Tuesday, March 20, 2007

Acuarela - New Releases

NUM 9 – The Glow – Worm’s Resistance

Μετά τη διάλυση των Migala, το καλοκαίρι του 2005, και πριν η σύγχρονη ισπανική σκηνή βυθιστεί στο σκοτάδι ενός μουσικού μεσαίωνα, ο Coque Yturriaga, κιθαρίστας και μέλος παλιότερα των Emak Bakia, έφτιαξε τους Num9. Το παρθενικό τους άλμπουμ στέκεται ένα κλικ φωτεινότερα από τις δουλειές των Migala, πολύ περισσότερο pop, σε ένα μάλλον electro περιβάλλον, με τραγούδι αλλά και μερικές χορευτικές νύξεις, χωρίς ποτέ να αποχωρίζεται την ιμπρεσιονιστική αισθητική του μεγάλου Καταλωνικού συγκροτήματος. Μια ευρωπαϊκή εναλλακτική pop κυκλοφορία με τα όλα της!

PORTASTATIC – Be Still Please

Το καινούριο άλμπουμ των Portastatic, είναι και η πρώτη κυκλοφορία στην Ελλάδα για το εδώ και πολλά χρόνια προσωπικό όχημα του Mac McCoughey, αφεντικού της Merge Records (Arcade Fire, Lambchop, Magnetic Fields κλπ) και τραγουδιστή των indie rock θρύλων Superchunk. Με τους Portastatic έχει διευρύνει τα όρια της μοναδικής καλλιτεχνικής του γραφής αλλά και της προσωπικής του ερμηνείας μέσα από αριστουργηματικά άλμπουμ που λατρεύτηκαν από τους φανς και τους κριτικούς, δεν πέρασαν όμως ποτέ την "πόρτα" των τσαρτς πωλήσεων, μάλλον εξαιτίας της ...ανίας του μεγάλου κοινού μπροστά στη εξασφαλισμένη ποιότητα της δουλειάς του Mac. Έτσι και στο "Be Still Please" o Mac επιφυλλάσσει συναίσθημα και πάθος, την καλύτερη ερμηνεία του ever και μια string section να δίνει Spector-ικό τόνο στις αιωνίως νεανικές ιστορίες του.

LOU BARLOW – Mirror The Eye

Ο Lou Barlow εκτός από διαχρονική φιγούρα της εναλλακτικής rock σκηνής είναι και γνωστός workaholic. Παράλληλα με τις δουλειές που ετοιμάζει για το 2007 με τους Dinosaur Jr και τους Sebadoh, ηχογράφησε και το "Mirror the Eye" για την Acuarela. Ένα EP που διατρέχει διαφορετικές διαθέσεις και μουσικές κατευθύνσεις μέσα από το αμίμητο ύφος του Lou Barlow. Gatefold vinyl replica συσκευασία.

No comments: