Tuesday, March 30, 2010

Johnny Depp directed the new video of Babybird - "Unloveable"

Δείτε εδώ το video "Unloveable" από το νέο άλμπουμ των BABYBIRD Ex Maniac
Σκηνοθετημένο από τον Johnny Depp!!!



BABYBIRD - Ex-maniac

Συνδυάζοντας τις πιο φωτεινές μελωδίες με τα σκοτεινότερα θέματα, ο Stephen Jones, ένας σπουδαστής Καλών Τεχνών από το Nottingham, έγραψε ιστορία στα τέλη της περασμένης δεκαετίας με μια πληθώρα εμπνευσμένων diy pop άλμπουμ αλλά και μια μεγάλη εμπορική επιτυχία με το κλασικό "You 're Gorgeous". Πάντα απρόβλεπτος και βαθιά αντικομφορμιστής, ο Jones επανενεργοποιεί τους Babybird για ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ στη νεοσυσταθείσα Unison Music, των βραβευμένων με Grammy παραγωγών Bruce Witkin και Ryan Dorn. Κινητήριος μοχλός, προκειμένου να "βγει απ΄την τρύπα του" ο Jones και να κάνει έναν ακόμη pop δίσκο, ο παλιός του φίλος και φαν Johnny Depp, σκηνοθέτης και του πρώτου, εξαιρετικού είναι αλήθεια, βίντεο από το "Ex Maniac", για το single "Unloveable". Ένα άλμπουμ ακαταμάχητης pop για τον έρωτα, το θάνατο και τις ουσίες.


Joanna Newsom - Have One On me

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του κλασικού "Ys", η Joanna Newsom επιστρέφει με ένα επικό καινούριο άλμπουμ που αποζημιώνει τόσο μουσικά όσο και..ποσοτικά. Απλωμένα σε 3 άλμπουμ συνολικής διάρκειας περίπου 2 ωρών, τα καινούρια τραγούδια της Joanna είναι με μία λέξη εκθαμβωτικά - δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι πρώτες κριτικές για το "Have One On Me" μιλούν για ένα από τα κορυφαία άλμπουμ του 2010 αρνούμενες να του δώσουν κάτω από 5 αστέρια. Σε μια εποχή που πολλοί βιάζονται να θριαμβολογήσουν για το "θάνατο του άλμπουμ", μια μεγάλη δημιουργός, πολύ περιορισμένη από τον όρο nu-folk, έφτιαξε "το άλμπουμ του μέλλοντος", ένα (υπερ)ψυχεδελικό αριστούργημα, μια εικονική συντροφιά και μια φανταστική φιλία που, όπως όλες οι αληθινές παρέες, καλλιεργείται σε χρόνο πραγματικό. Στο οπλοστάσιο της, πέρα από την άρπα και το πιάνο, οι διακριτικές ενορχηστρώσεις του Ryan Francescini, με πολλά κλασικά αλλά και εξωτικά όργανα, όπως και τα εκπληκτικά κρουστά του Neal Morgan. Τριπλό CD και τριπλό βινύλιο σε εξαιρετική συσκευασία και special τιμή.

Tuesday, March 23, 2010

Bokomolech live @ Rodeo

Bokomolech live!

Tετάρτη 24 Μαρτίου

Rodeo Club

PMatBokomolech live+Chris Daskalopoulos (DJ set)


Οι πόρτες ανοίγουν στις 9μμ



http://www.myspace.com/bokomolech1993

The HotRats - Turn Ons

Το project-έκπληξη των Supergrass, ή τουλάχιστον των 2/3 τους (Gaz Coombes & Danny Goffey), μαζί με τον, παραγωγό των Radiohead, Nigel Goodrich, ο οποίος έχει αναλάβει τα control αλλά συμμετέχει και ως μουσικός! Λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου νέου άλμπουμ τους για την Cooking Vinyl, o Gaz και ο Danny διασκεδάζουν σε υψηλότατο επίπεδο, διασκευάζοντας 12 alltime classics και αναγορεύοντας τους Hot Rats σε πρώτης τάξεως σχήμα, προορισμένο να τροφοδοτήσει με φρέσκο και συγχρόνως οικείο rock 'n' roll τις κοινότητες των ανθρώπων για το 2010. Ανάμεσα στις εξαιρετικές διασκευές, ενός "άπαιχτου" tracklist, ξεχωρίζουν τα "Bike" (Pink Floyd), "EMI" (Sex Pistols), "Pump It Up" (Elvis Costello), "Queen Bitch" (David Bowie), "I Can't Stand It" (Lou Reed), "Damaged Goods" (Gang Of Four) και "Fight For Your Right To Party" (Beastie Boys).


Saturday, March 20, 2010

Crazy Heart O.S.T.

Το soundtrack του "Crazy Heart", μιάς από τις μεγάλες νικήτριες-ταινίες των φετινών βραβείων Oscar, με τον Jeff Bridges για τον πρώτο ανδρικό ρόλο, αυτόν του ξεπεσμένου τραγουδιστή της country και all-around μπαρουτοκαπνισμένου χαρακτήρα Bad Blake, αλλά και τον περίφημο T-Bone Burnette, βραβευμένο 10 φορές με Grammy, για την αυθεντική μουσική της ταινίας και το title-track, που έγραψε μαζί με τον Τεξανό τροβαδούρο Ryan Bingham. Ο T-Bone Burnette ("Walk The Line", "O Brother, Where Art Thou?") έχει γράψει όλο το αυθεντικό υλικό, παρέα με μία μπάντα κορυφαίων alt-country performers, όπως οι Buddy Miller, Stephen Bruton και Bob Neuwirth, ενώ μεγάλο μέρος των τραγουδιών ερμηνεύουν..."ανησυχητικά" πειστικά τόσο ο ίδιος ο Jeff Bridges
αλλά και ο Colin Farrell!

Δείτε εδώ το official trailer του Crazy Heart

Groove Armada - Paper Romance

GROOVE ARMADA - Black Light

Οι Groove Armada κυκλοφορούν το καινούριο τους άλμπουμ "Black Light" μέσω της ετικέτας τους Work It Recordings, σε συνεργασία με την Cooking Vinyl. Το πάντα ανήσυχο ντουέτο των Andy Cato και Tom Findlay επιστρέφει με ένα ευφορικό άλμπουμ γεμάτο ακαταμάχητα pop-hooks, electro-dance beats και δυναμικές παρουσίες. Στις ευχάριστες εκπλήξεις του "Black Light" είναι η απίστευτη ερμηνεία της, καινούριας τραγουδίστριας, SaintSaviour που πρωταγωνιστεί στο άλμπουμ πλάι σε εκλεκτούς guests όπως ο Bryan Ferry, o Fenech Soler και ο Nick Littlemore (PNAU/Empire Of The Sun). Ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του 2010 και το κορυφαίο στην ιστορία των Groove Armada.

Wednesday, March 17, 2010

Σήμερα οι Sigmatropic στο Σταυρό του Νότου

Οι Sigmatropic στο Σταυρό του Νότου

Η πρώτη εμφάνιση των Sigmatropic για το 2010 θα γίνει την Τετάρτη, 17 Μαρτίου στο Σταυρό του Νότου. Η τελευταία φάση του συγκροτήματος που ξεκίνησε τον προηγούμενο Σεπτέμβρη στο Φάληρο (Biennale της Αθήνας 2009), εδώ θα θυμίσει μερικά από τα κομμάτια των προηγούμενων άλμπουμ τους, καθώς και κάποια δείγματα από την επόμενη δουλειά τους.

Οι Sigmatropic είναι:

Άκης Μπογιατζής: φωνή, μπάσο, ψηφιακά δείγματα, προγραμματισμός

Θοδωρής Πιστιόλας: πιάνο, συνθεσάιζερ

Φοίβος Ζήτης: ηλεκτρική κιθάρα

Γιάννης Τρυφερούλης: τύμπανα

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Travel Mind Syndrome.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 9:30, ενώ το εισιτήριο θα είναι 12 ευρώ με μπύρα.


Friday, March 12, 2010

Counter Culture with James Pants

Counter Culture

live - dj sets - lecture - workshop


with
James Pants

(Stones Throw Records)

Ένας άνθρωπος - χίλιοι ήχοι
80’s soul, funk, exotica, electro boogie, early rap, new wave, post-punk disco, hip hop

Μα τελικά που μπορεί να ακουστεί ένας “Pants”, αυτό το νέο μουσικό στυλ? On the groove μαζί με καλλιτέχνες όπως οι Skyy, Cameo, ή ακόμα ο Pharrell? Ή μήπως με πιο underground ήχους μαζί με τον electro ρυθμό των Egyptian Lover, Cybotron και του Too $hort?

Μα φυσικά η απάντηση είναι και στα δύο! Υπάρχει αρκετός Pants για να χωρέσει σε όλα τα στυλ, αλλά και να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς!

Έτσι λοιπόν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αυτή την Παρασκευή, 12 Μαρτίου, χορεύουμε υπό τους μανιακούς ήχους 80’s soul, funk, exotica, electro boogie, early rap, new wave, post-punk disco, hip hop του live set του James Pants στο ΤΩΡΑ Κ44, μαζί με τους Black Athena & τον Cayetano (starts: 23.00 | είσοδος ελεύθερη) ενώ το Σάββατο 13 Μαρτίου, στις 17:00, στο ΤΩΡΑ Κ44 καθώς και στην Φ A B R I K A Sonic Arts Studio στις 19:00, στα πλαίσια του Red Bull Music Academy Workshop & Lecture, μαθαίνουμε από τον πολυτάλαντο αυτόν μουσικό και σινιδρυτή της Stones Throw Records μερικά από τα μυστικά της μουσικής παραγωγής.

Ο James Pants στην ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, το Σάββατο στις 17:00 στο ΤΩΡΑ Κ44, θα μιλήσει για την πορεία του μέσα στην Stones Throw (από πρακτική άσκηση βρέθηκε να είναι ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της εταιρεία!), για τη μουσική κουλτούρα και το διαδίκτυο, για τη δική του μουσική που όπως την χαρακτηρίζει είναι ένα προιόν «φτηνών μηχανημάτων, πολλών δίσκων και χαζο-πειραματισμού» και φυσικά για την κουλτούρα του "Digging" τόσο σε επίπεδο βινυλίου όσο και στον ψηφιακό κόσμο... ένας διάλογος, μία ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων με έναν από τους κορυφαίους digger αλλά και μουσικούς της σύγχρονης underground σκηνής!


Παρασκευή 12 Μαρτίου

Black Athena - DJ set: 23.00

James Pants - Live: 01.00

Cayetano (Etage Noire) - DJ set: 02.30


TΩΡΑ Κ44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι)

Έναρξη : 23.00 | Δωρεάν είσοδος



Σάββατο 13 Μαρτίου

Ανοιχτή συζήτηση με τον James Pants (Stones Throw Records)

TΩΡΑ K44 (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι)

Έναρξη : 17.00 | Δωρεάν είσοδος


Red Bull Music Academy Music Production Workshop

Εργαστήριο Μουσικής Παραγωγής με τον James Pants (Stones Throw Records)

Φ a b r i k a Sonic Arts Studio (Δεκελέων 46, Γκάζι)

Έναρξη: 19.00 | Δωρεάν Είσοδος | Αριθμός θέσεων : 30


Για να βεβαιώσετε τη συμμετοχή σας στείλτε e-mail στο info@360records.gr , threesixtyathens@yahoo.com ,info@gr.redbull.com με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο)


Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά πρoτεραιότητας.


Προσοχή! Έχουν μείνει ελάχιστες θέσεις διαθέσιμες! Σπεύσατε να δηλώσετε συμμετοχή για να εξασφαλίσετε τη θέση σας!

The Frank & Walters live

The FRANK AND WALTERS

live

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

@ MYGA ATHENS

Αισώπου & Μίκωνος 13, Ψυρρή


Ξεκίνησαν κάνοντας support στους Inspiral Carpets και τους Carter U.S.M και συνέχισαν έχοντας τους Radiohead και τους Suede να ανοίγουν τις δικές τους συναυλίες. Μεγάλος τους fan και roadie υπήρξε ο Noel Gallagher ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξαν το βασικό ερέθισμα για την δημιουργία των Oasis. Έρχονται από την Ιρλανδία και θα σας κάνουν να χορέψετε…

Κυρίες και κύριοι με υπερηφάνια σας παρουσιάζουμε τους FRANK AND WALTERS!!!

Το Σάββατο 13 Μαρτίου η Αθήνα θα ζήσει μία μεγάλη indie βραδιά που δεν πρέπει να χάσει κάνεις λάτρης του είδους. Η Brit Pop και η indie κουλτούρα των 90’s σε όλο της το μεγαλείο!!!

Αμέσως μετά το live θα ακολουθήσει μεγάλο πάρτι από τους μέτρ του είδους την ομάδα Fresh & Yellow με indie μουσικές και τα μέλη των Frank and Walters να χορεύουν μαζί μας ως το πρωί.

Το live θα ξεκινήσει με support που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Wednesday, March 10, 2010

virtual single από τους Sigmatropic


Sigmatropic are back!

Αποκτήστε αποκλειστικά από το mixtape.gr το νέο virtual single των
Sigmatropic!

Το όχημα έκφρασης του Άκη Μπογιατζή, επιστρέφει μέσα στο 2010, κάνοντας την αρχή με μία πρώτη εμφάνιση την Τετάρτη 17 Μαρτίου στοΣταυρό του Νότου.

Οι Sigmatropic και η Hitch-Hyke επέλεξαν να κυκλοφορήσουν δωρεάν μέσω του mixtape.gr, ένα virtual single με δύο ολοκαίνουργια τραγούδια!

Κατεβάστε από σήμερα 10 Μαρτίου έως και τις 19 Μαρτίου το virtual single των Sigmatropic αποκλειστικά από το mixtape.gr!

Το virtual single αποτελείται από δύο ολοκαίνουργια τραγούδια - τα "Rivers Still" και "Astral Lullaby" όπως επίσης artwork του single σε υψηλή ανάλυση, υπεύθυνη για το οποίο δεν είναι άλλη, παρά η νεαρότερη fan του περσινού Synch Festival - η μικρή Ανδρομάχη.

Download link:

http://www.mixtape.gr/t.asp?sub=5&sec=1&uid=118

www.mixtape.gr

www.sigmatropic.gr

spread the news!

Audio Bullys - Only Man

Οι AUDIO BULLYS επιστρέφουν με νέο άλμπουμ!


AUDIO BULLYS
Higher Than The Eiffel


Κυκλοφορεί στις 29 Μαρτίου

Μετά από 4 χρόνια απουσίας, οι Audio Bullys επιστρέφουν με το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους "Higher Than The Eiffel". Με τη συμμετοχή πληθώρας μουσικών, όπως ο Suggs και ο Mike Barson από τους Madness, οι Audio Bullys αγνοούν όλους του κανόνες και "παίζουν" με τα όρια του dance χωρίς να ξεχάσουν βέβαια την αγάπη τους για το house και τα breaks.

Πρώτο single από το νέο άλμπουμ είναι το "Only Man" - ήδη Νούμερο 1 στα Cool Cuts - UK dance chart όπως διαμορφώνεται από opinion makers DJs και δημοσιεύται αποκλειστικά στο Music Week.

