Thursday, August 2, 2007

Η επιστροφή των Buffalo Tom

Υπήρξαν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μαζικής έκρηξης του εναλλακτικού rock από την Αμερική στις αρχές και το υπόλοιπο των '90ς. Επηρεασμένοι από τους Velvet, τους Clash, τους Stones και τους Husker Du οι Buffalo Tom γρήγορα ξεχώρισαν από το σωρό και, αφήνοντας τη θρυλική SST, πέρασαν από μεγάλες δισκογραφικές και από όλο το εναλλακτικό major σιρκουί κατοχυρώνοντας για πάντα το προσωπικό τους στυλ στο διαχρονικό "χρηματιστήριο" της σύγχρονης rock σκηνής κάπου ανάμεσα στους Dinosaur Jr και τους Wilco. Η επανασύνδεση τους, για το πρώτο άλμπουμ εδώ και 9 χρόνια, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά των "καλών" επανασυνδέσεων: αναβιώνοντας τις συνθήκες της παλιάς παρέας, οι Buffalo Tom επανέφεραν στο προσκήνιο το ζωντανό rock 'n' roll πνεύμα των πρώτων τους δίσκων. Ευέλικτοι, ρευστοί και γκαζωμένοι, αυτή τη φορά όμως με την συνθετική ωριμότητα των τελευταίων τους δίσκων, με τα ακαταμάχητα pop-hooks τους και τα βαθιά νοήματα των στίχων, έστησαν ίσως και το καλύτερο πανηγύρι της ιστορίας τους

4 comments:

Anonymous said...

Γεια σου Αιμίλιε! Το e-mail μου είναι meliboom@gmail.com. Στείλε ό,τι θέλεις!! Να μορφωθούμε και εμείς οι νεολαίοι!!

Hitch Hyke said...

Ευχαριστώ Μελίνα, ok έγινε! ...έτσι, να ξυπνάνε και οι ηλικιωμένοι της περιφέρειας σας!

Anonymous said...

Γεια σου φιλε μου.Σε βρηκα τυχαια οταν εψαχνα στο Google για τους Giant Brain.Συνεχισε, πολυ καλο μπλογκ, πολυ καλη παρουσιαση, πολυ ωραιος γραπτος λογος.Και οταν με το καλο γυρισουμε απο διακοπες θα σε διαφημiσω κι απ το μπλογκ μου.Τετοια μπλογκ δεν πρεπει να μενουν ετσι :)

Anonymous said...

Γεια σου Αιμίλιε. Πάρα πολύ καλό το blog σου!! Θυμάμαι ότι η μουσική σου παιδεία με είχε αφήσει άναυδη όταν σε γνώρισα. Πολύ καλή δουλειά! Συνέχισε έτσι.