Wednesday, April 11, 2007

Hitch Hyke proudly presents PROPER MUSIC


Η Proper Music είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους δισκογραφικούς οργανισμούς στη Βρετανία. Ειδικεύεται σε όλο το φάσμα της λεγόμενης roots music, από τη jazz και τα blues στην folk και την country, μέσα από τα δικά της label (Proper Records) και το σημαντικότερο δίκτυο διανομής στη Βρετανία για όλα τα μικρά και μεγάλα label του χώρου (Proper Music Distribution). Η ανάπτυξη της είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια, κάτι για το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η εκπληκτική ποιότητα της δικής της παραγωγής και μάλιστα στο ευαίσθητο κομμάτι των επανεκδόσεων και των συλλογών. Οι τρεις σειρές της Proper Records, τα περίφημα "Proper Intros", "Proper Pairs" και "Proper Boxes" έχουν δικαιώσει απόλυτα τους τίτλους τους αποτελώντας, κατά γενική ομολογία του παγκόσμιου μουσικού Τύπου, σημεία αναφοράς για το πώς πρέπει να είναι μια τέτοια έκδοση!

“These collections are astounding accomplishments; works of genius", "...the Properbox, as we have come to expect, benefits from a knowledgeable selection together with extensive notes, details and photographs within a 48 page booklet...another remarkable achievement" (Jazz Journal)

“Four CDs – 93 tracks – and a plump booklet for the price of a cheap Indian meal. How is it done?” (Jazz Review)

“…this spiffing 4CD set contains enough top examples of the form in one helping to make an expert salivate and get a party going on” (Mojo)

“This must be the bargain of the decade" (The Daily Telegraph)

“Four discs, 97 tracks, a 44 page biography booklet …this almost feels too good to be the blues”

(HMV Choice).

Τα Proper Intros είναι μονά CD και λειτουργούν σαν ιδανικές εισαγωγές στον καλλιτέχνη, τα ιδιαίτερα δημοφιλή Proper Boxes είναι η απάντηση στην αναζήτηση της πληρότητας και της χρηστικότητας στο ίδιο πακέτο, ενώ τα διπλά Proper Pairs ανθολογούν τα Boxes προσθέτοντας μερικές χαρακτηριστικές αποκλειστικότητες για τους φανς. Στις τρεις σειρές θα συναντήσει κανείς τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής του 20ου αιώνα σε ιστορικής πιστότητας ανθολογίες μέσα από τα αυθεντικά master και με την υποστήριξη ανεκτίμητου αρχειακού υλικού, όπως παρουσιάζεται στα ασυναγώνιστα ένθετα με τις εκτενείς σημειώσεις από τους κορυφαίους συλλέκτες-μελετητές της ιστορίας του κάθε δημιουργού. Και οι τρεις σειρές διατίθενται σε πολύ χαμηλές τιμές διεκδικώντας τον τίτλο της απόλυτης "value for money" αγοράς.

Η σύγχρονη παραγωγή της Proper Records διοχετεύεται μέσω της Proper Premier, με ονόματα όπως οι Nick Lowe, Robyn Hitchcock, Joan Baez, Patty Griffin, Andy Fairweather-Low και, o μόλις προσχωρήσας Richard Thompson, της εξειδικευμένης Specific Jazz, με τους τρεις βραβευμένους από το BBC καλλιτέχνες Tony Kofi, Anita Wardell και Alan Barnes και της Proper America, με τις φανταστικές southern soul παραγωγές από την ευρύτερη παρέα των Muscle Shoals Studios (Dan Penn & Spooner Oldham, Bobby Purify, Hacienda Brothers).

Ο κατάλογος της Proper Records θα είναι αρχικά διαθέσιμος στο σύνολο του, εκτός ενδεχομένων ελλείψεων, από τη Δευτέρα 16 Απριλίου, σαν συνέπεια της ολοκαίνουριας συμφωνίας της με τη Hitchhyke για αποκλειστική αντιπροσώπευση και διανομή στην Ελλάδα. Οι πρώτες νέες κυκλοφορίες που θα προωθηθούν στον Τύπο αποτελούν μια επιλογή από τις πιο πετυχημένες πρόσφατες κυκλοφορίες της εταιρείας. Ανάμεσα τους το καινούριο, restored live άλμπουμ της Joan Baez, το τελευταίο του Robyn Hitchcock, τα κορυφαία πρόσφατα Proper Boxes (Woody Guthrie, Jelly Roll Morton, Thelonius Monk, Muddy Waters και τα δύο απίστευτα rockabilly/r'n'r boxes "We 're Gonna Rock, We 're Gonna Roll" και "Classic Rockabilly") και Proper Intros (Elmore James, Horace Silver, Yma Sumac, Little Esther, Johnny Smith), αλλά και οι νέες κυκλοφορίες του Απριλίου, η συλλογή με τα φετινά folk βραβεία του BBC ("BBC Radio Folk Awards 2007"), το ασύγκριτο κουτί του Sonny Rollins, η ανεκτίμητη πραγματεία-box set του Ron Kavana πάνω στην Ιρλανδική folk και το καινούριο άλμπουμ του θρυλικού Bill Kirchen, βαθμολογημένο ήδη με 4 αστέρια από το Record Collector.

No comments: