Sunday, June 29, 2008

CAMPER VAN BEETHOVEN– Popular Songs of Great Enduring Strength And Beauty

Για πρώτη φορά μία συλλογή με τα καλύτερα κομμάτια των Camper Van Beethoven. Από το "Take the Skinheads Bowling" και τα άλλα tex mex, ska, folk punk classics των πρώτων άλμπουμ του θρυλικού γκρουπ των '80ς στα acid rock και τα πρωτο-alternative pop αριστουργήματα του φινάλε της πρώτης περιόδου τους. Σχολαστική και διασκεδαστική η ανθολογία που επιμελήθηκαν οι ίδιοι οι, πρόσφατα ξανασχηματισμένοι, CVB, αποκαλύπτει πόσο μπροστά από την εποχή τους κινήθηκαν, προλαβαίνοντας όλες τις πρόσφατες gypsy-punk, folk και americana αναθεωρήσεις και μπολιάζοντας το αμερικάνικο εναλλακτικό rock με τη σουρεαλιστική ελαφρύτητα που διακρίνει πολλά από τα σύγχρονα αριστουργήματα του. Κατά την πάγια τακτική και των Cracker, οι CVB ξαναηχογράφησαν τα 5 τραγούδια από τα άλμπουμ τους με τη Virgin που ήθελαν να περιλάβουν στη συλλογή. "..τόσο πιστά, ώστε ακούγονται σαν τέλεια πλαστογράφηση. Μόνο μία υποβόσκουσα ωριμότητα μπορεί να γίνει αισθητή σε πολύ εξασκημένα αυτιά, που ενδεχομένως να έλειπε από τις αυθεντικές ηχογραφήσεις. Συγγνώμη γι' αυτό", όπως σημειώνει ο spokesman του γκρουπ Col. Jack “Cheese” Sandwich (συνταξιούχος).

2 comments:

Anonymous said...

Arturo Bandini: Τεράστια μπάντα και λίγοι αυτοί που ασχολήθηκαν μαζί της!

Anonymous said...

οχι ακριβως ....λιγοι.
Νομιζω οτι ηταν αρκετα "δημοφιλεις" στο ψαγμενο ακροατηριο (για αυτο αλλωστε κυκλοφορησαν και ολοι οι δισκοι τους στη χωρα μας απο τα 80s μεχρι σημερα).
Απλα ,ισως θα "επρεπε" να τους ανακαλυψουν οι νεοτεροι, αφου (ακου να δεις...) το δικο μας "εναλλακτικο" ειναι ηδη ... "κλασσικο"... (αν και οχι mainstream-τουλαχιστον οι CVB)..
Μπραβο ρε παιδια για τις κυκλοφοριες σας! Μια ζωη στο "δικο σας" δρομο!

Ενας φιλος