Wednesday, February 28, 2007

DAKOTA SUITE – Waiting For The Dawn To Crawl Through And Take Away Your Life


Μετά από 3 χρόνια ο Chris Hooson λύνει τη σιωπή του με ό,τι καλύτερο έχει κάνει μέχρι σήμερα σαν Dakota Suite. Ο ίδιος δηλώνει, "νιώθω ότι υπάρχει ένα όριο στο τι μπορώ να κάνω, αυτό είναι το καλύτερο μου και φοβάμαι ότι δεν είναι αρκετό" και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει με το παραπάνω, βάζοντας νέα όρια για τους Dakota Suite στο μέλλον. Οι εκλεκτές επιρροές από την ψυχεδέλεια, την jazz, το space-rock, τον ευρωπαϊκό μινιμαλισμό και την electronica αναδεικνύουν μια οικουμενική διάσταση στο ρομαντισμό του Hooson απελευθερώνοντας τον από το στίγμα της εσωστρέφειας. Ηχογραφημένο στο σπίτι του στο Leeds της Βρετανίας, αλλά και στο Nashville και το Oakland στις ΗΠΑ, με μια έξοχη μπάντα, με τους συνήθεις Ed Collins και Colin Dunkley και τον Bruce Kaphan των American Music Club, που έκανε και τη μίξη, το "Waiting For The Dawn To Crawl Through And Take Away Your Life" είναι ένα άλμπουμ που κόβει την ανάσα. Η περιορισμένη συλλεκτική έκδοση περιλαμβάνει DVD με το βραβευμένο ωριαίο ντοκυμαντέρ "Winterlong" των Ελβετών Benny Jaberg και Pascal Hofmann με θέμα τους Dakota Suite και 70 επιπλέον λεπτά με outtakes, συνεντεύξεις κλπ.

Tuesday, February 27, 2007

CHARLES CAMPBELL JONES – Wasting the Duke

Το ντεμπούτο του Αυστραλού που μετακόμισε στο Λονδίνο για να βρει τηντύχη του είναι ένα φιλόδοξο και ιδιαίτερα φροντισμένο άλμπουμ πέρα από κάθε εύκολη κατηγοριοποίηση. Σε παραγωγή του Ben Thackeray (Bloc Party, Roots Manuva, Radiohead) το "Wasting the Duke" περιλαμβάνει κουαρτέτα εγχόρδων, gospel rock α-λα Led Zeppelin, αρτίστικη pop στυλ Roxy Music και ψυχεδελικές αρμονίες Δυτικής Ακτής, σε ένα ιδανικά χτισμένο concept που εκπλήσσει ευχάριστα. "...ξέρεις πώς είναι, να ακούς κάποιον για πρώτη φορά και να νιώθεις εκείνο το ρίγος στην πλάτη..." (Organ magazine).

Monday, February 26, 2007

DANNY & DUSTY

20 χρόνια έχουν περάσει περίπου από τότε που ο Dan Stuart (Green on Red) και ο Steve Wynn (Dream Syndicate) ηχογράφησαν μαζί ως Danny & Dusty το άλμπουμ «The Lost Weekend». Το άλμπουμ πράγματι ηχογραφήθηκε μέσα σ’ενα Σαββατοκύριακο με τη συνεργασία των Stephen McCarthy, Sid Griffin, Tom Stevens (όλοι μέλη των The Long Ryders) καθώς και των Chris Cacavas (Green On Red) και Dennis Duck (Dream Syndicate).

Και ενώ δεν υπήρχε καμία ένδειξη οτι οι δύο μουσικοί απο την Καλιφόρνια θα επαναλάμβαναν αυτην την εμπειρία, μας εκπλήξανε! Κάτοικοι Νέας Υόρκης και οι δύο πια, βρεθήκανε ξανά μαζί, όταν ο Dan Stuart έμαθε πως ο Wynn είχε σπάσει τον αστράγαλό του και έμενε κλεισμένος σπίτι. O Danny το πήρε ως σημάδι και με την κιθάρα του στον ώμο πήγε στο σπίτι του Dusty, τον οποίο βρήκε ξαπλωμένο στον καναπέ να κοιτάζει baseball. Τίποτα δεν έμοιαζε να έχει αλλάξει τα τελευταία 20 χρόνια. Μετά απο μερικές απογευματινές συναντήσεις το ντουέτο πήρε την απόφαση να ηχογραφήσει νέο άλμπουμ!

Το νέο άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Richmond της Virginia, σε παραγώγη του JD Foster και με τη συνεργασία των Johnny Hott (House of Freaks, Sparklehorse), Bob Rupe (Silos, Cracker), Steve McCarthy (The Long Ryders) και Chris Cacavas. Το νέο άλμπουμ των Danny & Dusty θα κυκλοφορησει τον Απρίλιο απο την Blue Rose.

DANNY & DUSTY - The Word is Out (live)

Live at the Music Machine, West Los Angeles, CA 1986-02-01.



Alasdair Roberts -At The Maze, Nottingham, 18th August 2006

Sunday, February 25, 2007

Dirt Music

Οι Dirt Music είναι το νέο project των Chris Brokaw (ex-Come), Hugo Race (ex-Bad Seeds) και Chris Eckmann (The Walkabouts).

Τον Μάιο και τον Ίουνιο θα δώσουν μια σειρά απο συναυλίες στην Ευρώπη και αργότερα μέσα στη χρονιά θα ηχογραφήσουν το πρώτο τους άλμπουμ στην Πράγα, το οποίο θα κυκλοφορήσει απο την Glitterhouse.

Saturday, February 24, 2007

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ BOBBY CONN


ΤΡΙΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΧΑΡΤΕΣ
(Bαλτετσίου 35, Εξάρχεια)

Ωρα έναρξης: 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Ο Κορμοράνος συνεχίζει την υποκατηγορία μουσικών αφιερωμάτων στους Χάρτες με την πρώτη επίσημη παρουσίαση του ολοκαίνουριου “King for a day” του Bobby Conn (Thrill Jockey / διανομή: Hitch Hyke)
Η αυταπάτη είναι το Αμερικάνικο όνειρο και δύο χρόνια μετά την τελευταία του δισκογραφική δουλειά “The Homeland”, o Bobby Conn επιστρέφει με μία ωδή στην αυταπάτη. Ο λόγος για το νέο άλμπουμ του αμφιλεγόμενου μουσικού από το Σικάγο με τίτλο “King for a day” που κυκλοφορεί παγκοσμίως τέλη Φεβρουαρίου και πρόκειται πιθανώς για τον πιο καθοριστικό δίσκο στη μέχρι τώρα καριέρα του.Επαγγελματίας περφόρμερ, glam rock ήρωας, καυστικός σχολιαστής του σύγχρονου πολιτικού σκηνικού και τακτικός συνεργάτης των Jim O’Rourke και John McEntire, ο Bobby Conn, αυτή τη φορά, καταπιάνεται με αληθινές ιστορίες ανθρώπινης ματαιοδοξίας.Το “King for a day” ξεκινά με ένα οχτάλεπτο επικό αριστούργημα με ορχήστρες εγχόρδων, στίχους στα λατινικά, ένα εκτυφλωτικό σόλο κιθάρας και τιτιβίσματα πουλιών λίγο πριν το ξημέρωμα για να συνεχίσει με ψυχεδελικά ιντερλούδια, συμβατικά ποπ τραγούδια και μια τραγική μπαλάντα για θριαμβευτικό κλείσιμο. Ένα σχεδόν κινηματογραφικό ταξίδι που θυμίζει κατεστραμμένη βιντεοκασέτα του Jodorowski και που – καθόλου τυχαία – θα συνοδεύεται (μέσω youtube, myspace και του προσωπικού του website) από ολοκληρωμένο track by track βίντεο του Αμερικανο - Ιρακινού σκηνοθέτη Usama Alshaibi.
Σε συνεργασία με τη Hitch Hyke που θα διανέμει το δίσκο στην Ελλάδα, οι σπεσιαλίστες djs του Κορμοράνου, Θάλεια και Blue Lagoon, θα αφιερώσουν τη βραδιά στην εν λόγω κυκλοφορία με πλούσιο ακουστικό υλικό και πιθανές εκπλήξεις.

Friday, February 23, 2007

With some of the sweetest sung songs you 'll hear all year

O Alasdair Roberts είναι ανάμεσα στα πιο αγαπημένα ονόματα του διεθνούς μουσικού Τύπου, χάρις στις θλιμένες κέλτικες μπαλάντες που απάρτιζαν τα τρία προηγούμενα άλμπουμ του. Το ολόφρεσκο "The Amber Gatherers" αποτελεί μια έκπληξη, είναι ένα παγανιστικό folk-rock άλμπουμ, ένα σύγχρονο αντιτεχνοκρατικό μανιφέστο με uptempo διάθεση, στοιχειωμένη ερμηνεία - κάπου μεταξύ Neil Young και Eugene Edwards - και μια έξοχη μπάντα με τον Gerard Love των Teenage Fanclub στο μπάσο. To άλμπουμ προβάλλει ήδη ως ένα από τα κορυφαία της καινούριας χρονιάς. "With some of the sweetest sung songs you 'll hear all year" (Mojo ****). Ο ήχος της νέας Σκωτίας είναι σήμερα τα "blues των Εβρίδων" του Alasdair Roberts.

Thursday, February 22, 2007

JASON MOLINA - LIVE!


JASON MOLINA
(SONGS:OHIA- MAGNOLIA ELECTRIC Co.)
[Chicago, USA]

LIVE @ PLANET MUSIC
(Λεωφόρος Αρδηττού 44, Μετς, τηλ.: 210 9237109)

Παρασκεύη 23 Φεβρουαρίου

O νέος δίσκος των Magnolia Electric Co. "Fading Trails" και το προσωπικό άλμπουμ του Jason Molina "Let Me Go, Let Me Go, Let Me Go" κυκλοφορούν απο
την Hitch Hyke.

Tuesday, February 20, 2007

Murder By Death "Brother" Acoustic at Virgin Mega Store

Bobby Oh Bobby!

Ο Bobby Conn επιστρέφει με ένα άλμπουμ αφιερωμένο στην "ψευδαίσθηση του εαυτού". Μετά το "Homeland" και το "Golden Age" ο Bobby Conn καταπιάνεται με το πιο βαθύ πρόβλημα της αμερικάνικης κοινωνίας που τελευταία αφορά τους πάντες. Ο περφεξιονίστας αιρετικός του σύγχρονου art-rock παρουσιάζει το απόλυτο άλμπουμ του, ένα concept βασισμένο σε αληθινές ιστορίες, μέσα από ένα μίγμα prog-rock, ψυχεδέλειας, glam-rock και θεατρικής pop που θυμίζει τραγούδια από musical. Με τη συνεργασία μιας πλειάδας μουσικών από το Σικάγο ο Bobby Conn συνδύασε τις ιδιοφυείς μουσικές και λυρικές ιδέες του με την αμεσότητα της pop, φτιάχνοντας τον πιο αιχμηρό και συγχρόνως πιο προσιτό δίσκο του μέχρι στιγμής.

Saturday, February 17, 2007

MURDER BY DEATH - CHECK THIS OUT!


"You could call it a wonderful coupling of Hungarian folk and 1940s swing, or you could say it sounds like the Clash charging into a wild west saloon bar. Either way, it's great.”
THE GUARDIAN

"warped, spellbinding Americana" NME


"In a world of identikit bands, these 4 musicians cut an unusual spectacle with their gothic-tinged Americana.....some of the most passionate, loud and beautiful sounds around" - Kerrang

"A group not afraid to try something different" - The Guardian

"Onstage the band are already electric, filling the air with drama, intrigue and and choruses to chant along to. Offstage they bristle with life and enthusiasm'
STOOL PIGEON

"sounds like Tom Waits and Nick Cave had a molecular tussle and exploded with a velvety, whiskey fuelled bang" DISORDER

“Murder By Death have won a permanent place on the Music Week stereo” MUSIC WEEK
“Johnny Cash's errant grandson...KKKK”
KERRANG!

“..the sounds are big, the energy is fizzing and the faces of the crowd veer from astonished to terrified to delighted in the blink of an eye.. “ THE FLY

“A performance that blends the drama of gothic theatre with whisky-induced sinfulness…. There is dancing and cheering and wonderment, the clinking of shot glasses full of Jack and revelry in the moment. When they return, Murder By Death will be on much bigger stages than this” ROCKSOUND


Wednesday, February 14, 2007

Bobby Conn - King For A Day

KATE CAMPBELL & SPOONER OLDHAM - For the Living Of These Days

Το νέο άλμπουμ της εξαιρετικής Kate Campbell, σε συνεργασία με έναν από τους ζωντανούς θρύλους της αμερικάνικης μουσικής, τον Spooner Oldham ("Cry Like a Baby", "I 'm Your Puppet", Aretha Franklin, Bob Dylan, Jackson Browne, Neil Young κλπ). Ηχογραφημένο στο περίφημο Fame στούντιο, στο Muscle Shoals της Αλαμπάμα, το "For the Living of these Days" είναι ένα σύγχρονο spiritual άλμπουμ που παντρεύει τη βαθιά παράδοση του αμερικάνικου Νότου με την τρέχουσα ρητορική αλληγορία. Περιλαμβάνει αρκετά παραδοσιακά, αλλά και τα "Jesus Christ" του Woodie Guthrie και "They Killed Him" του Kris Kristofferson.

Tuesday, February 13, 2007

WHITE MAGIC - Dat Rosa Mel Apibus

Ντεμπούτο άλμπουμ του Νεοϋορκέζικου freak-folk σχήματος που προκάλεσε αίσθηση με τη συμμετοχή του στη συλλογή του Devendra Banhard "Golden Apples of the Sun" και στο φεστιβάλ All Tomorrow's Parties στη Βρετανία. Ένα ψυχεδελικό, παραμυθένιο άλμπουμ, γεμάτο παράξενα riff, μεθυστικές αρμονίες και την εκπληκτική φωνή της Mira Billotte. Οι ενορχηστρώσεις με κρουστά, σιτάρ, βιολί και ακορντεόν επιτείνουν την ταξιδιάρικη λογική του "Dat Rosa Mel Apibus" αναδεικνύοντας τις εθιστικές μελωδίες των White Magic. Special guests οι Jim White (Dirty Three), Tim Dewitt (Gang Gang Dance) και Samara Lubelski. Ένα πραγματικά κορυφαίο νέο συγκρότημα της σύγχρονης ψυχεδελικής σκηνής που θα ενδιαφέρει εξίσου και τους φίλους των '60ς και '70ς ακουσμάτων. Φανταστικό artwork και
συσκευασία στο CD και στο limited διπλό
βινύλιο.

Saturday, February 10, 2007

The Shins - Phantom Limb

RICHMOND FONTAINE Thirteen Cities

Το καινούριο, έβδομο, στούντιο άλμπουμ των "βασιλιάδων της americana". Το "Thirteen Cities" ακολουθεί το λιτό και αυστηρό "The Fitzgerald" και το alt-country classic "Post To Wire", αμφότερα από τα κορυφαία άλμπουμ του 2005 και 2004 αντίστοιχα, με πολύχρωμες ενορχηστρώσεις και νέες επιρροές. Ηχογραφημένο στο Wavelab στούντιο, στο Tucson της Αριζόνα (Giant Sand, Calexico, Steve Wynn, Neko Case), με παραγωγό το JD Foster, το "Thirteen Cities" ενσωματώνει τον "ήχο της ερήμου" στο rock των Richmond Fontaine. Πρόκειται για ένα concept άλμπουμ με χαρακτήρες μυθικούς που περιπλανώνται μάταια από πόλη σε πόλη του West, μια και το παρελθόν τους προλαβαίνει πάντα στο τέλος - η συσκευασία συνοδεύεται και από χάρτη με τις αντίστοιχες πόλεις. Οι Richmond Fontaine θεωρούνται οι σύγχρονοι διάδοχοι του Bob Dylan, του Tom Waits και του Nick Cave σε ό τι μπορεί να αποκληθεί "λόγιο rock". Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησε από την Faber & Faber το πρώτο μυθιστόρημα του Willy Vlautin, ηγέτη των Richmond Fontaine, με τίτλο "The Motel Life". Στο "Thirteen Cities" συμμετέχουν οι Howe Gelb, Joey Burns και Jacob Valenzuela.