Wednesday, September 21, 2011

HOWLING BELLS - The Loudest Engine


Οι Αυστραλοί Howling Bells κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ The Loudest Engine στην Cooking Vinyl, σε παραγωγή του μπασίστα των The Killers Mark Stoermer.

Περιπλανώμενοι για έναν χρόνο σε παράξενα αμερικάνικα τοπία και σε παλιούς γραφικούς ευρωπαϊκούς δρόμους στα πλαίσια της περιοδίας τους με τους Coldplay και τους The Killers, οι Howling Bells άρχισαν να γράφουν το νέο τους άλμπουμ εν κινήσει, αντλώντας έμπνευση από το αδιάκοπο αυτό ταξίδι τους. Και όταν ήρθε η στιγμή να το ηχογραφήσουν, τηλεφώνησαν αμέσως στον συνταξιδιώτη τους Mark Stoermer.

Με τον Stoermer στο τιμόνι, οι Howling Bells μπήκαν στο στούντιο των The Killers Battle Born” στη Νεβάδα και ηχογράφησαν 12 ψυχεδελικά τραγούδια γεμάτα άγρια ένταση.

«Υπάρχει ένας μοναδικός ήχος που είναι περισσότερο folk και rock απ’οτι στα δύο μας τελευταία άλμπουμ, αλλά ερμηνεύεται με μια σύγχρονη αισθητική. Δεν ήταν μια συνειδητή προσπάθεια να καταγράψουμε τον ήχο των 70’s. Ήταν μια φυσική εξέλιξη.

Το νέο μας άλμπουμ δείχνει ότι είμαστε παιδιά του 21ου αιώνα που κάνουν ένα σύγχρονο ψυχεδελικό δίσκο. Είναι το άλμπουμ της ενηλικίωσής μας. Το πρώτο ήταν το μεγάλο μας άλμα, το δεύτερο εξερευνούσε διαφορετικά νερά. Αυτό το άλμπουμ είμαστε εμείς, όλοι μαζί σ’ενα μέρος, σε μια στιγμή. Νομίζω οτι αυτό το άλμπουμ θα αλλάξει το πως μας βλέπει ο κόσμος ως συγκρότημα.»



No comments: