Friday, April 16, 2010

DR. ATOMIK @ Residents


ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΠΡΙΛΗ
ΟΙ DR. ATOMIK LIVE
ΣΤΟ
RESIDENTS
Στρ. Καλάρη 4, Θεσσαλονίκη
Είσοδος ελεύθερη


DR. ATOMIK:

Άδωνις Γουλιέλμος: Κιθάρα
Αντώνης Λιβιεράτος: Φωνή, πλήκτρα, κιθάρα, φυσαρμόνικα
Γιάννης Τρυφερούλης: Τύμπανα
Βάιος Ζητωνούλης: Μπάσο

Το... "ψυχεδελικό, πειραματικό μετά-γκαράζ (με τζαζ-πάνκ πινελιές)" των Dr.Atomik βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη από το τέλος του 2004. Στη διάρκεια της πρώτης τους πενταετίας και μέχρι, με την προσθήκη του ντράμερ Γιάννη Τρυφερούλη, να καταλήξουν (;) στη σημερινή τετραμελή μορφή του σχήματος, οι Αντώνης Λιβιεράτος και Άδωνις Γουλιέλμος πλαισιώθηκαν κατά διαστήματα από μια σειρά διαφορετικών μουσικών: 4 ντράμερ, 3 μπασίστες, ένας βιολιστής.

Η ανατρεπτική τους διάθεση απέναντι στο ροκ ιδίωμα, αλλά και στο ίδιο το υλικό τους γίνεται ιδιαίτερα εμφανής στις συναυλίες τους η καθεμιά από τις οποίες είναι τελείως διαφορετική από τις υπόλοιπες.

Η εμφάνισή τους στη σκηνή του Residents στις 18 Απριλίου θα είναι κατά μεγάλο της μέρος αφιερωμένη στο δεύτερο (υπό έκδοση) άλμπουμ τους με τίτλο "Reptiles" που θα ξαφνιάσει όσους ακροατές περιμένουν μιά ¨ομαλή¨συνέχεια του "Dr.Atomik" που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2007.

Γιά την ιστορία…
Ο Αντώνης Λιβιεράτος (η τραγουδοποιϊα του οποίου αποτελεί τον κύριο όγκο του υλικού των Dr.Atomik) εκτός απ’ τα τρία σόλο άλμπουμ του έχει ως μουσικός ή/και παραγωγός εμπλακεί στη σκηνή και το στούντιο με μιά σειρά σχημάτων: Λιβιεράτος/ Δεμπόνος, Sigmatropic, Illegal Operation κ.α. Συνεχίζει, φυσικά, να είναι επίσης (από το 1982) μέλος του γκρουπ Chapter 24 (a.k.a. Κεφάλαιο 24).
Ο Άδωνις Γουλιέλμος έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος των γκρουπ Cosmic Teds, ΦΕΛΛΑ και Rocking Bones. Είναι επίσης μέλος του εξαιρετικά δραστήριου ιδιότυπου swinging ακουστικού σχήματος των Swing Shoes.
Ο Γιάννης Τρυφερούλης με τζαζ παιδεία και πλούσια συμμετοχή σε ροκ γκρουπ (Γενιά του Χάους, Moist Device κ.α.) είναι παράλληλα (εδώ και πολλά χρόνια) ο ντράμερ των Sigmatropic.
Ο Βάιος Ζητωνούλης, μπασίστας των ιστορικών Low Noise της δεκαετίας του ’80, είναι η τελευταία (“last but not least”…) προσθήκη στο γκρουπ.



No comments: