Thursday, December 22, 2011

WOVENHAND - Black Of The Ink


Ιστορίες για παράνομους και αμαρτωλούς. Σκοτεινές και ζοφερές, γεμάτες μυστικισμό. Ο David Eugene Edwards επανερμηνεύει τη λαϊκή μουσική με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

«Οι μύθοι της χώρας μας είναι στα τραγούδια. Οι άγνωστες ιστορίες και τα κενά στα βιβλία της ιστορίας βρίσκονται στα τραγούδια – οι αναμνήσεις μας σώζονται μέσα από την μουσική. Όλα εκείνα τα τραγούδια και οι ιστορίες που έμαθα από τους γονείς μου, τη Βίβλο και τα βιβλία που διάβασα, όλα αυτά αποτελούν τα θεμέλια της εικόνας που έχω για την Αμερική. Αλλά δεν βλέπω τον εαυτό μου ως φύλακα της παράδοσης. Είμαι μάλλον ένας τεχνίτης που καθημερινά κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί τραγουδώντας και παίζοντας μουσική. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που έμαθα, να ακολουθώ τη μουσική. Έτσι όταν τραγουδάω για τις δικές μου εμπειρίες, όλες είναι επηρεασμένες από την Αμερική. Και η Αμερική είναι μια τεράστια χώρα. Και η Αμερική είναι πάντα η αρχή μιας ιδέας.»

Μετά από 6 άλμπουμ κάτω από το όνομα Wovenhand, ο David Eugene Edwards, σε συνεργασία με την Glitterhouse, κυκλοφορεί το Black Of The Ink, όπου η προφορική ιστορία μετατρέπεται σε γραπτή. Ένα βιβλίο 110 σελίδων με όλους τους στίχους των Wovenhand με τον γραφικό χαρακτήρα του David Eugene Edwards και εικονογραφημένο από τον ίδιο. Το περίτεχνο αυτό έργο συνοδεύεται από ένα CD με 6 τραγούδια, ένα για κάθε άλμπουμ ,σε μια ολοκαίνουργια και αποκλειστική εκδοχή τους για το Black Of The Ink.

Κυκλοφορεί από την Hitch Hyke

Tuesday, December 20, 2011

GOAPELE - Play (official music video)

GOAPELE - Break Of Dawn

“Goapele’s smoky, sensual voice is a beacon that shines.” – BILLBOARD

“A remarkable breath of fresh air in an increasingly crowded sound garden.” TIME OUT NY

This spiritual love child of Sade and D’Angelo mixes sweet soul vocals, jazz funk instrumentation, and hip hop rhythm beatmasters. Goapele can kick it in the streets as in the lounge.” -ROLLING STONE

Η Goapele είναι σίγουρο οτι θα εκπλήξει πολλούς που νομίζουν οτι ξέρουν τι να περιμένουν από την Καλιφορνέζα R&B και soul τραγουδίστρια.6 χρόνια μετά από το τελευταίο της άλμπουμ “Change It All” που πούλησε πάνω από 300 χιλιάδες αντίτυπα, η Goapele επιστρέφει με το “Break Of Dawn”(Decon Records), μια συλλογή από εκλεπτυσμένα τραγούδια για την αγάπη, την απώλεια και τη ζωή μεταξύ αυτών, ερμηνευμένα με τη μοναδική σέξι και τολμηρή φωνή της, που μπορεί να είναι τόσο αισθησιακή και σοβαρή ταυτόχρονα.

MEDESKI, SCOFIELD, MARTIN AND WOOD

MSMW Live: In Case The World Changes Its Mind


Η Indirecto Records κυκλοφορεί το διπλό live άλμπουμ MSMW Live: In Case The World Changes Its Mind του αυτοσχεδιαστικού jazz τρίο Medeski, Martin & Wood μαζί με τον κιθαρίστα John Scofield.

Οι Medeski, Scofield, Martin και Wood συνεργάστηκαν για πρώτη φορά μαζί στο άλμπουμ Scofield’s A Go Go (Verve 1998), ενώ το 2006 ηχογράφησαν το Out Louder (Indirecto Records).

Το MSMW Live: In Case The World Changes Its Mind συνοψίζει ιδανικά το πνεύμα συνεργασίας των τεσσάρων μουσικών – περιλαμβάνει κομμάτια από τα δύο στούντιο άλμπουμ, ηχογραφημένα όλα live στη διάρκεια της περιοδείας του 2006.

Monday, December 5, 2011

Babybird - The Pleasures of Self Destruction


Ο μουσικός, ποιητής και συγγραφέας Stephen Jones, γνωστός ως Babybird, κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ “The Pleasures of Self Destruction”, μέσω της Unison Music.

Τα 13 τραγούδια του δίσκου είναι γεμάτα από μπερδεμένες, σουρεαλιστικές εικόνες, ιδιοφυή ειρωνία και αξέχαστες μελωδίες που σε ταρακουνούν κραυγάζοντας για αγάπή και κατανόηση, ή ακριβώς το αντίθετο των δύο.

ToThe Pleasures of Self Destruction” είναι σε παραγωγή των Bruce Witkin και Ryan Dorn, ενώ στο “Jesus Stag Night Club” – το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ – ακούγεται ο Johnny Depp στην κιθάρα.

ακούστε εδώ το νέο τραγούδι του BABYBIRD "I Love Her"

Thursday, December 1, 2011

Psychedelic Grooves' Galore: designed by NOW-AGAIN and Christophe Lemaire


CHRISTOPHE LEMAIRE PRESENTS:
"WHERE ARE YOU FROM?"

Η Now-Again παρουσιάζει τη συλλογή “WHERE ARE YOU FROM?” που επιμελείται ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Hermés, Christophe Lemaire, μαζί με τον ιδιοκτήτη της Now-Again, Eothen “Egon” Alapatt.

Η συλλογή αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας ασυνήθιστης συνάντησης μυαλών και προσωπικοτήτων. Ο Christophe Lemaire, τότε καλλιτεχνικός διευθυντής της Lacoste, ήρθε σ’επαφή με τον τότε γενικό διευθυντή της Stones Throw Records στο L.A., Eothen EgonAlapatt, με σκοπό να εξετάσει την πιθανότητα μιας συνεργασίας μεταξύ της Lacoste και δύο από τα πιο γνωστά ονόματα της Stones Throw, τον Madlib και τον J Dilla. Μια συνεργασία πράγματι ακολούθησε και μια φιλία γεννήθηκε μεταξύ των δυο ανδρών, που απορρέει από τον αμοιβαίο σεβασμό για την δουλειά του άλλου αλλά και τον κοινό στόχο να τιμάς το «κλασικό» ενώ κοιτάς προς το μέλλον.

Η ανθολογία πήρε μορφή μετά από πολλές συναντήσεις στην
boutique του Lemaire στην συνοικία Marais του Παρισιού. Ο σχεδιαστής αναρωτιόταν αν μπορούσε να αγοράσει κάποιους δίσκους της Now-Again για να πουλάει μέσα από την boutique του. Ο Egon - έχοντας επίγνωση της βαθιάς γνώσης και της αγάπης του Lemaire για τη μουσική και του άψογου γούστου του – πρότεινε κάτι πιο ταιριαστό: ακόμα μια συνεργασία, όπου ο Lemaire θα διάλεγε τραγούδια από τον ευρύ κατάλογο της Now-Again, για μια συλλογή που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ως κάτι μοναδικό και καινούργιο...όπως λέει και ο Lemaire στα liner notes του: «ένα ψυχεδελικό ταξίδι λεπτής αισθητικής».

Ο Christophe Lemaire και o Egon θέλησαν να σπάσουν τα όρια μεταξύ των ειδών, και αν και η μουσική και η μόδα συναντιούνται συχνά, θέλησαν να το κάνουν όχι με τη βία αλλά με μια διακριτική πρόταση που θα προσελκύσει εκείνους που ενδιαφέρονται.

Το project χρειάστηκε μερικά χρόνια για να ανθίσει. Στο μεταξύ ο Lemaire αντικατέστησε τον Jean Paul Gaultier στον Γαλλικό οίκο Hermés και ο Egon έβαλε την Now-Again σ’ένα κάπως διαφορετικό μονοπάτι απ’ αυτό που είχε οραματιστεί αρχικά για το label, αποκτώντας τα δικαιώματα καταλόγων απ’όλο τον κόσμο και βγάζοντας νέα μουσική που κουβαλά πολιτιστικές και ρυθμικές αλλαγές τεσσάρων δεκαετιών. Αυτό το εύρος έδωσε στον Lemaire τον χώρο να ελιχθεί, επιλέγοντας τραγούδια από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ινδονησία και που όλα έχουν όπως ο ίδιος λέει «επιρροές που έχουν ταξιδέψει με τη μορφή ενός μυστυριώδους πλάσματος που αψηφα τον χώρο και τον χρόνο».

Και τώρα: “WHERE ARE YOU FROM?”. 16 τραγούδια ψυχεδελικών rock, funk και folk groove απ’όλο τον κόσμο, από το 1968 έως και σήμερα, σε παραγωγή της Now-Again, επιλεγμένα και σχολιασμένα από τον Lemaire και όμορφα πακεταρισμένα για την ευχαρίστηση σας.

Κυκλοφορεί από την Hitch Hyke

Tracklisting:

Satwa: Allegro Piradissimo
Kourosh Yaghamaei: Gole Yakh
MRR-ADM: 4our
Galt MacDermot: American Express
Rikki Ililonga: Sheebeen Queen
Koushik: Roller Combat
Mazhar ve Fuat: Adimiz Miskindir Bizim
Karl Hector & The Malcouns: Sahara Swing
Karl Hector & The Malcouns: Transition >I<
Gary Wilson: Forgotten Lovers
Rikki Ililonga: Sunshine Love
Panbers: Haai
Damon: Don't You Feel Me
Rasela: Pemain Bola
Rikki Ililonga: Musamuseka
Dan Lambert: Charley Town