Friday, January 30, 2009

CALEXICO – Live From Austin TX

Η, ανανεωμένη αισθητικά, κλασική συλλεκτική σειρά των "live at the Austin City Limits" παρουσιάζει για πρώτη φορά τους Calexico. Από την παρθενική τους εμφάνιση στο βραβευμένο τηλεοπτικό live show, στις 13 Σεπτεμβρίου του 2006, το εκπληκτικό αυτό DVD απαθανατίζει τους πρεσβευτές του "Νοτιοδυτικού ήχου" σε μιά ιδιαίτερα ενεργητική βραδιά. Μέρος της περιοδείας τους για το "Garden Ruin", το live στο Austin City Limits εστιάζει στο pop προσωπείο του γκρουπ, αξιοποιώντας όλα τα κλασικά tex-mex, ambient και spaghetti western στοιχεία στην υπηρεσία ενός δυναμικού και επικοινωνιακού σόου με έντονο πολιτικό λόγο. Όλα τα κλασικά κομμάτια, σε ένα είδος greatest hits με special guest τον Sam Beam των Iron & Wine.

Wednesday, January 28, 2009

The Singing Waitress


Στις 9 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί ο νέBoldος δίσκος της Victoria Hart. Η, δεκαεννιάχρονη πια, Victoria έγινε γνωστή μόλις στα 16 της, όταν την ανακάλυψε ο γνωστός σταρ George Clooney βλέποντας την να τραγουδά σ' ένα εστιατόριο στις Κάννες. Από τότε την αποκαλούν χαϊδευτικά "The Singing Waitress"!

Το «The Lost Gershwin», δεύτερο άλμπουμ της ανατέλλουσας jazz ντίβας, θα κυκλοφορήσει από την Specific Jazz, label της Anita Wardell και του Tony Kofi. Είναι μία συλλογή σπάνιων τραγουδιών του George Gershwin που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και δεν έχουν ηχοφραφηθεί ποτέ. H Victoria Hart δίνει ζωή σ’αυτά τα χαμένα «διαμάντια» με τη βοήθεια του βραβευμένου κουαρτέτου εγχόρδων Pavao, του Tony Kofi, του Russell “The Voice” Watson και των Revelation.

Tuesday, January 27, 2009

νέο άλμπουμ από τον Scott Weiland (Stone Temple Pilots, Velvet Revolver)

Καινούριο προσωπικό άλμπουμ από τον ηγέτη των Stone Temple Pilots και των Velvet Revolver! Ο Scott Weiland, παρά το θεαματικό "πέσιμο" του, το 1992, στο προσκήνιο μιάς τότε νέας σκηνής, κέρδισε τελικά το στοίχημα του με το χρόνο, παραμένοντας στο προσκήνιο και μετά από μιάμιση δεκαετία, χάρις στο έντονο προσωπικό του ύφος και μία ασίγαστη δύναμη ανατροπής που τον χαρακτηρίζει. Σε παραγωγή του ίδιου και του Doug Grean (Velvet Revolver, Sheryl Crow, Crystal Method), αλλά και με ένα μέρος του ηχογραφημένο από τον Steve Albini, το "Happy In Galoshes" συμπυκνώνει rock, soul, ψυχεδελικές και pop επιρροές σε ένα τελείως αποενοχοποιημένο χαρμάνι, έτοιμο να κατακτήσει τόσο τα μουσικά ραδιόφωνα όσο και τις πολύ εσωτερικές στιγμές των πιο ψαγμένων ακροατών. Διπλό CD συνολικής διάρκειας 90 λεπτών σε ειδική τιμή για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

δείτε εδώ το νέο video του Scott Weiland:



Sunday, January 25, 2009

WELCOME WAGON– Welcome To the Welcome Wagon

Το ντεμπούτο άλμπουμ των Welcome Wagon αποκαλύπτει μία μοναδική συνταγή, δουλεμένη με μεράκι επί 8 χρόνια από τον παραγωγό και ενορχηστρωτή του άλμπουμ Sufjan Stevens. Οι Welcome Wagon, ένα σχήμα αποτελούμενο από έναν Πρεσβυτεριανό πάστορα, τον Reverend Vito Aiuto, και τη γυναίκα του Monique, συνδυάζουν τη folk και την pop με τους εκκλησιαστικούς ύμνους και τα gospel με τρόπο μοναδικό, καλοδιάθετο και rockin'! Αντλώντας το υλικό τους τόσο από την Πρεσβυτεριανή παράδοση του 17ου αιώνα όσο και από τους Velvet Underground και τους Smiths, οι Welcome Wagon είναι ένα απολαυστικό μετα-pop φαινόμενο, θέτοντας το απόλυτο blue-eyed soul στάνταρ για τον 21ο αιώνα. "makes 17th century psalmist austerity sound fun" (****Uncut).

ARRINGTON DE DIONYSO– I See Beyond The Black Sun

Δεύτερο προσωπικό άλμπουμ για τον ηγέτη των Old Time Relijun. Ένα technicolour ψυχεδελικό όνειρο που αφήνει κατά μέρος τις αποκαλυπτικές διαστάσεις της μουσικής του κύριου γκρουπ του για να αποδυθεί σε μία διαλογιστική raga με έντονες kraut rock αναφορές. Κλαρινέτο, φωνή και μία πλειάδα τροποποιημένων ή αυτοσχέδιων οργάνων στην υπηρεσία του κεντρικού drone που δεσπόζει στο "I See Beyond The Black Sun", με τα bookends του και όλο το τελετουργικό. "Crucial listening for those who want music and sound that reaches back into the center of the head" (Michael Gira - Swans, Angels Of Light).

DM STITH– Curtain Speeches

Το καινούριο όνομα του roster της Asthmatic Kitty σε ένα EP-προπομπό του αναμενόμενου ντεμπούτου άλμπουμ του. Με δείγμα γραφής μόλις ένα demo με δύο κομμάτια, ο David Stith κέρδισε τους ανθρώπους του label που τον έστειλαν πάραυτα να ηχογραφήσει. Πιάνο, έγχορδα, electronics, χορωδίες και κρουστά στην υπηρεσία της ιδιαίτερης νέας folk του DM Stith, πολύ κοντά στους Antony & the Johnsons, Grizzly Bear και Animal Collective, με νύξεις στους Sonic Youth, τον Caetano Veloso και τον Benjamin Britten. Συμπαραστάτες του οι Sufjan Stevens, Shara Worden (My Brightest Diamond), Osso και Rafter.

ακούστε εδώ:www.myspace.com/dmstith

Saturday, January 24, 2009

Οι Presidents Of The United States of America έγραψαν τραγούδι για τον Obama!


"THATS RIGHT!!!It's time to get that guy in that house on the hill and watch him lead...phew...the countdown is over and we are so relieved that we wrote a song about it...Jason penned the words and i did the music and Andrew played the guitaRRRR....we debuted this thing on NPR on Saturday on Weekend America with our buddy John Moe and had funs...so rock out and relax...the good times are on their way back slowly and this song is just the beginning..."

Μπορείτε να κατεβάσετε το τραγούδι για τον Obama με κλικ εδώ:

Friday, January 23, 2009

Οι Transglobal Underground L I V E!!!


Οι Transglobal Underground! Η πρώτη «world beat» μπάντα στον κόσμο..

Σε ΑΘΗΝΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - Στην Αθήνα στο FUZZ CLUB

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - Στην Θεσσαλονίκη στον ΜΥΛΟ

Προπώληση

Αθήνα – 30 € --  www.i-ticket, Metropolis, Ticket House

Θες/νίκη --- 30 ευρώ  Metropolis

Ταμείο—35 €

Διοργάνωση : INTERSHOW (www.intershow.eu) Πληροφορίες : 210/6980044  &  2310 968909

Ο τελευταίος δίσκος των Transglobal Underground "Moonshout" κυκλοφορεί από την Mule Satellite και την Hitch Hyke.

Οι Transglobal Underground, ή απλώς TGU, είναι μια  λονδρέζικη κολεκτίβα που πρώτη καθιέρωσε τον όρο "world beat" γύρω στο 1993 που δημιουργήθηκαν. Το στυλ της μουσικής τους είναι μίξη δυτικών, oriental και αfrican ακουσμάτων. Με μια μοναδική μαεστρία μπλέκουν ινδικούς ρυθμούς, νοτιοαμερικάνικα κρουστά με την κυριαρχία τον βραζιλιάνικων percussion, λίγο από dub και reggae, hip-hop, ανατολίτικα φωνητικά και dance ρυθμούς, αλλά και funky περάσματα με ενδιάμεσες εκπλήξεις που συνιστούν όλη τη μαγεία.

Οι Τρανσγκλόμπαλ Αντεργκράουντ ξεκίνησαν ως παρέα ντισκ τζόκεϊ, από τις πρώτες τέτοιες παρέες στη Βρετανία που έμπλεκαν αραβικά, αφρικανικά ή ασιατικά μουσικά στοιχεία με τη χορευτική μουσική των κλαμπ. Καθώς είχαν την ιδιαιτερότητα να παίζουν και λάιβ, εξελίχθηκαν σε μια πολυεθνική μπάντα όπου συνυπάρχουν Βρετανοί, Αφρικανοί, Αραβες και Ασιάτες.

Στα πρώτα τέσσερα άλμπουμ τους εμφανίζεται ως κύρια τραγουδίστρια η Natacha Atlas.  
Tο single τους "Temple Head" χρησιμοποιήθηκε στη διαφημιστική καμπάνια της Coca Cola στους Ολυμπιακούς του 1996 ενώ το άλμπουμ 'Dream Of 100  Nations' βρίσκεται στην λίστα με τα 50 σημαντικότερα της δεκαετίας του '90. Το 2008 κέρδισαν το βραβείο του BBC Radio 3 (World Music Awards) στην κατηγορία Βest Club Global Artist για το έβδομο album τους,"Moonshout". Φημίζονται για τις ζωντανές τους εμφανίσεις με τα φανταχτερά κουστούμια και τα  ατελείωτα κρουστά.

Thursday, January 22, 2009

N.A.S.A. "The Spirit of Apollo" Documentary Trailer

Stay tuned!!!!

BON IVER– Blood Bank

Ακολουθώντας το θρίαμβο του "For Emma Forever Ago", ενός από τα κορυφαία άλμπουμ του 2008, ο Bon Iver, κατά κόσμο Justin Vernon, κυκλοφορεί ένα ολοκαίνουριο EP, αυτή τη φορά μέσω της Jagjaguwar και για την Ευρώπη. Από το title-track και την αγωνία του για λίγη ζεστασιά, ως το "Babys", έναν ύμνο στον καλοκαιρινό έρωτα, η καινούρια αυτή δουλειά του Bon Iver, σε σχέση με την αρχετυπική ερημιά του "For Emma..", αναζητά με αμείωτη εσωτερική ένταση και αδιαπραγμάτευτη ειλικρίνεια τη στοργή και, μέσω αυτής, τη λύτρωση. Χαρακτηριστικό ότι, σε αντίθεση με τα περίφημα sessions στο σπιτάκι στο Wisconsin, αυτή τη φορά η παλέτα του Bon Iver χώρεσε λίγο πιάνο, slide κιθάρα και vocoder.

ακούστε εδώ:

Wednesday, January 21, 2009

Συγχαρητήρια στην SANTOGOLD!


Με το ομώνυμο ντεμπούτο άλμουμ της είναι υποψήφια για το βραβείο "Best International Female Solo Artist" στα Brit Awards, ενώ στην Μ. Βρετανία οι πωλήσεις του δίσκου ξεπέρασαν τις 60 χιλιάδες!

Η τελετή των Brit Awards θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου στο Earls Court στο Λονδίνο.

Jon Bon Jovi and Bettye LaVette performing @ Obama's Inaugural Concert

Tuesday, January 20, 2009

FANTASY BAR – Friday Afternoon Car


Μαζί με τους Migala και την "οικογένεια" των συγκροτημάτων που σχηματίστηκαν μετά τη διάλυση τους, είναι η σταθερή αξία της ισπανικής indie-pop σκηνής. Οι Fantasy Bar θυμίζουν τη βρετανική indie-pop των '80ς και των '90ς, το πνεύμα και το γράμμα της, μαζί με ένα σύγχρονο minimal folk twist που αυτόματα τους κατατάσσει στα πιο αγαπητά γκρουπ της Acuarela Discos. Δημιούργημα ενός Βρετανού που ζει στη Μαδρίτη, του Kieran Stephen, οι Fantasy Bar, στο καινούριο τους, τρίτο άλμπουμ, ανακαλούν το φάντασμα του Nick Drake, για έναν ήχο ζεστό, εσωστρεφή και άκρως μελωδικό, απόλυτα εναρμονισμένο με τις αισθητικές ανάγκες της μεταμοντέρνας αστικής pop. Ανακαλύψτε τους.

ακούστε εδώ:www.myspace.com/fantasybar

Monday, January 19, 2009

Αποκλειστική πρώτη μετάδοση του νέου single των Prodigy από την εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη και Κώστα Ζουγρή.


Ακούστε σε αποκλειστική μετάδοση το πρώτο single των Prodigy "Omen" από τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο τους "Invaders Must Die", στην εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη και Κώστα Ζουγρή "Από τις 4 στις 5" στο ραδιόφωνο της NET, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου και ώρα 16:00.

Το single των Prodigy "Omen" κυκλοφορεί στις 16 Φεβρουαρίου.

ακούστε on-line κάνοντας κλικ εδώ:
 


Friday, January 16, 2009

DESOLATION WILDERNESS– White Light Strobing

Σχηματισμένοι γύρω από την προσωπική γραφή και το όραμα του Nicolaas Zwart, οι Desolation Wilderness περιλαμβάνουν επίσης μέλη των Lake και των Hobby Hobby, ενώ το ντεμπούτο τους "White Light Strobing" ηχογραφήθηκε στο περίφημο Dub Narcotic στούντιο, στην Olympia της Washington. Βασισμένο στη home-studio αισθητική της K Records και αντλώντας επιρροές από το τρίτο άλμπουμ των Velvet μέχρι τον ήχο της Νέας Ζηλανδίας των '80ς και την αντίστοιχη βρετανική "σχολή" της Creation, το πρώτο άλμπουμ των Desolation Wilderness σφύζει από κλάση, στυλ και μια σχεδόν ξεχασμένη indie νοσταλγία, που εδώ μετατρέπεται σε κεντρικό θέμα και κερδίζει τον ακροατή.

ακούστε εδώ:

WILLIE NILE– Live From The Streets Of New York

Πρώτη κυκλοφορία για την Blue Rose, αλλά και ευρωπαϊκό ντεμπούτο συνολικά, για ένα από τα πιο υποτιμημένα live acts της Νέας Υόρκης, ένα σπουδαίο rocker και μια cult φυσιογνωμία. Ηχογραφημένο live στο Mercury Lounge, κατά την παρουσίαση του τελευταίου στούντιο άλμπουμ του "Streets Of New York", το "Live From the Streets Of New York" είναι ένα χαρακτηριστικά ζωτικό δείγμα γραφής του Willie Nile. Ένας τροβαδούρος στην παράδοση του Dylan, του John Fogerty ή του Paul Westerberg, o Nile είναι και μποέμ, και καυστικός αλλά και τρυφερός και πάνω από όλα ταξιδιάρης ποιητής της μητρόπολης - εδώ, με μιά μπάντα σε σπουδαία βραδιά, αφήνει το αποτύπωμα του χωρίς περιστροφές, μέσα από μιά ιδανική "κάρτα γνωριμίας". "Αν υπήρχε δικαιοσύνη στον κόσμο, θα άνοιγα εγώ γι' αυτόν, αντί αυτός για μένα", όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η Lucinda Williams.

Thursday, January 15, 2009

Recent Live and backstage footage on The Prodigy Youtube Channel

The Prodigy Brixton Academy December 13th 2008




The Prodigy - Liverpool December 7th 2008 - Invaders Must Die Tour



The Prodigy Play Glasgow Academy

Wednesday, January 14, 2009

RALFE BAND – Attic Thieves

Η συνέχεια του "Swords", του εκπληκτικού ντεμπούτου τους, που χαρακτηρίστηκε ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς το 2006, είναι ακόμη εντυπωσιακότερη και καταγράφει πλέον τους Ralfe Band ως μία από τις αξιολογότερες βρετανικές μπάντες αυτή τη στιγμή. Μπλέκοντας την αναγενησιακή folk με το καμπαρέ του μεσοπολέμου, το dada και την παλιά καλή παράδοση του βρετανικού θεταρικού rock, οι Ralfe Band αποτελούν ουσιαστικά το εκφραστικό όχημα μιάς πραγματικά πολυσχιδούς καλλιτεχνικής προσωπικότητας, του τραγουδιστή, στιχουργού και πολυμουσικού Oly Ralfe. Δημιουργός ο ίδιος των εικαστικών του γκρουπ, των εξαιρετικών βίντεο, αλλά έχοντας κάνει και πρόσφατα το σκηνοθετικό ντεμπούτο του στο σινεμά, προικίζει το ολοκαίνουριο "Attic Thieves" με την δημιουργική του δυναμική και την σφραγίδα εγκυρότητας μιάς αναδυόμενης μορφής της βρετανικής pop. "..Ralfe's moon-eyed beauty is simply the work of one vivid imagination" (**** MOJO).

ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/ralfeband

ENVY / THURSDAY- Split LP

Επί δύο χρόνια "στα χαρτιά", το split-album δύο, τελείως διαφορετικών στο ύφος, εξίσου επιδραστικών όμως στη διαμόρφωση του σύγχρονου εναλλακτικού ήχου, σχημάτων της αμερικάνικης σκηνής, κυκλοφορεί επιτέλους από την Temporary Residence. Η ιδέα του Geoff Rickly, των Thursday, υλοποιήθηκε με την αποδέσμευση των πλατινένιων emo-rockers από το συμβόλαιο τους με την Island - οι Thursday μάλιστα προσχώρησαν ήδη στο δυναμικό της Epitaph - και περιλαμβάνει ηχογραφήσεις από την άνοιξη του 2008, ειδικά για αυτή την κυκλοφορία και μάλιστα πρώτης γραμμής. Στο φινάλε της πλευράς των Thursday, στρώνοντας το έδαφος για τις loud/post/prog-core συμφωνίες των Envy, ένα απίστευτο remix του Anthony Molina των Mercury Rev στο "Appeared And Was Gone". Περιορισμένη έκδοση σε βινύλιο 180g, με δώρο το CD και artwork του φημισμένου poster-artist Dan Grzeca.

Saturday, January 3, 2009

Free Mush Mix CD Download

Η Mush Records γιορτάζοντας τα 10 της χρόνια, δίνει για free download ένα εορταστικό cd με dj mixes από τον Thavious Beck από τον κατάλογο της Mush Records.

Enjoy!

Download here: