Thursday, December 4, 2008

LTM Recordings στην Ελλάδα μέσω της Hitchhyke



Η LTM (Les Temps Modernes) ιδρύθηκε στο Εδιμβούργο το 1983 από τον James Nice, κυκλοφορώντας αρχικά 2 7ιντσα σινγκλ, από τους Minny Pops και τους A Primary Industry, για να συνεχίσει στα επόμενα τρία χρόνια με άλμπουμ από τους William S. Burroughs και Crispy Ambulance καθώς και 2 συλλογές επηρεασμένες από την Les Disques Du Crepuscule, τις Heures Sans Soleil και Minutes. Από το 1987 μέχρι το 1991 ο Nice μετακόμισε στις Βρυξέλες όπου εργάστηκε για της Crepuscule και την PIAS. Στο μεταξύ η LTM κυκλοφορούσε καινούρια άλμπουμ των Tuxedomoon, Steven Brown, Paul Haig και Peter Principle, ξεκινούσε τις πρώτες επανεκδόσεις σε CD από Josef K, Section 25 και Crispy Ambulance, ενώ ο James Nice επιμελείτο και την περίφημη ανθολογία "Futurism & Dada Reviewed". Μετά από μία διακοπή 6 περίπου ετών, έχοντας πια επιστρέψει στη Βρετανία, ο Nice αποφάσισε να επανιδρύσει την LTM. Από το 1997 μέχρι και σήμερα η LTM, μέσα από την LTM Recordings και την θυγατρική της Boutique, αφιερωμένη σε ιδιαίτερα αρτίστικες εκδόσεις, αντιπροσωπεύει ό,τι πιο εκλεκτικό στο χώρο του post punk και της art pop, πραγματοποιώντας το όνειρο του ιδρυτή της και ικανοποιώντας αυτό των χιλιάδων φίλων της.

Εξειδικευμένη κυρίως στις επανεκδόσεις από τη χρυσή περίοδο του βρετανικού και ευρωπαϊκού post και art punk, της indie-pop των '80ς αλλά και ντοκουμέντων από την ιστορία της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας του 20ου αιώνα, η LTM διατηρεί ακέραιο το πνεύμα και την αισθητική που την ενέπνευσαν, προσφέροντας ταυτόχρονα πολύτιμη υπηρεσία σε συλλέκτες και νέους φαν. Οι κυκλοφορίες της διακρίνονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες: τις επανεκδόσεις από τους σπάνιους καταλόγους θρυλικών βρετανικών label της post punk περιόδου (Factory, Object Music, New Hormones, Sarah κλπ), αλλά και των cult Βελγικών της ίδιας περιόδου (Les Disques Du Crepuscule, Factory Benelux, Compact κλπ), τις εξαιρετικά επιμελημένες εκδόσεις από την ευρωπαϊκή avant garde των '20ς και τις νέες κυκλοφορίες από ονόματα όπως οι Section 25, οι Names ή οι Occasional Keepers, το γκρουπ του Bobby Wratten (The Field Mice, Northern Picture Library, Trembling Blue Stars). Πρόσφατη σειρά με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αυτή των Auteur Labels, ανθολογίες/πορτραίτα  δηλαδή ξεχωριστών label με ιδιαίτερη χρηστικότητα ανάμεσα σε νέους ή "αμύητους", ενώ μεταξύ των πλέον επιτυχημένων κυκλοφοριών της LTM τον τελευταίο χρόνο περιλαμβάνονται οι επανεκδόσεις, για πρώτη φορά σε CD, των σούπερ-cult κυκλοφοριών της Object Music και ειδικά των Spherical Objects, οι επανεκδόσεις σε CD αλλά και DVD των αυθεντικών συλλογών της Factory Benelux και της Les Disques Du Crepuscule και ο κατάλογος των 23 Skidoo.

Η Hitchhyke παρουσιάζει αρχικά μία επιλογή 114 κυκλοφοριών από τον κατάλογο της LTM, όλες τις φετινές, αλλά και ορισμένες απόλυτα κλασικές κυκλοφορίες από όλες τις κατηγορίες του εκτεταμένου καταλόγου της εταιρείας, με την προοπτική σταδιακά να κυκλοφορήσουν τα πάντα. Ανάμεσα τους θα συναντήσετε διαχρονικά classics των Anna Domino, Blaine Reineger, Names, Durutti Column, Isabelle Antena, Blue Orchids, Paul Haig, Field Mice, Orchids, Trembling Blue Stars, A Certain Ratio, The Wake, Steven Brown, μοναδικές αυθεντικές συλλογές αλλά και έργα του Eric Satie και ντοκουμέντα της σύγχρονης avant garde.

www.ltmpub.freeserve.co.uk/

No comments: