Sunday, February 21, 2010

Tamikrest - Tamiditin

They are definitely the future of Tamasheq music

TAMIKREST

“They are definitely the future of Tamasheq music”

Αυτό είπε ο Andy Morgan, για πολλά χρόνια μάνατζερ των Tinariwen, για τους Tamikrest. Ο υπνωτικός, "ζόρικος" ήχος τους οδηγεί την παράδοση των Tamasheq blues αλλά και του rock σε άλλο επίπεδο – όπως φαίνεται από το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τιτλο “Agath”, το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Glitterhouse, στην Ελλάδα από την Hitch Hyke.

Tamasheq είναι η γλώσσα των Tuareg, των νομάδων της Σαχάρας, που ζουν σε διάφορες χώρες, όπως η Νιγηρία, η Αλγερία, η Λιβύη και το Μάλι. Το όνομα Tamikrest σημαίνει στα Tamsheq σύνδεση / ένωση / συνασπισμός. Τα επτά μέλη των Tamikrest, που κατάγονται από το Μάλι, τη Νιγηρία και την Αλγερία, βρέθηκαν μαζί για να εκφράσουν την Tuareg ταυτότητα τους μέσω του Ishumar rock, της επαναστατικής μουσικής των Tuareg. Οι ίδιοι λένε «Μια έρημος μας φιλοξενεί, μια γλώσσα μας ενώνει, μια κουλτούρα μας δένει».

Τα τραγούδια των Tamikrest υμνούν την έρημο, έναν τόπο-θεμέλιο για τους Tuareg. Και ήταν εκεί, στους μεταξένιους αμμόλοφους του Essakante, στο Desert Festival του 2008 που συνάντησαν τους Dirtmusic, ένα rock group βετεράνων από τις Η.Π.Α. και την Αυστραλία: τον Chris Eckman (The Walkabouts), τον Hugo Race (True Spirit) και τον Chris Brokaw (Come, Sonik Youth, Steve Wynn). Με τις σκηνές τους δίπλα δίπλα όχι μόνο μοιράστηκαν τσάι Tuareg, αλλά τζαμάρισαν μαζί και ανακάλυψαν οτι οι ιδέες τους και η μουσική τους ταιριάζουν απόλυτα.

Οι δύο μπάντες κράτησαν επαφή και αργότερα οι Dirtmusic επέστρεψαν στο Μάλι για να ηχογραφήσουν το νέο τους άλμπουμ “BKO” με guests τους Tamikrest, την Fadimata από τους Tartit και τον Lobi Traoré (το νέο άλμπουμ των Dirtmusic θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2010). Λίγο αργότερα ο Chris Eckman επιστρέφει πάλι στο Μάλι, αυτή το φορά ως παραγωγός για το ντεμπούτο άλμπουμ των Tamikrest, το οποίο ηχογραφήθηκε στα περίφημα στούντιο Bogolan στο Bamako.

Οι Tamikrest θα περιοδεύσουν στη Βρετανία και στην Ευρώπη το 2010 μαζί με τους Dirtmusic.


MIDLAKE– Courage of Others

Το τρίτο άλμπουμ των Midlake είναι γεγονός και ένα υπόδειγμα καλλιτεχνικής ανεξαρτησίας μαζί με "δαιμονισμένη" έμπνευση. Με μια τελείως αντικομφορμιστική κίνηση, το κουιντέτο από το Τέξας αφήνει πίσω του τη συνταγή του εκπληκτικού "The Trials of Van Occupanther", παρά την τεράστια επιτυχία του, και παραμερίζοντας τις προσδοκίες για ένα ακόμη Καλιφορνέζικο-soft rock ελιξήριο, εξερευνά τον ήχο του βρετανικού folk rock και, παρεμπιπτόντως, σκαρώνει ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2010! Έντονα ατμοσφαιρικό και ελαφρώς σκοτεινό, το "Courage Of Others" μαγεύει ανεπανόρθωτα με τις μελωδίες και την εν γένει ποιότητα των Midlake ενώ την ίδια στιγμή, σε μια περίοδο που οι ακροατές "πείθονται" από παντού ότι τους ενδιαφέρουν να ακούν μόνο singles, διαδηλώνει την ανεκτίμητη εμπειρία ενός...παλιομοδίτικου άλμπουμ. "Δίσκος του μήνα" για τα περισσότερα μουσικά περιοδικά στον κόσμο.


Tuesday, February 16, 2010

UNKLE - νέο άλμπουμ και download

UNKLE
Where Did The Night Fall

Κυκλοφορεί στις 10/5/2010 - στην Ελλάδα από την Hitch Hyke



Κατεβάστε τώρα δωρεάν το πρώτο single "Natural Selection" (feat. The Black Angels!)
από το νέο άλμπουμ των UNKLE "Where Did The Night Fall"



Monday, February 15, 2010

DIRTMUSIC - All Tomorrow's Parties

DIRTMUSIC feat. hugo race, chris eckman (the walkabouts) & chris brokaw recorded velvet undergrounds "all tomorrow's parties" in africa.



Friday, February 12, 2010

Silver Soul by BEACH HOUSE

Beach House "Silver Soul" from Sub Pop Records on Vimeo.

BEACH HOUSE - Teen Dream

Ήδη μία από τις πλέον υποσχόμενες κυκλοφορίες του 2010 με βάση τα εγκυρότερα μουσικά έντυπα στον κόσμο, το "Teen Dream" είναι το τρίτο άλμπουμ των Beach House και μια μεγάλη, ευχάριστη έκπληξη ακόμη και για τους πιο κυνικούς. Το ντουέτο της Victoria Legrand και του Alex Scally έχει αφήσει πολύ πίσω του τις προηγούμενες δουλειές του και, οδηγούμενο από από μια έντονη εσωτερική παρόρμηση και ένα νέο καλλιτεχνικό όραμα, έχει ίσως ηχογραφήσει το δικό του αριστούργημα. Ηχογραφημένο μακριά από ττην "έδρα" τους, τη Βαλτιμόρη, σε μια τροποποιημένη εκκλησία κάπου στα βόρεια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, με παραγωγό τον Chris Coady, το "Teen Dream" είναι ένα υπέροχο pop όνειρο που δεν σβήνει τόσο εύκολα, ένας αχτύπητος συνδυασμός shoegaze, ληθαργικής country και diy αθωότητας, απίστευτης ευαισθησίας και ασυνήθιστης πρωτοτυπίας! Deluxe έκδοση με special packaging και bonus DVD.


CLAUDE VONSTROKE – Bird Brain

Από το ξεκίνημα της καριέρας του, το 2005 με το oddball classic 'Deep Throat', ο Barclay Crenshaw, aka Claude VonStroke, είχε βαλθεί να αναστατώσει τη dance σκηνή, αποδομώντας με τη δουλειά του, και την επιτυχία της, το κυρίαρχο τότε concept του μινιμαλισμού. Με τρελά samples, βαριά μπάσα και εμπνευσμένες "αρχιτεκτονικές", έφερε το fun ξανά στην πίστα, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο έτσι και το πνεύμα της σκηνής του Σαν Φρανσίσκο. Το καινούριο, δεύτερο artist-album, του με τίτλο "Bird Brain", φυσικά για το label του, την Dirty Bird, είναι ένα καταιγιστικό άλμπουμ που, με τις electro/funk/techno επιμιξίες του, ενθουσιάζει τόσο το προχωρημένο κοινό και τους "insiders" όσο και τους casual ακροατές. Special guestw, ενδεικτικοί των...προθέσεων του Claude VonStroke, οι Bootsy Collins, Justin Martin & J Phlip!

CHOOGLIN’– Sweet Time

Tρίτο άλμπουμ και ντεμπούτο για την Big Legal Mess, το καινούριο sister-label της θρυλικής Fat Possum, από το καινούριο rock φαινόμενο της Μινεάπολης, τους Chooglin'. Οπλισμένοι με ένα στιβαρό ηλεκτρικό πυρήνα και μια 4μελή horn-section αποτελούμενη από τρία τρομπόνια και μία τρομπέτα, οι Chooglin' ξεσπούν σε ένα γνήσιο, ψυχωμένο Νότιο rock με punk καινοτομίες που φέρνουν στο νου το ατίθασο πνεύμα της post-punk σκηνής της πόλης. Ηχογραφημένο στο ιστορικό Creation Studios - εκεί που γράφτηκε το “Surfin’ Bird”, το “Six Days on the Road,” αλλά και το "Tim" των Replacements - το "Sweet Time" μοιάζει σαν ένα μοναδικό garage-session των MC5 και των Blood Sweat & Tears, ή σαν τους James Gang στις 78, με τη horn-section της Stax για..ενισχύσεις, "throwing down monster rock riffs and barreling ahead like a speeding locomotive”.

JOE GODDARD – Harvest Festival

Πρώτη προσωπική δουλειά του..μισού των Hot Chip, συνθέτη, παραγωγού και dj, Joe Goddard, για το δικό του label Grecoroman. Εστιάζοντας σε ένα concept, ή έστω εμμονή, γύρω από τα φρούτα, ο Goddard παρουσιάζει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, κυρίως instrumental, άλμπουμ που συνδυάζει αριστοτεχνικά το μελαγχολικό ambient τοπίο με την πολυρρυθμία της Λονδρέζικης club σκηνής. Με επιρροές από UK garage, Aphex Twin, J-Dilla, Brian Eno και φυσικά Hot Chip, ο Joe Goddard αναδεικνύει μια νέα διάσταση της μέχρι τώρα δουλειάς του, προβάλλοντας ταυτόχρονα σαν ένα σημαντικό κεφάλαιο για το μέλλον της electronica.

Tuesday, February 2, 2010

BADLY DRAWN BOY – Is There Nothing We Could Do?/ The Fattest Man In Britain

Badly Drawn Boy: Is There Nothing We Could Do? / The Fattest Man in Britain from Colin Roberts on Vimeo.

BADLY DRAWN BOY – Is There Nothing We Could Do?

Μετά από τρία χρόνια και το περίφημο "Born In the UK", ο προικισμένος Mancunian επιστρέφει με ένα καινούριο άλμπουμ, για την ακρίβεια τη μουσική για την ταινία του ITV ‘The Fattest Man In Britain’, που προβλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Προάγγελος του αναμενόμενου "κανονικού" άλμπουμ του Badly Drawn Boy, το soundtrack του "Fattest Man In Britain" αποτελεί ήδη μια αυτόνομη μουσική πρόταση, με μια γενναία δόση τραγουδιών, στην κορυφαία των βρετανικών pop παραδόσεων, αλλά και διακριτικά κινηματογραφικά instrumental με έμφαση στο πιάνο και τα έγχορδα.

James McMurtry - "Too Long In The Wasteland" (Live in Europe)

JAMES McMURTRY– Live in Europe

Η πρώτη live κυκλοφορία, με το πρώτο live vBoldideo υλικό, του James McMurtry. Από την ευρωπαϊκή του περιοδεία των αρχών του 2009, μπροστά σε ενθουσιώδεις φανς στην Ολλανδία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, ο αιχμηρός και ασυμβίβαστος McMurtry επιφυλάσσει μια σούπερ-rock παράσταση ακόμη και για τα πιο χαμηλότονα κομμάτια του μετατρέποντας το "Live In Europe" σε ένα πραγματικό "rock live". Στη μπάντα του ο θρύλος Ian McLagan (Faces) και ο συμπατριώτης του Jon Dee Graham.
The truest, fiercest songwriter of his generation.(Stephen King, Entertainment Weekly)

DELETED WAVEFORM GATHERINGS– Ghost, She Said

Το τρίτο άλμπουμ των Deleted Waveform Gatherings είναι ηχογραφημένο σε έναν αχυρώνα, στα περίχωρα του Trondheim, για περισσότερη vintage αυθεντικότητα. Το Νορβηγικό σχήμα λατρεύει τα '60ς και τον ήχο τους, δεν παραδίδεται ωστόσο αμαχητί σε μια στείρα αναπαραγωγή του, ενισχύοντας την πρόταση τους με επιρροές από τη Νέα Υόρκη των Television, την πρώιμη stoner rock σκηνή αλλά και σύγχρονα γκρουπ, όπως οι "ομόσταβλοι¨τους Telepathic Butterflies. Ένα πολύ δυνατό άλμπουμ, από ένα γκρουπ που έχει πολλά ακόμη να πεί και μια ζωντανή απόδειξη της ποιότητας της σύγχρονης Νορβηγικής ανεξάρτητης σκηνής.

PURE P- On My New York Shit

Ένα Νεοϋορκέζικο urban παραμύθι, βασισμένο σε σκληρό λόγο και funky ρυθμούς, από τον φανταστικό παραγωγό και DJ Pure P, για την κολλεκτίβα GAMM. Ο ταλαντούχος παραγωγός στριμώχνει μερικά από τα πιο catchy Νεοϋορκέζικα street acapellas σε ένα track, ανάμεσα σε εξοντωτικά breaks και απόηχους του Νονού της soul, δίνοντας τους ένα προσωπικό twist, με τη Νέα Υόρκη στο κέντρο της θεματολογίας του. Ένα hip hop άλμπουμ με ξεχωριστό ενδιαφέρον και χαρακτήρα. Συμμετέχει ο Faith Evans στο μπάσο, από τη μπάντα του Peter Gabriel.