Monday, February 26, 2007

DANNY & DUSTY

20 χρόνια έχουν περάσει περίπου από τότε που ο Dan Stuart (Green on Red) και ο Steve Wynn (Dream Syndicate) ηχογράφησαν μαζί ως Danny & Dusty το άλμπουμ «The Lost Weekend». Το άλμπουμ πράγματι ηχογραφήθηκε μέσα σ’ενα Σαββατοκύριακο με τη συνεργασία των Stephen McCarthy, Sid Griffin, Tom Stevens (όλοι μέλη των The Long Ryders) καθώς και των Chris Cacavas (Green On Red) και Dennis Duck (Dream Syndicate).

Και ενώ δεν υπήρχε καμία ένδειξη οτι οι δύο μουσικοί απο την Καλιφόρνια θα επαναλάμβαναν αυτην την εμπειρία, μας εκπλήξανε! Κάτοικοι Νέας Υόρκης και οι δύο πια, βρεθήκανε ξανά μαζί, όταν ο Dan Stuart έμαθε πως ο Wynn είχε σπάσει τον αστράγαλό του και έμενε κλεισμένος σπίτι. O Danny το πήρε ως σημάδι και με την κιθάρα του στον ώμο πήγε στο σπίτι του Dusty, τον οποίο βρήκε ξαπλωμένο στον καναπέ να κοιτάζει baseball. Τίποτα δεν έμοιαζε να έχει αλλάξει τα τελευταία 20 χρόνια. Μετά απο μερικές απογευματινές συναντήσεις το ντουέτο πήρε την απόφαση να ηχογραφήσει νέο άλμπουμ!

Το νέο άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Richmond της Virginia, σε παραγώγη του JD Foster και με τη συνεργασία των Johnny Hott (House of Freaks, Sparklehorse), Bob Rupe (Silos, Cracker), Steve McCarthy (The Long Ryders) και Chris Cacavas. Το νέο άλμπουμ των Danny & Dusty θα κυκλοφορησει τον Απρίλιο απο την Blue Rose.

DANNY & DUSTY - The Word is Out (live)

Live at the Music Machine, West Los Angeles, CA 1986-02-01.



No comments: