Friday, March 28, 2008

DEVOTCHKA– A Mad And Faithful Telling

Η ώρα των DeVotchka έφτασε! Το κουαρτέτο από το Denver, που κάποτε, όταν ξεφόρτωναν τα όργανα τους στα punk rock club - ένα βιολί, μια τούμπα και ένα ακορντεόν ανάμεσα στα άλλα - τους έλεγαν να τα μαζέψουν γιατί είναι σε λάθος μέρος, έφτασε γρήγορα να κάνει μουσική που βραβεύτηκε με Grammy (όπως αυτή για το indie smash hit φιλμ Little Miss Sunshine) και να διεκδικήσει τη διεθνή φήμη χωρίς promotion και μεγάλα budget. Μόνα τους όπλα το πνεύμα των φίλων τους και η δουλειά τους, ένα λαμπρό δείγμα pop κοσμοπολιτισμού, ίσα μέρη ανατολικο-ευρωπαίκή bohemia, αμερικάνικη roots...bohemia και indie αρτιστική, που οδήγησε στη συνεργασία τους με την Anti, την επανέκδοση του κλασικού πια "How It Ends" και ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ, την απόλυτη συνέχεια σε έναν από τους πιο δυνατούς μύθους της pop κουλτούρας φέτος. To "A Mad and Faithfull Telling" είναι το άλμπουμ στην καριέρα των DeVotchka και ο κόσμος είναι συντονισμένος και ακούει.

4 comments:

Anonymous said...

Παρατηρω το τελευταιο διαστημα μια πληθωρα νεων κυκλοφοριων απο μερους της εταιρειας σας. Ομως, εχω να κανω δυο παρατηρησεις:
a)οι κυκλοφοριες σας δεν υπαρχουν ουτε καν στα κεντρικα δισκοπωλεια, ειτε τις βρισκουμε καθυστερημενα και
b) οι τιμες τους ειναι ακριβοτερες των αντιστοιχων νεων κυκλοφοριων των πολυεθνικων, ιδιαιτερα στο Μετροπολις.

Θα σας ηταν ευκολο να δωσετε καποια απαντηση η να "διορθωσετε" καπως την κατασταση.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Παναγιωτης

ΥΓ. Ειστε τοσο ξεχωριστη εταιρεια και ειναι κριμα να μη βελτιωσετε την εικονα σας στα ραφια των δισκοπωλειων.

Hitch Hyke said...

Γεια σου Παναγιώτη, σ' ευχαριστούμε για το σχόλιο και τις παρατηρήσεις σου.

Σχετικά με την πρώτη, έχεις δίκιο. Πρόσφατα αλλάξαμε διανομέα και αποθήκη με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη κάποια κεντρικά δισκοπωλεία που δεν έχουν ολοκληρώσει τις παραγγελίες τους και δεν έχουν στοκ από νέες κυκλοφορίες. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες όμως η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά. Γενικά πάντως όλα τα κεντρικά δισκοπωλεία Αθήνας και Θεσ/νικης, όπως και μεγάλα δισκάδικα προαστίων και επαρχίας έχουν στοκ των νέων κυκλοφοριών μας, σε σχέση πάντα με το τι στοκάρει ο εκάστοτε δισκοπώλης.

Όσον αφορά τις τιμές, απευθύνσου καλύτερα στα καταστήματα καθώς εμείς δεν έχουμε λόγο και έλεγχο στην τελική τιμή που επιλέγει το κάθε κατάστημα να πουλάει στον καταναλωτή.

Πάντως σχετικά με την παρατήρηση σου ότι βρίσκεις φτηνότερα cd από μεγάλες εταιρίες, αυτό συμβαίνει κυρίως για δύο λόγους: Είτε είναι προσφορά των πολυεθνικών προς το εν λόγω κατάστημα (ώς bonus συνήθως για την αυξημένη κατανάλωση άλλων δικών της προϊόντων) την οποία εμείς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε, είτε είναι μεγαλύτερο το ποσοστό κέρδους που δουλεύει το κατάστημα σε προϊόντα ανεξάρτητων εταιρειών, πάλι σε συνάρτηση συνολικής κατανάλωσης από την κάθε εταιρία.

Ελπίζω να βοηθήσαμε!
Σ' ευχαριστούμε.

Anonymous said...

Με αφορμή το ζήτημα που έθιξε ο Παναγιώτης, θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω κάτι σχετικό: Τι συμβαίνει με το Μετρόπολις στη Θεσσαλονίκη; Εδώ και καιρό, δεν μπορώ να βρω καλλιτέχνες που πρακτορεύει η εταιρεία σας.
Συνεχίστε να πρακτορεύετε καλλιτέχνες εκλεκτής αισθητικής με τη συνέπεια που το κάνετε τόσα χρόνια.
Ευχαριστώ!

Hitch Hyke said...

Σ' ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τα καλά λόγια!

Το Μετρόπολις Θεσ/νικης είναι ένα από τα καταστήματα που δεν έχουν προλάβει ακόμη να πάρουν στοκ νέων κυκλοφοριών εξαιτίας της αλλαγής διανομέα και αποθήκης - μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα... Σύντομα όμως όλα θα πάρουν το δρόμο τους!