Thursday, October 27, 2011

Το ελληνικό κοινό εμπνέει ΚΑΙ τους Prodigy!

Δείτε το



Ο Liam H γράφει χαρακτηριστικά στο newsletter που συνοδεύει το video και αναφέρεται στην τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα, στο Rockwave Festival 2011 (την Κυριακή 3 Ιουλίου)

Holy shit, greece kicked off back in July, felt like all the peeps took time off rioting to pop to see us, proper mad. Big respect to u out there for makin it to see us, it was a proper one to remember. Rockin it bak in the studio now.”

Και συνεχίζει αναφερόμενος στο ελληνικό κοινό

"…Θα θυμόμαστε αυτό το show για πολύ καιρό… ξαφνικά «πεινάς» για κάτι τέτοια… Βυθίζεσαι και εσύ στον παλμό ….κατεβαίνεις από τη σκηνή, που από κάτω βρίσκεται το ελληνικό κοινό και απλώς είσαι εμπνευσμένος να συνθέσεις κάτι… σου υπενθυμίζει πως πρέπει να είναι …Μπορείς να βρίσκεσαι σε έναν κλειστό χώρο και να ηχογραφείς αλλά αυτό δεν το αισθάνεσαι με όλες σου τις αισθήσεις, δεν είναι το φυσικό σου περιβάλλον… Ενώ αντίθετα όταν βρίσκεσαι στη σκηνή, είναι εμφανές ποια είναι η δουλειά της μουσικής και πως είναι να χτυπιέσαι εκεί…"



Και για τον καινούργιο δίσκο που ετοιμάζουν

"…κάθε κομμάτι θα πρέπει να μπορεί να παιχτεί σε live….έτσι όπως το βλέπω αυτή τη στιγμή η καινούργια μουσική θα έχει black rhythms ως υπόβαθρο αλλά αυτό που θα βγαίνει προς τα έξω θα είναι ο θυμός που χαρακτηρίζει τη γενιά μας… θα έχει επίσης επιρροές από τα πρώτα μας έργα, θα είναι κατά κάποιο τρόπο retro. Θα είναι πιο βαθιά και πιο βαριά…"

Wednesday, October 26, 2011

O HANK3 κυκλοφορεί 3 νέα στούντιο άλμπουμ!

HANK3
Ghost To A Ghost/ Gutter Town
Attention Deficit Domination
Cattle Callin




Ο Hank Williams ο Τρίτος, εγγονός του Hank Williams και γιος του Hank Williams Jr., γνωστός σαν Hank3, έχει διεκδικήσει πεισματικά τη δική του ταυτότητα μέσα από μια μακρόχρονη, περιπετειώδη δισκογραφική καριέρα. Πλάϊ στην...αυτονόητη outlaw-country περσόνα του, ο Hank3 είναι συγχρόνως ένας εξαιρετικός metal και hardcore κιθαρίστας με σημαντικές συνεργασίες και μια έντονη πειραματική διάθεση. Απελευθερωμένος από τις δεσμέσεις ενός πολύχρονου δισκογραφικού συμβολαίου, ίδρυσε τη δική του εταιρία Hank3 Records και ανέλαβε ακόμη μια τολμηρή πρωτοβουλία κυκλοφορώντας συγχρόνως 3 καινούργια στούντιο άλμπουμ! Το Ghost To A Ghost/ Gutter Town είναι διπλό και αποτελεί τη σημερινή εκδοχή ενός country δίσκου με την υπογραφή ενός Hank Williams. Special guest, σε ένα εξαιρετικό ντούετο, ο Tom Waits. Αντίθετα, στα Attention Deficit Domination και Cattle Callin ο Hank3 αποκαλύπτει την άλλη...εξίσου σκοτεινή πλευρά του, μέσα από doom-metal και experimental, συγκεκριμένα cattle-metal (!!), διαδρομές και μια πληθώρα συνεργατών, από μέλη των Primus, Pantera, Eyehategod και άλλους. Ατίθασος, ταλαντούχος και απρόβλεπτος, ο Hank3 στέλνει τα δικά του (urban) outlaw vibes, προκαλώντας με 3 εξαιρετικά μουσικά alternatives.





Tuesday, October 25, 2011

EVIDENCE - Cats & Dogs

Ο Evidence, παραγωγός και MC που λατρεύτηκε από χιλιάδες fans από όλο τον κόσμο ως μέλος των Hip Hop icons Dilated Peoples, κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του στούντιο άλμπουμ με τίτλο Cats & Dogs στην Rhymesayers Entertainment. Με τη συμμετοχή του Slug από τους Atmosphere, του Raekwon (Wu-Tang Clan), του Aloe Blacc, των Prodigy, του Aesop Rock και άλλων, το Cats & Dogs είναι μια άγρια επίδειξη boom-bap instrumental ευαισθησίας με τους στίχους να την υπογραμμίζουν, δικαιώνοντας το παρατσούκλι του Evidence Mr. Slow Flow”.

Ο Evidence έχει βραβευτεί με Grammy για τη συνεργασία του με τον Kenye West και του έχει απονεμηθεί χρυσός δίσκος για τις πωλήσεις του τρίτου στούντιο άλμπουμ των Dilated Peoples Neighborhood Watch.

Κυκλοφορεί από την HItch Hyke


Saturday, October 22, 2011

MISFITS: η επιστροφή

MISFITS
"The Devil's Rain"

Το 1977, στην αυγή του punk, έκαναν την εμφάνιση τους οι Misfits θέλοντας να κάνουν την διαφορά και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια κληρονομιά που έχει αντέξει πραγματικά τη δοκιμασία του χρόνου. Αποθανατίζοντας στη μουσική τους ασπρόμαυρες ταινίες τρόμου, οι Misfits δημιούργησαν μια μακάβρια και εντελώς μοναδική περσόνα, που ενώ εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια, παρέμεινε πιστή στις ρίζες της. Το logo του γκρουπ, το γνωστό Fiend Skull, έχει γίνει pop icon. Συγκροτήματα από όλο το φάσμα του rock έχουν διασκευάσει τραγούδια τους, όπως οι Metallica, οι Guns nRoses, οι My Chemical Romance και αμέτρητα άλλα, δηλώνοντας οτι οι Misfits είναι βασική τους επιρροή. Παραμένοντας αδιάλειπτα ενεργοί, περιοδεύοντας σε όλο τον κόσμο, κυκλοφορώντας άλμπουμ που αμέσως σκαρφαλώνουν στα charts, οι Misfits είναι εδώ για να μείνουν και κάθε μέρα είναι Halloween.

Τώρα οι Misfits επιστρέφουν με το πολυαναμενόμενο νέο τους στούντιο άλμπουμ, το πρώτο τους εδώ και μια δεκαετία. To The Devils Rain περιέχει 16 «διαβολικά» τραγούδια – σύντομα Misfits' classis – όπως το Twilight of the Dead, Dark Shadows, Curse of The Mummys Hand και φυσικά το ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ. Η παραγωγή είναι του Ed Stasium (Ramones Road To Ruin” & “Too Tough To Die”, The Misfits Famous Monsters”), ενώ το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Arthur Suydam, γνωστός για τη διάσημη δουλειά του στα Marvel Zombies series.

Το The Devils Rain δεν είναι απλά η συνέχεια μιας ιστορίας. Είναι μια συνολική επανεκκίνηση που εγκανιάζει μια νέα εποχή «τρόμου». Το The Devils Rain επαναπροσδιορίζει την αγριότητα και την μελωδικότητα των Misfits, τα δύο στοιχεία στη μουσική τους που καθιστούν τους Misfits «πανταχού παρόντες» και αθάνατους.

Κυκλοφορεί από την Hitch Hyke.

Friday, October 21, 2011

THE WALKABOUTS - Travels In The Dustland


25 χρόνια και πλέον από το ξεκίνημα τους στο Seattle και 5 από το πιο πρόσφατο στούντιο άλμπουμ τους, οι Walkabouts δικαιώνουν την ιστορία τους αλλά και το ίδιο το όνομα τους. Με ένα επικό καινούργιο άλμπουμ που συμπυκνώνει την διαχρονική ποίηση και την κινηματογραφική διάσταση της μουσικής τους, οι Walkabouts δίνουν ξανά νόημα σε λέξεις όπως «αειθαλής», «δημιουργικότητα», «έμπνευση» και «προσωπικότητα», καθόλου άσχετο με αυτό που έκαναν τόσα χρόνια αδιαφορώντας για τις επιταγές της αγοράς και ακολουθώντας το δικό τους όραμα, επιβιώνοντας του post-punk, του grange ή της αναγέννησης του folk-rock και της americana θεματικής που οι ίδιοι είχαν υπηρετήσει. 11 καινούργια τραγούδια, μια ιστορία στο Midwest των διακοσίων τελευταίων χρόνων ή στη φανταστική “dustland” του καθένα μας. Ίσως η πιο πειστική απόδειξη του γιατί τελικά οι Walkabouts είναι ένα από τα πιο αγαπητά rock συγκροτήματα που υπήρξαν ποτέ.




Thursday, October 20, 2011

The Cranberries - new single free download

THE CRANBERRIES
New single "Show Me"
free mp3 download

Κατεβάστε τώρα δωρεάν το νέο τραγούδι των Cranberries "Show Me" από την επίσημη σελίδα του γκρουπ στο facebook.

http://facebook.com/TheCranberries

Το "Show Me" είναι το πρώτο τραγούδι που θα ακούσουμε από το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ των Cranberries με τίτλο "Roses", που θα κυκλοφορήσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου 2012, από την Cooking Vinyl, στην Ελλάδα από την Hitch Hyke.

TRUE SOUL. Deep Sounds From The Left Of Stax

TRUE SOUL
Deep Sounds From The Left Of Stax

Η Now-Again Records, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη της True Soul Lee Antony, με υπερηφάνεια παρουσιάζει δύο συλλογές με σπάνια και ακυκλοφόρητα funk & soul τραγούδια από την ανεξάρτητη σκηνή του Arkansas, δίνοντας στην True Soul τη θέση που της ανοίκει στο funk και soul πάνθεον.

Το label του Lee Antony έγραψε τη δική του ιστορία στη σκιά της Stax και της Hi Records στα χρόνια των 60s και των 70s, μια ιστορία που διασταυρώνεται με αυτή των θρύλων της Southern Soul σκηνής, όπως ο Sam Phillips, ο Al Bell και ο Willie Mitchell, χωρίς ποτέ μέχρι στιγμής να έχει καταγραφεί και αποκατασταθεί . Μέχρι σήμερα. Το ενδιαφέρον σύγχρονων «δισκορύχων», όπως ο DJ Shadow και ο Cut Chemist, οδήγησε στην αποφασιστική εμπλοκή της Stones Throw και της Now-Again και στην «ανασκαφή» μεγάλου μέρους ακυκλοφόρητου υλικού από τα αρχεία του Lee Antony.

Και οι δύο συλλογές συνοδεύονται από DVD με live εμφανίσεις των καλλιτεχνών της True Soul από την τηλεοπτική εκπομπή της True Soul το 1973.

Κυκλοφορούν τώρα από την HItch Hyke.

vol 1 60s & 70s Soul and Funk from Arkansas' Legendary Independent Label

free dowload mp3: Thomas East "Slipping Around"

vol 2
60s & 70s
Soul, Funk, Disco, Party Rap and Boogie from Arkansas'
Legendary Independent Label

Monday, October 3, 2011

City and Colour - Weightless

Pre-Revolution Psychedelic Rock from Iran


KOUROSH YAGHMAEI
Back From The Brink
Pre-Revolution Psychedelic Rock from Iran: 1972 -1979

Η Now-Again με υπερηφάνεια παρουσιάζει την ανθολογία του Kourosh Yaghmaei “Back from the Brink: Rre-Revolution Psychedelic Rock from Iran: 1972-1979”.

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από την Hitch Hyke.

Το “Back from the Brink” είναι η μοναδική επίσημη ανθολογία του Ιρανού νονού του ψυχεδελικού rock Kourosh Yaghmaei. Γνωστός στην ιρανική διασπορά απλά με το μικρό του όνομα, ο Kourosh μαζί με τα αδέλφια του Kamran και Kambiz ήταν από τους ελάχιστους νεαρούς μουσικούς που είχαν αποφασίσει να αλλάξουν το τοπίο της μουσικής σκηνής στην Τεχεράνη στα τέλη των 60’s και αρχές των 70’s. Οπλισμένοι με νοικιασμένα όργανα και δίσκους των Kinks, των Ventures και των Doors, πάντρεψαν το δυτικό garage rock και την ψυχεδέλεια με την ιρανική φολκ παράδοση, δημιουργώντας έναν ήχο μοναδικό. Αργότερα, αντλώντας έμπνευση από τις εξελίξεις της Δυτικής pop, τον ήχο του Laurel Canyon και το art-rock, η μουσική του Kourosh έγινε πιο περίπλοκη, πιο funk και πιο κοντά στο progressive rock, εξίσου απολαυστική αν και δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί.

Όταν οι ισλαμιστές φονταμεταλιστές ανέλαβαν την εξουσία στο Ιράν, όλοι πίστευαν ότι οι ηχογραφήσεις του Kourosh είχαν πια χαθεί. Αλλά ο Kourosh που, αντίθετα με τα αδέλφια του, προτίμησε να παραμείνει στον Ιράν μετά την επανάσταση, τις προστάτεψε και τώρα βλέπουν επιτέλους το φως της ημέρας. Το διπλό cd περιλαμβάνει 30 τραγούδια και βιβλίο 52 σελίδων με liner notes από τις αναμνήσεις του Kourosh για την ιρανική rock σκηνή των 70’s και τον πρώιμο θάνατό της με την επανάσταση και σπάνιο φωτογραφικό υλικό.


Mr Sam Presents The Bandana Splits

“Cute, wholesome and deeply retro style fun” Clash Magazine

Η Annie, η Lauren και η Dawn, αν και διαθέτουν πλούσια προσωπικά βιογραφικά (η Dawn είναι η...γνωστή μας folk singer/songwriter Dawn Landes), γνωρίστηκαν μόλις φέτος στο Brooklyn και αμέσως άρχισαν να τραγουδάνε μαζί, δοκιμάζοντας την αξεπέραστη retro φόρμουλα των γυναικείων φωνητικών γκρουπ και σχηματίζοντας τελικά τις The Bandana Splits. Με παραγωγό τον Sam Cohen (Apollo Sunshine), ηχογράφησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Mr Sam Presents The Bandana Splits” στo Saltlands studio με το παλιό «καλό» τρόπο: τα κορίτσια τραγούδησαν live γύρω από ένα μικρόφωνο, ενώ ο Mr. Sam έπαιξε όλα τα όργανα.

Ο ήχος των The Bandana Splits θυμίζει τα σπουδαία girl groups των 50’s και 60’s, όπως οι The Ronettes, οι The Cavelles και οι The Andrew Sisters. Το άλμπουμ αποτελείται από 12 πρωτότυπα τραγούδια και μερικές διασκευές, όπως το καταπληκτικό “You Dont Have To Be a Baby to Cry”, όλα σίγουρα hits.

Η Annie, η Dawn και η Lauren χτύπησαν μια ευαίσθητη χορδή της καρδιάς μας.