Wednesday, May 9, 2007

PROPER PRESENTS

VARIOUS ARTISTS – BBC Radio 2 Folk Awards 2007


Για τρίτη συνεχή χρονιά η Proper, σε συνεργασία με το BBC, παρουσιάζει το άλμπουμ των BBC Radio 2 Folk Awards. Η εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορικά έκδοση περιλαμβάνει κάθε χρονιά όλους τους προταθέντες για τα βραβεία, "ιερές αγελάδες" της βρετανικής folk αλλά και τα μεγφαλύτερα καινούρια ονόματα της αναγεννημένης τελευταία σκηνής. Στο διπλό-CD "BBC Radio 2 Folk Awards 2007" και ένα τρίτο bonus CD, ηχογραφημένο live τη βραδιά των "Young Folk Awards", αφιερωμένη στους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες.

RON KAVANA – Irish Ways

Το "Irish Ways" αποτελεί μια δουλειά χωρίς προηγούμενο στο χώρο της λαϊκής μουσικής της Ιρλανδίας. 6 χρόνια έρευνας, συγγραφής και ηχογραφήσεων απέδωσαν αυτό τη μοναδικό έργο, μια καταγραφή ουσιαστικά όλης της ιστορίας του Ιρλανδικού λαού, από τους προϊστορικούς χρόνους και την εισβολή των Νορμανδών μέχρι και την ανακήρυξη του ελεύθερου Ιρλανδικού κράτους, μέσα από τα τραγούδια του. Όπως σε όλες τις λαϊκές μουσικές, τα ιρλανδικά τραγούδια συχνά αποτελούν και το βήμα για κάθε κοινωνικά αποκλεισμένο με αποτέλεσμα η καταγραφή τους να δίνει μια πιο πραγματική εικόνα και για την Ιστορία. Το "Irish Ways" είναι ένα έργο ζωής του επί 30ετία κορυφαίου συνθέτη, μουσικού και ερμηνευτή Ron Kavana, πολυβραβευμένου για 10 από τα άλμπουμ του και συνεργάτη μεταξύ άλλων και των Pogues, Rolling Stones, Alexis Korner και Elvis Costello. Κυκλοφορεί τώρα σε πολυτελή περιορισμένη έκδοση, πολύτιμη όσο και το περιεχόμενο της, αποτελούμενη από 4 CD συνολικής διάρκειας 5 ωρών, σε ανάγλυφο πράσινο/χρυσό hard-cover digi-book με κείμενα 46000 λέξεων και αναλυτική χρονολόγηση.

SONNY ROLLINS – Sax Symbol

Ο Sonny Rollins είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος εν ζωή σαξοφωνίστας, διανύοντας την έκτη δεκαετία της λαμπρής καριέρας του και έχοντας μάλιστα μόλις κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ. Το "Sax Symbol" περιλαμβάνει 50 κομμάτια από την κλασική του περίοδο, στα '50ς, αυτά που τον καταχώρησαν στην κατηγορία του θρύλου της jazz. Ανάμεσα στους αναρίθμητους άλλους θρύλους που παίζουν μαζί του και οι John Coltrane, Thelonius Monk, Miles Davis και οι MJQ. Σε έξοχη συσκευασία Properbox με ένθετο 52 σελίδων με όλη την ιστορία του Sonny Rollins και αναλυτική καταγραφή των sessions μαζί με ανέκδοτες φωτογραφίες.




No comments: