπουμ με τους Drive-By Truckers και τον Neil Young!

Ο σκαπανέας soul-man Booker T γράφει το πιο τολμηρό κεφάλαιο της καριέρας του με το ντεμπούτο άλμπουμ του για την Anti RecordsPotato Hole”, που θα κυκλοφορήσει στις 20 Απριλίου 2009.

Στο πρώτο του solo άλμπουμ εδώ και 20 χρόνια, τον Booker T – μέλος του Rock & Roll Hall Of Fame – συνοδεύουν οι Drive-By Truckers και ο Neil Young!

Με τους Booker T and the MGs ηγήθηκε ενός από τα πρώτα συγκροτήματα της soul που πέρασαν στην «αθανασία». Ως παραγωγός, ήταν υπεύθυνος για sessions που πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα. Στις 20 Απριλίου ο Booker T θα πραγματοποιήσει την συναρπαστικότερη κατάθεση της πενηντάχρονης καριέρας του με την κυκλοφορία του «ζόρικου» καινούργιου άλμπουμ του “Potato Hole”, για την Anti Records.

Με backing band τους Drive-By Truckers και τις κιθαριστικές συνεισφορές του Neil Young στα εννέα από τα δέκα τραγούδια του άλμπουμ, το “Potato Hole” είναι η πιο «βρώμικη», η πιο funky μουσική που έχει ηχογραφήσει ο Booker T μετά από το αρχετυπικό του hitGreen Onions”. Ο Booker T στο “Potato Hole” παίζει όργανο, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα και γράφει επτά από τα τραγούδια του άλμπουμ. Το “Potato Hole” ηχογραφήθηκε το περασμένο φθινόπωρο στην Τζόρτζια και στην Καλιφόρνια, με παραγωγούς τον Booker T και τον Rob Schnapf.

O Booker T έγινε μέλος του Rock & Roll Hall of Fame το 1992 με την μπάντα του, τους The MGs. Το 2007 βραβεύτηκε με Grammy Lifetime Achievement Award. Είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του ντεμπούτου άλμπουμ του Bill WithersJust As I Am” και του “Stardust” του Willie Nelson.

Ακούστε τώρα και κατεβάστε δωρεάν το πρώτο τραγούδι από τον νέο άλμπουμ του Booker T "Potato Hole" (κυκλοφορεί: 20 / 4) τώρα στο Pitchfork: http://www.pitchforkmedia.com/article/download/148878-premiere-booker-t-with-drive-by-truckers-and-neil-young-warped-sister-stream

No comments: