Monday, June 28, 2010

Club 8 - Western Hospitality

CLUB 8 - The People's Record


Δυόμιση χρόνια μετά το εξαιρετικό “The Boy Who Couldnt Stop Dreaming” οι Club 8 επιστρέφουν με ένα νέο άλμπουμ, το "άλμπουμ του λαού" όπως το ονομάζουν, που σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση. Οι Club 8 ταξίδεψαν στην Βραζιλία για έμπνευση, αγόρασαν δυτικοαφρικάνικους δίσκους των ‘70s, χρησιμοποίησαν Κουβανό περκασιονίστα και έσμιξαν με τον παραγωγό Jari Haapalainen (The Concretes, Camera Obscura, Ed Harcourt). Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό μουσικό μείγμα από σουηδικές ποπ μελωδίες και αφρικάνικους και latin ρυθμούς. Το “The Peoples Record” είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ιδιαίτερα, σαγηνευτικά και πιασιάρικα ποπ άλμπουμ της χρονιάς!


Thursday, June 24, 2010

ED HARCOURT - Lustre


Ο Ed Harcourt επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας με το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του “Lustre”, στην ετικέτα του Piano Wolf.

Αφού διέκοψε την συνεργασία του με την Heavenly / EMI, με την οποία είχε κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ, ο Ed Harcourt δούλεψε ως συνθέτης και παραγωγός με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσική σκηνής σήμερα (Patti Smith, Mark Linkous, Paloma Faith, Tom Jones κ.α) και έφτιαξε το δικό του στούντιο (Werewolf) και την δική του ετικέτα (Piano Wolf). Έχοντας επιτέλους αποκτήσει τον πλήρη καλλιτεχνικό έλεγχο και ενώ έγινε πρόσφατα πατέρας, ο Ed Harcourt σκάρωσε το καλύτερο ίσως άλμπουμ της καριέρας του. To Lustre” είναι μία δήλωση προθέσεων και αναζωογόνησης. Τα τραγούδια του μιλάνε για τη γέννηση, τον έρωτα, το φώς και το σκοτάδι και αστράφτουν από ευφυία και έμπνευση.

«Έαν το τελευταίο μου άλμπουμ ήταν “βαρύδι”, αυτό είναι “σημαδούρα”, επιπλέει. Έχει να κάνει με τη ζωντάνια, το πάθος, αυτό που σε οδηγεί να συνεχίζεις και να μη το βάζεις κάτω. Ξεχείλισε από μέσα μου. Πάντα ένιωθα έτοιμος αλλά ποτέ όπως τώρα.»

Το Lustreηχογραφήθηκε στο Bear Creek Studio, νότια του Seattle, με συμπαραγωγό τον Ryan Hadlock (Blonde Redhead, The Gossip).

stream the new album of Ed Harcourt: http://www.myspace.com/edharcourt

Tuesday, June 15, 2010

Dimlite + Richard Eigner, «Kalimba Lifeswamp»-Improv

Dimlite - Prismic Tops


Τρίτο άλμπουμ και ντεμπούτο για την, ιδεώδη για την αισθητική του, Now Again, το "σπίτι" αδελφών-ψυχών όπως οι Heliocentrics και οι Whirefield Brothers, από τον Ελβετό παραγωγό και performer, συνεργάτη του Prefuse 73. Η πεμπτουσία του instrumental hip-hop, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια προσφέροντας καταφύγιο στα ανήσυχα πνεύματα μιάς κάποιας υψηλής αισθητικής, ένα οργανικό μίγμα παλιάς soul, latin rhythms, urban beats αλλά και των πιο μαγικών περιοχών του ψυχεδελικού rock, το "Prismic Tops" είναι ένα αισθησιακό πόνημα με ρομαντική διάθεση, ένα άλμπουμ που απαιτεί ενόραση και μια "άλλη" αντίληψη του χρόνου. Ίσως το καθοριστικό βήμα του Dimlite προς το ευρύτερο κοινό.

Friday, June 11, 2010

Suzanne Vega Close-Up Vol.1, Love Songs EPK

SUZANNE VEGA - Close-Up, vol 1, Love Songs


SUZANNE VEGA
Close-Up,Vol 1,Love Songs


“Suzanne Vega will go down in pop history as the bard of Tom’s Diner, but she’s also been writing potent love songs since her debut album in 1985. Here she reinterprets 12 of them, including ‘Gypsy’, the most poignant ode to lost love ever!” – TIME MAGAZINE

To 1985, η Suzanne Vega κυκλοφόρησε το εκπληκτικό ντεμπούτο άλμπουμ της.

25 χρόνια μετά και έχοντας πουλήσει πάνω από 7 εκατομμύρια άλμπουμ, η Suzanne θεωρείται ένας από τους πιο λαμπρούς τραγουδοποιούς της γενιάς της. Τώρα η Suzanne ερμηνεύει ξανά τα περισσότερα από τα τραγούδια της που αγαπήσαμε με ένα οικείο και πιο προσωπικό τρόπο, δημιουργώντας 4 νέα θεματικά άλμπουμ τα οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Το πρώτο από αυτά είναι το «Close-Up, Vol 1, Love Songs».

Με την κυκλοφορία του «Close Up, Vol 1, Love Songs», θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την περίφημη «θρηνώδη αλλά αφοπλιστικά δυναμική» φωνή της σε νέες εκτελέσεις των κλασικών πια ερωτικών τραγουδιών της.

Suzanne Vega Close-Up, Vol 1, Love Songs tracklisting:

1. Small Blue Thing; 2. Caramel; 3. (If You Were) In My Movie; 4. Gypsy; 5. Marlene On The Wall; 6. (I’ll Never Be Your) Maggie May; 7. Harbor Songs; 8. Headshots; 9. Song In Red and Grey; 10. Stockings; 11. Some Journey; 12. Bound

Thursday, June 10, 2010

Sandi Thom - This Ol' World (featuring Joe Bonamassa)

SANDI THOM - Merchants and Thieves


Η αληθινή Sandi Thom πραγματοποιεί το ντεμπούτο άλμπουμ της για την ανεξάρτητη Guardian Angel και βάζει υποψηφιότητα για μία από τις κορυφαίες νέες ιέρειες των blues!

Μετά από μία αποτυχημένη καριέρα ως pop τραγουδίστρια, με δύο άλμπουμ και ένα "best of" μέσα σε 2 χρόνια (!!) για την RCA και ένα πρωτοφανές media-κό "hype" να τη συνοδεύει, η μόλις 24χρονη τότε Σκωτσέζα, άξια μουσικός και φανταστική τραγουδίστρια που λάτρευε τα blues από παιδί..αποφάσισε να "τα σπάσει" τελείως και να κάνει αυτό που εκείνη φαντάζεται για τον εαυτό της. Καταλύτης ο Joe Bonamassa που την προσκάλεσε να τον αντικαταστήσει στην περσινή του τουρνέ, όταν έκλεισε τελείως η φωνή του. Η επιτυχία του πειράματος οδήγησε τη νεαρή Sandi σε δεύτερες σκέψεις και την απόφαση να ξαναρχίσει από την αρχή.

Εργαλείο και αντικείμενο της σπουδής της τα blues, "φύλακας-άγγελος" στο πλάι της ο σπουδαίος Βρετανός κιθαρίστας - guest εδώ σε ένα εκπληκτικό ντουέτο με την Sandi Thom - και όπλα της η εξαιρετική ερμηνεία της, η κιθάρα της και το εφηβικό σχεδόν πάθος της. Αποτέλεσμα ίσως το καλύτερο blues άλμπουμ νέου καλλιτέχνη της χρονιάς.


http://www.myspace.com/sandithom

Wednesday, June 9, 2010

Brendan Perry - new album & free download


BRENDAN PERRY
Ark


Ο Brendan Perry, ο ηγέτης των θρυλικών Dead Can Dance, κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ και το πρώτο του μετά την επίσημη διάλυση του γρούπ.

Ηχογραφημένο στο στούντιο του στην Ιρλανδία, το «Ark» είναι μια πραγματικά προσωπική δουλειά. Ο Brendan παίζει όλα τα όργανα, γράφει όλους τους στίχους και είναι η μοναδική δημιουργική δύναμη πίσω από τα 8 τραγούδια που απαρτίζουν το «Ark».

Δεν θα χαρακτηρίζαμε το «Ark» concept άλμπουμ με την στενή έννοια του όρου. Παρ’όλα αυτά, δεν μπορεί κανείς να μην προσέξει μια κοινή θεματολογία που διατρέχει τα 8 τραγούδια του «Ark»: οι καταστροφικές συνέπεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς στο φυσικό κόσμο και η αλλοτρίωση που προκαλείται σε ένα κόσμο που η «μηχανή» έχει τον πρώτο λόγο.

Κι όμως, δεν πρόκειται για ένα σκοτεινό άλμπουμ. Το «Ark» βριθεί συναισθηματική ζεστασιά και πίστη στην λυτρωτική δύναμη της ανθρωπότητας. «Κιβωτός» δεν είναι απλά το καταφύγιο του κόσμου αλλά ένα σημείο εκκίνησης για μια καλύτερη κοινωνία και έναν πιο οργανικό τρόπο ζωής.

O Brendan Perry θα βρίσκεται στην Αθήνα με την μπάντα του, την Δευτέρα 14 Ιουνίου για μια μοναδική συναυλία στο Gagarin 205 Live Music Space!

Κατεβάστε τώρα δωρεάν από το site του Brendan Perry το τραγούδι Utopia από το άλμπουμ "Ark"



Monday, June 7, 2010

Dirtmusic - Black Gravity

DIRTMUSIC – BKO

Η πολυαναμενόμενη δεύτερη δουλειά των Dirtmusic συνιστά μια μεγάλη μουσική έκπληξη και ίσως ένα από τα δισκογραφικά κατορθώματα της χρονιάς. Το "σούπεργκρουπ" των Chris Eckman (Walkabouts), Hugo Race (True Spirit, Bad Seeds) και Chris Brokaw (Come) επιχειρεί το ταξίδι, την αναζήτηση και τελικά τη συνεύρεση της Δύσης και του ιδιόμορφου αστικού τους μετα-blues με τη μητέρα όλων των rock παραδόσεων, τα blues της Ερήμου και τον ήχο της Σαχάρας, σε ένα, αναντίρρητα, από τα κορυφαία άλμπουμ στην ιστορία ανάλογων συνευρέσεων. Ηχογραφημένο στο Bamako, στο Μάλι, στο περίφημο στούντιο του Ali Farka Toure, το "BKO" είναι η απόλυτη επιτυχία κάθε τέτοιου εγχειρήματος, το πνεύμα και το σώμα της ίδιας της μουσικής που λάτρεψαν οι Dirtmusic αλλά και όσοι έχουν..."προσβληθεί" από τον ιό του rock 'n' roll και των blues. Στη συντροφιά των δύο Αμερικανών και του Αυστραλού, μέλη της Symmetric Orchestra του Toumani Diabate αλλά και των Tartit, οι υπέροχοι Tamikrest και ο κιθαρίστας-θρύλος του Δέλτα του Νίγηρα, Lobi Traore. Σε CD με bonus ένα εξαιρετικό DVD documentary, αλλά και σε εξαιρετικά περιορισμένη συλλεκτική έκδοση διπλού βινυλίου 180g με bonus CD και DVD!


JACKIE LEVEN- Gothic Road

Ένα νέο στούντιο άλμπουμ από τον Jackie Leven, το πρώτο μετά το "Lovers At the Gun Club" του 2008, είναι από μόνο του ένα γεγονός για τους, ουκ ολίγους, φανατικούς του Σκοτσέζου singer/songwriter. Το "Gothic Road" πραγματεύεται ιστορίες της..ομώνυμης διαδρομής, κατά τον Jackie της σύγκλισης των δύο οδών, του μεγαλείου και του θανάτου, ξεκινώντας με ένα θρηνώδες χορωδιακό τριών Ρωσίδων που έχασαν τα αδέλφια τους, ναύτες στο υποβρύχιο Kursk, για να περάσει μέσα από συναρπαστικές ιστορίες από έναν κόσμο ποίησης και μποέμ πνεύματος, όπως ίσως μόνο ο Jackie Leven μπορεί να καταθέσει. Μαζί του για ένα έξοχο ντουέτο στο "Cornelius Whalen" ο θρύλος της βρετανικής folk Ralf McTell, ενώ ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει η διασκευή του στο "Shadow Of A Man" του Patrick Fitzgerald.


Wednesday, June 2, 2010

Nell Bryden - Second Time Around

NELL BRYDEN- What Does It Take?

Πρόκειται για τη σημαντικότερη ίσως νέα soul ντίβα από την Αμερική, που πρόσφατα άρχισε να κατακτά τη Βρετανία! Το "What Does It Take?" είναι η νέα, remixed έκδοση του ντεμπούτου της στις ΗΠΑ που κυκλοφορεί τώρα στην Ευρώπη, με 2 καινούρια κομμάτια και νέο τίτλο, σε παραγωγή των David Kershenbaum (Tracy Chapman, Tori Amos, Joe Jackson) και Dave Trumfio (Wilco, The Handsome Family, Jesus & Mary Chain), ενώ ήδη αποτελεί εμπορική επιτυχία στη Βρετανία. Ένα έξοχο μίγμα blues, Dixieland και '60s soul, το "What Does It Take?" είναι ένα άλμπουμ-αποκάλυψη για τη..."μαύρη μουσική" μέσα από τη φωνή ενός λευκού κοριτσιού. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ομώνυμο single, επί 7 εβδομάδες στην A-list του BBC Radio 2 στη Βρετανία, αλλά και το καινούριο “Second Time Around”.

Ben Sollee and Daniel Martin Moore - Dear Companion (Live on KEXP)

BEN SOLLEE & DANIEL MARTIN MOORE- Dear Companion

Συνδέθηκαν μέσω της κοινής τους καταγωγής, από το Κεντάκυ των ΗΠΑ, για να δουλέψουν σε ένα μουσικό project που αφορά έμμεσα στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων του Κεντάκυ και πιο συγκεκριμένα των κοινοτήτων που συναπαρτίζουν την περιοχή των Κεντρικών Αππαλαχίων. Με ένα προσωπικό άλμπουμ ο καθένας τους - ο Daniel Martin Moore μάλιστα με ένα εντυπωσιακό folk-pop ντεμπούτο για τη Sub Pop - παρέα με τον Yim Yames των My Morning Jacket και των Monsters of Folk στην παραγωγή και την εν γένει μουσική εποπτεία, οι Sollee και Moore ηχογράφησαν το υπέροχο "Dear Companion", ένα φόρο τιμής στη folk παράδοση των Αππαλαχίων και τις Κέλτικες ρίζες της, με τη σύγχρονη ματιά που επιβάλλει η ίδια τους η καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην οργάνωση Appalachian Voices, μια προσπάθεια των κατοίκων να σταματήσουν την εξόρυξη άνθρακα στην περιοχή.

JAGUAR LOVE – Hologram Jams

Το δεύτερο άλμπουμ των ιδιαίτερα ενδιαφέροντων και ανερχόμενων Jaguar Love, λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο τους για τη Matador που προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις των κριτικών και πυροδότησε μια ατελείωτη περιοδεία. Αγαπημένοι των Queens Of The Stone Age που έκαναν την αρχή προσκαλώντας τους να ανοίξουν την περιοδεία τους πριν 2 χρόνια, οι Jaguar Love, το ντουέτο δηλαδή των Johnny Whitney και Cody Votolato, προέρχονται από τη διάλυση των Blood Brothers και συνεχίζουν την παράδοση των εκρηκτικών live και της πανοραμικής μουσικής προσέγγισης. Το εξαιρετικό "Hologram Jams", πρώτο τους για την Fat Possum, σε παραγωγή John Goodmanson, συνδυάζει τις post-punk, glam και art-rock αναφορές σε ένα πολύ πέρα από ετικέτες σύγχρονο εναλλακτικό pop σύμπαν με αμέτρητες απολαύσεις και σαρωτική δυναμική.