Wednesday, November 4, 2009

801

Η πλήρης αποκατάσταση ολόκληρου του ηχογραφημένου υλικού των 801 σε remastered εκδόσεις με bonus, ανάμεσα τους και το θρυλικό "801 Live". Οι 801 σχηματίστηκαν από τον Phil Manzanera το 1976, σε ένα διάλειμμα από τους Roxy Music, σαν ένα περιστασιακό γκρουπ με σκοπό την εμφάνιση τους σε καλοκαιρινά φεστιβάλ. Το αρχικό σεξτέτο αποτελούσαν οι Manzanera, Brian Eno, Bill MacCormick, Francis Monkman, Simon Phillips και Lloyd Watson, ενώ την επόμενη χρονιά, μετά την παγκόσμια επιτυχία του "801 Live", που είχε κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, πραγματοποίησαν ένα tour 10 εμφανίσεων στη Βρετανία με τον Paul Thompson στα ντραμς, αντί του Simon Phillips και τον Eno απόντα, καθώς ηχογραφούσε με τον David Bowie.

  • Το "801 Live" είναι ένα από τα διαχρονικά "cult classics" της ιστορίας του rock, ξεπερνώντας σε πωλήσεις ακόμη και τα "επίσημα" project των συντελεστών του και θέτοντας νέα standard για τις ζωντανές ηχογραφήσεις, με τον εκπληκτικό ήχο του - άσε που περιλάμβανε και δύο super εκτελέσεις, στο "Baby's On Fire" του Eno και το "Tomorrow Never Knows" των Beatles. Τώρα, για πρώτη φορά, remastered, σε εξαιρετική έκδοση σε σχήμα βιβλίου με ένα bonus CD-αποκάλυψη, από τις πρόβες του σουπεργκρουπ λίγο πριν το live. (*****Mojo).

  • Στο "Live In Hull", από την περιοδεία του 1977, συμμετέχει ο Eddie Jobson, μέλος των Roxy Music και αργότερα της μπάντας του Frank Zappa.


  • Στο "Live Manchester" στους guest περιλαμβάνονταν ο Andy MacKay των Roxy και οι Kevin Godley και Lol Crème των 10CC.

  • Το "801 Latino" είναι η Latin περιπέτεια του, μισού Κολομβιανού, Phil Mnzanera που μέσα στα χρόνια μετενσαρκώθηκε το 1999 σε μία "801 Latino" βρετανική περιοδεία και ηχογράφηση.

No comments: