Monday, July 20, 2009

VINYL - ONLY Releases Part 2

Zs Music Of The Modern White (LP)

Περιορισμένη κυκλοφορία, αποκλειστικά σε βινύλιο, από το δυνατότερο ίσως Νεοϋορκέζικο avant garde τρίο. Οι Sam Hillmer, Ben Greenberg και Ian Antonio, στο τενόρο σαξόφωνο, την κιθάρα και τα ντραμς αντίστοιχα, αναλαμβάνουν την ευθύνη της συνέχισης μιάς παράδοσης δεκαετιών, λεηλατώντας τις No Wave, drone, industrial, minimal free jazz, ambient και prog rock καταβολές τους, σε έναν από τους πιο aggressive δίσκους της χρονιάς.

BLK JKS - Mystery (Osborne Remix) (12'')

Το συγκρότημα-φαινόμενο από τη Νότια Αφρική, που δεν προλαβαίνει να περιοδεύει στις ΗΠΑ και τη Βρετανία με τη δύναμη ενός μόνο EP! Το ολοκαίνουριο αυτό 12ιντσο περιλαμβάνει ένα εκπληκτικό remix του Osborne στο, κορυφαίο track του EP, "Mystery". Γνωστός ως "ο McGyver του house", επιφύλαξε μια εκτεταμένη dance περιπέτεια με εκρηκτικά μπάσα, σε τρεις εκδοχές, ενώ οι BLK JKS αντιγύρισαν με μια διασκευή του δικού του "Africa Even More".

Radical Sons – Throwing Knives (LP)

Διαχρονικό Midwestern garage rock από ένα νεανικό κουαρτέτο από το St. Louis. Κυκλοφορία αποκλειστικά σε 300 αντίτυπα βινυλίου, μελλοντικό collectors item, στην παράδοση της punk σκηνής των '70ς και των '80ς. Αποκύημα της ανίας των νεαρών με τα mainstream εναλλακτικά ακούσματα και της "σιωπηλής επανάστασης" τους, με Velvets, Television και live του Chuck Berry, ένα EP με bonus τα πρώτα τους demo για 30 συνολικά λεπτά ηλεκτρικής έκστασης.

900X Library Catalog Music Series: Music for Lubbock, 1980 (LP)

Η Asthmatic Kitty εγκαινιάζει μία νέα σειρά κυκλοφοριών, μόνο σε βινύλιο, αποκλειστικά οργανικής μουσικής χρηστικής σημασίας, είτε για τηλεόραση και κινηματογράφο είτε ως background music σε διάφορες καθημερινές ασχολίες που μπορεί να συνεπάγονται τη χαλάρωση, το διαλογισμό ή τη διέγερση. Ανασύροντας τη φιλοσοφία της Library Music των δεκαετιών του '60 και του '70, η Asthmatic Kitty δημιουργεί ένα σύγχρονο εργαστήριο παραγωγής "συνοδευτικής μουσικής" για τα '00ς, αναθέτοντας τις θεματικές ενότητες σε νέους δημουργούς και επιφυλλάσσοντας συλλεκτικές εκδόσεις βινυλίου σε 2000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Πρώτο μέρος της Library Catalog Music Series είναι η electronica συνεισφορά των 900X, του alter-ego ενός James McAlister, κινηματογραφικού συνθέτη και συνεργάτη της My Brightest Diamod και του Sufjan BoldStevens.

Law of the Least Effort– Library Catalog Music Series: Music for Measurements (LP)

Δεύτερο μέρος της Library Catalog Music Series είναι η instrumental soul-jazz του Casey Foubert, παραγωγού και session μουσικού από το Seattle γνωστού ως Law Of the Least Effort, ένας φόρος τιμής στον Booker T, τους Meters αλλά και τον John McLaughlin.

Casey Foubert / James McAlister– Library Catalog Music Series: Music for Drums (LP)

Τρίτο μέρος της Library Catalog Music Series είναι η συνεργασία των Casey Foubert και James McAlister πάνω σε ένα tribal electronica concept με άξονα τα κρουστά, ακουστικά ή βασισμένα σε software effects.

Desolation Wilderness - No Tomorrow (7'')

Καινούριο single των Desolation Wilderness στα πλαίσια της σειράς International Pop Underground της K Records, συγχρόνως μία ενδιάμεση κυκλοφορία λίγο πριν το αναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ τους. Ακαταμάχητοι στην ανάπλαση ενός "καλοκαιρινού" αισθήματος για το "εφήμερο", χαλαροί, ρομαντικοί και "όξινοι", οι Desolation Wilderness εδώ στην ιδεώδη περίσταση, αυτή του καλοκαιρινού single.

Eprhyme– Shomer Salaam b/w My Mouth is a House of Prayer (7'')

Η συνάντηση των πολιτισμών μέσα από το αλάνθαστο κριτήριο του funk! Μπλέκοντας συνειδητά ισλαμικές και εβραϊκές αναφορές οι Eprhyme στοχεύουν σε ένα οικουμενικό funk για έναν αντίστοιχο ανθρωπισμό. Ψυχεδέλεια, oriental μοτίβα, ακόμη και μία κλασική ορχήστρα από τη Μέση Ανατολή σαμπλαρισμένη, στο καινούριο 45άρι της διαχρονικής σειράς της K Records International Pop Underground.

No comments: