Tuesday, September 25, 2007

CHUCK PROPHET – Soap and Water

Από την στιγμή της κυκλοφορίας του πρώτου προσωπικού του άλμπουμ, πριν τουλάχιστον 15 χρόνια, ο Chuck Prophet ξεχώρισε σαν μια ιδιαίτερη περίπτωση, έτη φωτός μακριά από τις "συμπαθείς μετριότητες" που επιφυλλάσουν συνήθως τα σόλο άλμπουμ. Έκτοτε ο, ούτως ή άλλως βιρτουόζος της Telecaster, έχει κυκλοφορήσει καταπληκτικά σόλο άλμπουμ, έχει δώσει τραγούδια του σε ερμηνευτές όπως οι Ryan Adams, Solomon Burke, Lucinda Williams, Cake, Aimee Mann, Jonathan Richman, ενώ πρόσφατα ξαναπεριόδευσε και με τους Green On Red! Το "Soap And Water" είναι ηχογραφημένο στο Nashville από τον Brad Jones (Yo La Tengo, Josh Rouse, Dolly Parton) και περιλαμβάνει τη μπάντα του, τους Mission Express μαζί με τον Todd Roper, ντράμερ των Cake, αλλά και την παιδική χορωδία της τοπικής εκκλησίας των Μεθοδιστών. Η αιώνια αναζήτηση του Chuck Prophet για το τέλειο τραγούδι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, πάντα σε ένα προσωπικό country-soul-meets-the-Velvet Underground στυλ που αποπνέει κλάση και βαθιά επεξεργασμένο ταλέντο. Πολλοί θα πουν ότι είναι το καλύτερο του άλμπουμ - το σωστό με καλλιτέχνες του βεληνεκούς του Chuck Prophet είναι "για την ώρα"...

4 comments:

John G. Simandiras said...

Υπάρχει πιο τολμηρός και ακομπλεξάριστος στις φόρμες που χρησιμοποιεί (ακόμα και χιπ χοπ ο αθεόφοβος!), μα συνάμα βαθύτατα προσηλωμένος στις αξίες τής παράδοσης singer/songwriter από τον Chuck P; Τόσο αβίαστα εκφραστικός στην ερμηνεία; Τόσο επιβλητικός στο κιθαρίζειν; Ακόμα και ο Steve Wynn και ο Black Francis αλληθωρίζουν με ζήλεια προς το μέρος του.
Συμφωνούμε;

Γιάννης Σημαντήρας

Anonymous said...

(γεια σου ρε σημαντηρα λογοπλαστη...) καλως ηλθατε ρε παιδια, χρονια περιμενουμε το website σας! θα βαλετε μηπως & λιστα με κυκλοφοριες στο μελλον & αλλα τετοια; (δεν τολμαω να ξαναρωτησω εαν θα επανακυκλοφορησετε τα αλμπουμ των last drive...)

Hitch Hyke said...

όχι και αλλή-θωρος ο Steve Wynn!!! Συμφωνούμε πάντως...

Σχετικά με το site σκοπεύουμε πολλά και διάφορα, αλλά σιγά σιγά...
Οι δίσκοι των last drive θα ξανακυκλοφορήσουν σύντομα από τη Sony, μαζί με ένα best of!

John G. Simandiras said...

...χα χα χα, φυσικά και δεν έχει οφθαλμολογικό πρόβλημα ο Steve. Εδώ μιλάμε για έναν από τους άφθαρτα ομορφότερους άντρες τού λεγόμενου paisley underground. Το ίδιο άφθαρτα όμορφος (μα τι στα κομμάτια; κούρα κάνουν ολοένα;) είναι και ο Chuck Prophet. Πέραν των άλλων, και οι δυο τους λατρεύουν το γουστόζικο ντύσιμο. Ίσως ο Τσακ να είναι λίγο περισσότερο νάρκισσος, με όλα αυτά τα καλοραμμένα κουστούμια του. Ο άνθρωπος είναι, γενικά, ένας λόρδος τής τραγουδοποιίας.

ΓΣ