Wednesday, March 3, 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ! FIERY FURNACES SECRET GIG!

Συνεχίζεται η καταπληκτική συνεργασία του Κορμοράνου με το vinyl microstore με ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ live εμφάνιση των Fiery Furnaces + αφτερπάρτι, ΣΗΜΕΡΑ, Τετάρτη 3, στο Κ44 ΤΩΡΑ (Κωνσταντινουπόλεως 44, στο Γκάζι) γύρω στις δέκα. Eλεύθερη είσοδος!

Το συγκρότημα θα παίξει ολόκληρο κανονικά αλλά αλλιώς συν πλήκτρα,, και το βράδυ θα συνεχιστεί με τον resident Καλφακάκο και τον σπέσιαλ γκεστ dj Blue Lagoon.



EVERYBODY WAS IN THE FRENCH RESISTANCE…NOW – Fixin’ the Charts, Volume 1

Το αλλόκοτο novelty project του Eddie Argos των Art Brut και της Dyan Valdés των Blood Arm προέκυψε όταν το ζευγάρι, επιστρέφοντας σπίτι από το Σαν Φρανσίσκο στο Λος Άντζελες, άκουγε το "Jimmy Mack" των Martha & the Vandellas στο ραδιόφωνο και συμφώνησε ότι κάποιος θα έπρεπε να δώσει μια απάντηση στη Martha Reeves εκ μέρους του Jimmy Mack! Έτσι ένα ολόκληρο concept, περισσότερο νεωτερικό παρά μεταμοντέρνο, γεννήθηκε με σκοπό τη...διόρθωση των τσαρτς, την αποκατάσταση ορισμένων αδικιών, όπως εκείνη απέναντι στο δειλό εργάτη του "Gold Digger", του Kanye West, ή και λαθεμένων απόψεων εν είδει φιλοσοφίας ζωής, όπως στο "My Way", μέσα από τραγούδια-απαντήσεις στα original. Στη "λίστα" τους ακόμη, η Avril Lavigne, οι Gerry & the Pacemakers, ο Michael Jackson, ο Bob Dylan. αλλά και το παραδοσιακό, του 17ου αιώνα, "Scarborough Fair".

LAURA VEIRS– July Flame

Πλημμυρισμένο στη ζεστασιά μιας καλοκαιρινής νύχτας, το καινούριο, έκτο, στούντιο άλμπουμ της εκπληκτικής Laura Veirs δοξάζει την επιθυμία για μονιμότητα και ασφάλεια αλλά και τη διαπίστωση ότι κάτι τέτοιο, αν και οικείο σε όλους, δεν υπάρχει στη ζωή. Με διαφορά το πιο μεστό άλμπουμ της Laura Veirs, πολύπλευρο και άμεσο, το "July Flame" συγκεντρώνει πολλούς από τους συνεργάτες των προηγούμενων της άλμπουμ, αν και διακρίνεται για τις υπέροχες ακουστικές ενορχηστρώσεις, από τον θρυλικό Stephen Barber, τα έγχορδα και το χαρακτηριστικό "finger picking" της ίδιας. Μία ακόμη παραγωγή του Tucker Martine στο Seattle, με τη συμμετοχή του Jim Jones, των My Morning Jacket, σε αρκετά tracks και των "κλασικών" συνεργατών και φίλων Karl Blau και Steve Moore.

Monday, March 1, 2010

THE FIERY FURNACES LIVE ΣΤΟ AN CLUB

Ο ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ VINYL MICROSTORE ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ

THE FIERY FURNACES

LIVE ΣΤΟ AN CLUB

(ΣΟΛΩΜΟΥ 13 – 15 ΕΞΑΡΧΕΙΑ)

ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ 17 ΕΥΡΩ

OPENING ACT: THE VOYAGE LIMPID SOUND

Ένα από τα πιο ιδιόμορφα και δημιουργικά ποπ ροκ μουσικά σχήματα της Νέας Υόρκης αυτή τη στιγμή, για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Μετά από περίπου δέκα χρόνια ζωής, εννιά κυκλοφορίες δίσκων και συνεχείς live εμφανίσεις σε όλον τον κόσμο, τα αδέρφια Eleanor και Μatthew Friedberger θα κάνουν έναν τελευταίο σταθμό στην πρώτη τους Ευρωπαϊκή περιοδεία για το 2010, για να παίξουν στη μακρινή τους πατρίδα! (εδώ)

Μαζί τους, ο Jason Lowenstein των Sebadoh στο μπάσο κι ο Bob dAmico στα ντραμς.



OCEAN COLOUR SCENE– Saturday

Οι σεμνοί φύλακες της mod αισθητικής από το Birmingham επιστρέφουν με το εκρηκτικό ένατο στούντιο άλμπουμ τους και το πρώτο σινγκλ "Magic Carpet Days". Με ένα εντυπωσιακό στατιστικό έντεκα top-20 singles και 5 top-10 άλμπουμ στα 21 χρόνια της καριέρας τους, οι OCS δεν φαίνεται να έχουν χάσει εκείνη τη μαγική σχέση τους με τη μουσική που λάτρεψαν, κυρίως από τα '60ς, αλλά και με το ίδιο το συγκρότημα. Το "Saturday", ηχογραφημένο στο φημισμένο Rockfield στούντιο, στην Ουαλία, με παραγωγό τον Gavin Monaghan (Editors, The Twang), σφίζει από δυναμισμό και έμπνευση. Ενσωματώνοντας ολόκληρο το πανόραμα των αναφορών τους, από τους Who μέχρι τη Motown, το "Tomorrow Never Knows" και το "SF Sorrow", οι Ocean Colour Scene μεταγγίζουν το μυστικό τους ελιξήριο νεότητας σε μια σειρά από instant-pop-classics με ένα μεθυστικό psych-folk-rock 'n' soul άρωμα.

CHRIST.– Distance Lends Enchantment To The View

Το νέο στούντιο άλμπουμ του χαρισματικού Σκοτσέζου πιονιέρου της electronica, και μέλους παλιότερα των Boards Of Canada. Για το τέταρτο άλμπουμ του ο Christopher Horne επέστρεψε στις…ρίζες του, προτιμώντας μια ηχογράφηση σε 4κάναλο ως θετικό αγωγό για τη μετάδοση του γεμάτου θαλπωρή μελωδικού του μηνύματος, πάντα κοντά στην κινηματογραφική αισθητική που έχει δουλέψει αριστοτεχνικά επί τόσα χρόνια. Κυκλοφορεί και σε πολύ περιορισμένο συλλεκτικό βινύλιο. 'Undoubtedly beautiful and delicately executed.' The Wire

ELVA SNOW feat. Scott Matthew & Spencer Cobrin

Πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για το μακρόβιο project του, γνωστού Αυστραλού τροβαδούρου με τη χαρακτηριστική ερμηνεία, Scott Matthew και του χαρισματικού Spencer Cobrin, μουσικού "πολυεργαλείου" και συνεργάτη του Morrissey. Αναπτύσσοντας μια βαθιά φιλία σε συνδυασμό με την ολοένα και αυξανόμενη μουσική συνεργασία τους, από το 1999, οπότε και συναντήθηκαν ως νέοι κάτοικοι Νέας Υόρκης τότε, οι Elva Snow αποφάσισαν να ηχογραφήσουν ένα δυνατό άλμπουμ, με καινούρια, αλλά και κομμάτια γραμμένα ακόμη και στο ξεκίνημα τους, στο ίδιο μάλιστα στούντιο που έγραψαν και το πρώτο τους demo. Συγκλονιστικές κινηματογραφικές ενορχηστρώσεις από τον Cobrin στήνουν ένα σπάνιο σκηνικό για την θρηνώδη, απίστευτη όπως πάντα, ερμηνεία του Scott Matthew.