Thursday, May 15, 2008

DR. ATOMIK LIVE!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΪOY 2008

OI DR. ATOMIK ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣTO ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Σε πείσμα του “πνεύματος των καιρών” που έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τα τεράστια μεγέθη και την αισθητική του “ροκ των γηπέδων” οι Dr.Atomik έχουν συχνά δηλώσει πως προτιμούν να βρίσκονται πρόσωπο με πρόσωπο με το ακροατήριό τους. Το απέδειξαν, άλλωστε, με τον διψήφιο αριθμό των συναυλιών τους -αποκλειστικά σε μικρούς χώρους- στη διάρκεια του φετινού χειμώνα. Που αλλού, λοιπόν, εκτός απ’ το Μικρό Μουσικό Θέατρο θα μπορούσαν ν΄ αποχαιρετήσουν πανηγυρικά την άνοιξη παίζοντας για μιά τελευταία φορά;

Όσοι βρεθούν στο Κουκάκι την Παρασκευή 16 Μάη, θα απολαύσουν την μοναδική, εκρηκτική μίξη διαστημικού garage-billy, Barrett-ικού μπαρόκ, και σουρεαλιστικής πρόζας που αποτελεί πλέον το “σήμα κατατεθέν” τους… Σε μια εποχή που θυμίζει όλο και πιό έντονα το «κυνήγι μαγισσών» της δεκαετίας του ’50, οι Dr. Atomik επαναφέρουν το μύθο του rock ‘n’ roll ως της απόλυτης «ασύμμετρης απειλής» για το κατεστημένο, σαρκάζοντας ταυτόχρονα την υστερία των νεοσυντηρητικών.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο τ’ όνομά τους που κυκλοφορεί ήδη από το περασμένο καλοκαίρι απ’ τη Hitch-Hyke (για τη μίξη του οποίου είναι μάλιστα υπεύθυνος ένας απ’ τους μέντορες της “avant-garage” αισθητικής, ο επί δεκαετίες “soundman” των Pere Ubu, Paul Hamann) έχει ήδη πάρει μερικές εξαιρετικές κριτικές.

Οι Dr.Atomik είναι:

Αντώνης Λιβιεράτος: Φωνή, κιθάρα, φυσαρμόνικα, ηλεκτρονικά

Άδωνις Γουλιέλμος: Κιθάρα

Μίκης Παντελούς: Τύμπανα

Γιάννης Νικολάου: Κινούμενες εικόνες

Μικρό Μουσικό Θέατρο: Βεϊκου 33, Κουκάκι, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 10.00μμ

Τιμή εισιτηρίου: 8 Ευρώ

Γιά περισσότερα: www.dratomik.com, www.myspace.com/dratomikband,

www.myspace.com/smallmusictheatre

No comments: