Friday, July 29, 2011

ATMOSPHERE -The Family Sign

Οι Atmosphere επιστρέφουν με ένα ολοκαίνουριο στούντιο άλμπουμ, το έβδομο κατά σειρά, για την εμβληματική ετικέτα τους Rhymesayers. Η πιο ολοκληρωμένη μουσικά δουλειά τους χαρακτηρίζεται από την αισθαντική ερμηνεία του Slug και την οργανική της σχέση με την αναλογική παραγωγή του Ant, τα blues licks της κιθάρας του Nate Collis και τις μινιμαλιστικές πινελιές των πλήκτρων του Erick Anderson. Ένα πολυεπίπεδο άλμπουμ με απεριόριστους ορίζοντες, από το psych-rock μέχρι τη spiritual jazz των '70ς, για μέγιστη συναισθηματική απόδοση του κεντρικού θέματος, που δεν είναι άλλο από το ίδιο το "δέντρο της ζωής", τους ανθρώπους μας, το παρελθόν και το μέλλον μας.

Wednesday, July 27, 2011

TAMIKREST -Toumastin


Η μουσική είναι πάντα μια οριακή εμπειρία. Ειδικά όταν όχι μόνο τα στυλίστικα όρια αλλάζουν,αλλά όταν τα κέντρα της μουσικής δημιουργίας κινούνται.


Οι Tamikrest, οι νεαροί "αντάρτες" Τουαρέγκ, μετά το επιτυχήμενο ντεμπούτο τους Agath, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ Toumastin, σε παραγωγή, για μία ακόμη φορά, του Chris Eckman.


Με το δεύτερο άλμπουμ τους οι Tamikrest δημιουργούν το δικό τους σύμπαν χρησιμοποιώντας ακόμη πιο φωτεινά χρώματα. Ο αρχαίος μυστικισμός των τραγουδιών τους σε συνεπαίρνει αμέσως, αλλά όσο η μουσική συνεχίζεται, χάνεσαι ανάμεσα στα αφρικάνικα blues, στο υπνωτικό dub, στο ψυχεδελικό funk και σ’ένα σχεδόν υπερφυσικό garage της ερήμου, χωρίς να μπορείς να ξεχωρίσεις που τελειώνει το ένα και που αρχίζει το άλλο. Οι κιθάρες είναι πιο επιθετικές, το groove βαθαίνει και μπλέκεται με τους Tamaschek ψαλμούς, σαν ένα καραβάνι που ταξιδεύει στους αρχαίους χρόνους. Οι Tamikrest είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν το μέλλον διατηρώντας παράλληλα με υπερηφάνεια την πλούσια παράδοση του λαού τους.

Monday, July 25, 2011

ATMOSPHERE - new videos from their new album

Από το νέο άλμπουμ των ATMOSPHERE "The Family Sign"




Thursday, July 21, 2011

FLEET FOXES - Grown Ocean

από το νέο άλμπουμ των FLEET FOXES " Helplessness Blues"

κυκλοφορεί σε cd και σε βινύλιο


DESTROYER - Kaputt video

DESTROYER - Kaputt


Το αρχικό μουσικό "όχημα" του πολυπράγμονα Dan Bejar, από το Βανκούβερ του Καναδά, φάνταζε πάντα σαν το τυπικό εσωστρεφικό, χαμηλότονο "εναλλακτικό" του, όχι όμως μετά το "Kaputt"… Διανθισμένο με drum machine, πρόωρα electro beat και…σαξόφωνα, το "Kaputt" είναι ένα ζωντανό tribute του Bejar στην αγαπημένη του pop των '80ς, εκείνη τη ρομαντική εκδοχή της που κρατάει από τους Roxy Music και αποτυπώθηκε στις δουλειές των St. Etienne, των Blue Nile ή και της Sade. Εμπνευσμένος και φορτισμένος συναισθηματικά, ο προικισμένος Καναδός αιφνιδιάζει με ένα εκπληκτικό έργο pop φαντασίας που ανενδοίαστα μετατρέπει τη νοσταλγία σε ποίηση, κάνοντας ακόμη και το BBC να μιλήσει για ένα "genuine classic, unlike anything any other artist will release in 2011"! Πρώτη κυκλοφορία του στην Ευρώπη από την Dead Oceans.

free mp3 download - Destroyer "Chinatown"

Wednesday, July 6, 2011

CITY AND COLOUR - Little Hell


Ο Dallas Green, κιθαρίστας και τραγουδιστής των Alexis On Fire κυκλοφορεί το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, ως City and Colour, με τίτλο Little Hell. Ηχογραφημένο στα Catherine North Studios στο Hamilton και σε παραγωγή του Alex Newport (At The Drive-In, Mars Volta, Death Cab For Cutie), το Little Hell αποκαλύπτει όλες τις πτυχές της τραγουδοποιίας του Green. Με αναφορές στους Beatles, τη folk rock σκηνή του Laurel Canyon και τη soul, ο, βραβευμένος με Juno, Καναδός ξεδιπλώνει την κιθαριστική και φωνητική του ευαισθησία με πάθος και δεινότητα αντάξια των εξαιρετικών του συνθέσεων, υπηρετώντας πιστά την ηλιόλουστη μελαγχολία που διατρέχει το άλμπουμ... Ένα από τα "διακριτικά" κορυφαία της χρονιάς που διανύουμε και χωρίς καμμία δυσκολία να πλασαριστεί στα top-40 των charts σε Αμερική, Καναδά, Βρετανία και Αυστραλία από την πρώτη μόλις εβδομάδα της κυκλοφορίας του! "Guilty pleasure" της χρονιάς.


City and Colour - Fragile Bird

Tuesday, July 5, 2011

Greece kicked off

Holy shit , Greece kicked off , felt like all the peeps took time off rioting to pop to see us , proper mad . Big respect to u out there for makin it to see us , it was a proper one to remember . Not forgetting romania either on fri , big up . Liam H

Rockwave Festival - Greece July 2011