Monday, February 4, 2008

Bettye LaVette - Η σκηνή του εγκλήματος μεταφέρεται στην Αθήνα…


Μια μοναδική blues/soul φωνή του σήμερα

επί (ελληνικής!) σκηνής

Σάββατο - 29 Μαρτίου Fuzz Club (Αθήνα)

Ώρα έναρξης : 9.30, Τιμή εισιτηρίου : 30 Ευρώ.

Η προπώληση αρχίζει την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στα εξής σημεία:

METROPOLIS, VILLAGE, PUBLIC, TICKET HOUSE

Κυριακή - 30 Μαρτίου Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη)

Για ποια κυρία μιλάμε όταν μιλάμε για τη Bettye LaVette ;

Αν ακούγεται υπερβολή το παραπάνω θα πρέπει να τσεκάρετε τα international διαδυκτιακά και έντυπα περιοδικά όπως το Rolling Stone ( «Tina Turner με καλύτερο έλεγχο στη φωνή») και το Mojo («... αυτό που κάνει περιέχει εντιμότητα, τρυφερότητα, μαρτυρικότητα και είναι μέσα από την καρδιά της») για να μην αναφερθούμε στα εξειδικευμένα περιοδικά τύπου Living Blues. Η Bettye LaVette σκορπάει ευδαιμονία και γερό κούνημα γοφών από τις αρχές της δεκαετίας του 70. Και αυτό γίνεται με τη βοήθεια μιας φωνής που παλαιότερες (Aretha Franclin, Patti LaBelle, Dionne Warwick) αλλά και νεώτερες (Butch Vig, K.D.Lang) προσωπικότητες του χώρου αναφέρουν και παραδέχονται ως ξεχωριστή, γεμάτη μπλουζίστικο γρέζι, αυθεντικότητα και αισθαντικότητα. Η Bettye LaVette, υποψήφια των φετινών Grammy για το καλύτερο blues album της χρονιάς (The Scene of the Crime-Anti Records) είναι εδώ για γεμίσει το Fuzz (Αθήνα/29 Μαρτίου) και το Principal Club Theater (Θεσσαλονίκη/30Μαρτίου) με το απόλυτα σημερινό blues συναίσθημα.

Αν βαρεθήκατε συναυλίες με πεπερασμένους blues men & fat blues women η LaVette θα σας αποδείξει γιατί ακόμα εν έτη 2008 τα blues μπορούν να δαγκώνουν και η soul να ξεσηκώνει τα λαγόνια & τα σαγόνια.

2 comments:

Anonymous said...

oraia charts! leipoun omos ta "the midnight room" (jennifer gentle) ""baumstrasse", "Plein du monde" kai- an kai iparxei- na tonisoume to "we are him"!

Anonymous said...

Oraio album! kati mou leei omws pws sto live DEN tha exei mazi tis tous Drive By Truckers, etsi? Me kana tsourmo sessionades tha skasei myti. Opote....