Wednesday, November 10, 2010

STEVE WYNN & THE MIRACLE 3 - Northern Aggression


Θυμάμαι όταν οι Miracle 3 και εγώ μπαίναμε στα όρια της πόλης Richmond της Virginia το προηγούμενο φθινόπωρο, έτοιμοι να ξεκινήσουμε την ηχογράφηση του νέου μας άλμπουμ. Μιλούσα στο τηλέφωνο με τον παλιό μου φίλο και συνεργάτη Stephen McCarthy, ο οποίος αστειευόμενος με προειδοποίησε: "αφήστε την βόρεια επιθετικότητα σας (northern aggression) στην πόρτα!". Η φράση φαινόταν αστεία, ειρωνική, επίκαιρη και φυσικά έγινε το αγαπημένο motto του session και αναπόφευκτα ο τίτλος.

Ήμασταν γρήγοροι, ανυπόμονοι, αποφασιστικοί Βόρειοι και ολισθαίναμε στο πιο αργό, συρτό και μυστηριώδες νότιο τρόπο ζωής για μια εβδομάδα.

Και τελικά, η μετωπική σύγκρουση προσωπικοτήτων και πολιτισμών έχει νόημα. Το Northern Aggression είναι ψυχεδελικό, ύπουλο, μανιακό, σοφό, νευρικό και τραχύ.

Το Northern Aggression είναι το τρίτο άλμπουμ που ο Jason Victor, η Linda Pitmon, ο Dave Decastro και εγώ έχουμε κάνει μαζί (τα άλλα ήταν το Static Transmission και το ...Tick...Tick...Tick.). Ο τίτλος είναι μια ειρωνική αναφορά στον "πόλεμο της βόρειας επιθετικότητας", όπως μερικοί αποκαλούν τον Εμφύλιο Πόλεμο. Αλλά αυτός δεν ήταν ο Εμφύλιος Πόλεμος, ούτε αιματηρή μάχη, ούτε ιστορική αναπαράσταση. Όχι, ήταν οι Miracle 3 και εγώ να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλύτερα - να συγκρουόμαστε μεταξύ μας και με το περιβάλλον μας, χωρίς συμβιβασμούς και πισωγυρίσματα μέχρι όλα να γίνουν. Είναι αυτό που κάνουμε. Για να παραφράσουμε τον Ornette Coleman, ΑΥΤΟ είναι το δικό μας NORTHERN AGGRESSION.

Steve Wynn, Νέα Υόρκη, Σεπτέμβριος 2010

http://www.myspace.com/stevewynnthemiracle3


1 comment:

Νομίζω said...

Άντε να έρθουν και για Live να τους δούμε γιατί μας λείψανε :)