Wednesday, July 27, 2011

TAMIKREST -Toumastin


Η μουσική είναι πάντα μια οριακή εμπειρία. Ειδικά όταν όχι μόνο τα στυλίστικα όρια αλλάζουν,αλλά όταν τα κέντρα της μουσικής δημιουργίας κινούνται.


Οι Tamikrest, οι νεαροί "αντάρτες" Τουαρέγκ, μετά το επιτυχήμενο ντεμπούτο τους Agath, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, κυκλοφορούν το νέο τους άλμπουμ Toumastin, σε παραγωγή, για μία ακόμη φορά, του Chris Eckman.


Με το δεύτερο άλμπουμ τους οι Tamikrest δημιουργούν το δικό τους σύμπαν χρησιμοποιώντας ακόμη πιο φωτεινά χρώματα. Ο αρχαίος μυστικισμός των τραγουδιών τους σε συνεπαίρνει αμέσως, αλλά όσο η μουσική συνεχίζεται, χάνεσαι ανάμεσα στα αφρικάνικα blues, στο υπνωτικό dub, στο ψυχεδελικό funk και σ’ένα σχεδόν υπερφυσικό garage της ερήμου, χωρίς να μπορείς να ξεχωρίσεις που τελειώνει το ένα και που αρχίζει το άλλο. Οι κιθάρες είναι πιο επιθετικές, το groove βαθαίνει και μπλέκεται με τους Tamaschek ψαλμούς, σαν ένα καραβάνι που ταξιδεύει στους αρχαίους χρόνους. Οι Tamikrest είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν το μέλλον διατηρώντας παράλληλα με υπερηφάνεια την πλούσια παράδοση του λαού τους.

No comments: