Friday, October 30, 2009

801 LIVE COLLECTOR'S EDITION EPK

STEVE VAI– Where the Wild Things Are

Με περισσότερα από 15 εκατομμύρια πωλήσεις στο σύνολο της καριέρας του, ο Steve Vai εκτός από πολύ μεγάλος μουσικός είναι και απρόσμενα επιτυχημένος εμπορικά. Η καινούρια του κυκλοφορία αποτελεί από μόνη της μια απόδειξη του παραπάνω γεγονότος, ένα "state of the art" concert film από την τελευταία περιοδεία του Steve Vai με τίτλο "Sound Theories".Με ένα απίστευτο cast μουσικών να τον συνοδεύουν και ένα μοναδικό στην ιστορία του live show, ο σπουδαίος κιθαρίστας και performer πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα σόου της καριέρας εκείνο το βράδυ στο State Theater της Μινεάπολης, απαθανατισμένο σε ένα εκπληκτιό High Definition διπλό DVD με πολλά extras, αλλά και ένα CD με 15 επιλεγμένα κομμάτια από το live.

Baddies - Holler For My Holiday

SHANNON WRIGHT – Honeybee Girls

Το καινούριο άλμπουμ της χαρισματικής αιρετικής Αμερικανίδας που από τον κόσμο του do-it-yourself singer/songwriter της μετα-punk αισθητικής βρέθηκε να συνεργάζεται με τον, διάσημο συνθέτη της "Amelie", Yann Tiersen. Ίσως η πιο μεστή και άμεση δουλειά της, το "Honeybee Girls" είναι η μέση οδός ανάμεσα στα "σκληρά" πρώτα άλμπουμ της, ορισμένα μάλιστα σε παραγωγή του Steve Albini, και τις πρόσφατες, πιο "φιλικές" παραγωγές της. Με το εκπληκτικό "knack" της για σπουδαίες pop μελωδίες και την εικονοκλαστική της φύση ενισχυμένη, η Shannon Wright έρχεται με ορισμένα από τα πιο διεισδυτικά τραγούδια της και μερικούς από τους πιο φευγάτους ήχους της.

FRIEND 'N FELLOW– Lady

Επί μία δεκαετία στέκονται με άνεση δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα της blues σκηνής, ενώ κέρδισαν θαυμαστές σαν τον Ray Charles, τον Al Jarreau και τη Marianne Faithful. Έχοντας σαν μέντορα τους τον Luther Allison, το ντουέτο της Constanze Friend και του Thomas Fellow εξελίχθηκε στο κορυφαίο ίσως guitar-and-vocal σχήμα στην Ευρώπη. Το ολοκαίνουριο "Lady", ηχογραφημένο σε κάποιο μυστήριο νησί στις Νότιες Θάλασσες, διατρέχει ένας έντονος μυστικισμός και η παρουσία κάποιας αόρατης "Κυρίας" στο αυτοσχέδιο στούντιο ηχογραφήσεων του ντουέτου, είναι όμως η ασυναγώνιστη χημεία της εκφραστικής φωνής της Constanze με τα guitar-grooves του Thomas και η ευκολία που έχουν στη μίξη soul, jazz και pop επιρροών αυτό που καθιστά το "Lady" σχεδόν εθιστικό. 12 δικές τους συνθέσεις για τον έρωτα και το θάνατο και μία διασκευή στο, classic της Nina Simone, "My Baby Just Cares for Me."


BIG DADDY WILSON– Love Is The Key

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Champion Jack Dupree, Louisiana Red και Eddie Boyd, ο Big Daddy Wilson έχει κάνει την Ευρώπη σπίτι του, ζώντας στη βόρεια Γερμανία και απευθυνόμενος στα ευρωπαϊκά ακροατήρια που λατρεύουν τη μαυρη μουσική και ιδιαίτερα τα blues. O Big Daddy Wilson διαφέρει ωστόσο, καθώς στη Γερμανία είναι που ανακάλυψε τα blues, αλλά και το ταλέντο του στη σύνθεση και, ιδιαίτερα, στο τραγούδι, τη πρωταρχική του σύνδεση με τις μουσικές του ρίζες, όταν παιδί ακόμη τραγουδούσε στην εκκλησία της γενέτειρας του, της φτωχής κωμόπολης Edenton στη Βόρεια Καρολίνα. Το ντεμπούτο του Big Daddy Wilson για τη Ruf χαρακτηρίζεται για τη σχεδόν ακουστική του διάσταση, τη βαθιά ζύμωση των επιρροών του από τα gospel, την country και τη Νότια soul, κυρίως όμως για την εκπληκτική του ερμηνεία και την πειραματική διάθεση που τον καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα ονόματα της blues σκηνής.

Tuesday, October 27, 2009

The Raveonettes - In And Out Of Control

"Like black, the Raveonettes are becomBolding a timeless classic" (NME).

Το καινούριο των Raveonettes, δεύτερο τους άλμπουμ μετά την αποχώρηση από την Columbia και την προσχώρηση τους στην Fierce Panda, αποτελεί τη δικαίωση για ένα γκρουπ που ποτέ δεν εξαντλήθηκε μαζί με το trend που τους έκανε κάποτε pop-stars. Ηχογραφημένο αυτή τη φορά στη Δανία, με παραγωγό τον Thomas Troelson (Junior Senior, DFA), το "In and Out Of Control" είναι άμεσο, συγκινησιακά φορτισμένο και pop! Με ήχο που παραπέμπει πότε στον Phil Spector και πότε στον Trevor Horn, η Sune Rose Wagner και ο Sharin Foo, κάτοικοι Νέας Υόρκης και Λος Άντζελες αντίστοιχα, αντιπαραθέτουν ακαταμάχητες μελωδίες στη σκοτεινή πλευρά της ζωής που περιγράφουν, μέσα από μια σειρά pop ύμνων που ούτε στιγμή δεν χάνουν τη rock 'n' roll αιχμή τους. Ανάμεσα τους και μία Mary Chain εκδοχή του "Heart Of Stone" των Rolling Stones.


The Raveonettes - "Last Dance"

TOM RUSSELL–Blood and Candle Smoke

Ο Tom Russell, ένας από τους κλασικούς "παραμυθάδες" της αμερικάνικης folk επιστρέφει με καινούριο άλμπουμ και νέο ήχο, αφού στο "Blood And Candle Smoke" τη μπάντα του αποτελούν οι Calexico! Ένα από τα μεγάλα κεφάλαια των τελευταίων 40 ετών, ο Tom Russell έχει δει τα κομμάτια του να διασκευάζονται από μεγάλα ονόματα σαν τον Johnny Cash, τον Doug Sahm και την k.d. lang, ανάμεσα σε πολλούς. Οι λόγιες αναγνώσεις του πάνω στο πνεύμα της αμερικάνικης λαϊκής μυθολογίας, πάντα σφιχτά δομημένες και πιστές στη διακριτικότητα της ίδιας της παράδοσης, απκτούν εδώ μία καινούρια δυναμική καθιστώντας το "Blood And Candle Smoke" το κορυφαίο ίσως άλμπουμ στην ιστορία του και ένα από τα δυνατότερα roots rock άλμπουμ της φετινής χρονιάς.

Speed Caravan EPK

If you've never regarded the oud - the fretless lute at the core of so much traditional Arabic music - as a rock'n'roll instrument, then you've clearly never heard Speed Caravan or the frenetic and joyous playing of Mehdi Haddab. The Algerian-French trio create music that references The Cure and The Chemical Brothers alongside Algerian rai and other Arabic influences in a glorious collision of global sounds and styles.

H Real World παρουσιάζει τους Speed Caravan

Έχει αποκληθεί "ο Jimi Hendrix του οργάνου"… Ο λόγος για τον Mehdi Haddab και το ούτι του και όσο κι ακούγεται μπανάλ ο χαρακτηρισμός, η πραγματικότητα έρχεται να τον δικαιώσει. Μία από τις αποκαλύψεις της Παριζιάνικης electro-world σκηνής, ο Haddab χρημάτισε μέλος των Ekova αλλά και των DuOud, δίπλα στον Jean-Pierre Smadj, για να υλοποιήσει το όραμα του κυριολεκτικά με τους Speed Caravan. Με τον Pascal Teillet στο μπάσο και την, electro-beat ντίβα των Ekova, Hermione Frank, το Γαλλοαλγερινό τρίο επιχειρεί ένα έντονα ρυθμικό μίγμα Chemical Brothers και μουσικής Rai, με αμέτρητες αναφορές και παρεκκλίσεις, σε ένα εκρηκτικό άλμπουμ για την Real World. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μία διασκευή στο διαβόητο '50ς cult track "Daddy Lolo", ενώ στο άλμπουμ συμμετέχει ο Rachid Taha και μέλη των Asian Dub Foundation.

http://www.myspace.com/mehdihaddabthespeedcaravan


Wednesday, October 21, 2009

Οι Elle Belga & o Num 9 στα 2 χρόνια του MUZINE!

To μουσικό περιοδικό Muzine γιορτάζει δυο χρόνια κυκλοφορίας στον ελληνικό μουσικό Τύπο!

Στα πλαίσια των δυο χρόνων του Muzine έχει 2 εκλεκτούς καλεσμένους το Σαββατο 24 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, οι μελωδικοί Ισπανοί ELLE BELGA αναλαμβάνουν να μας δώσουν ζωντανά μια γεύση της ισπανόφωνης σύγχρονης μουσικής και ο Num9 ως DJ να μας παρουσιάσει τις καλύτερες στιγμές της ιστορικής δισκογραφικής εταιρίας Acuarela. Μια εκδήλωση σε συνεργασία με την Hitch Hyke που είναι και ο επίσημος διανομέας της Acuarela στην Ελλάδα. Θα μπορείτε να προμηθευτείτε CD της εταιρίας στο ισόγειο του γνωστού SOUL Bar, Ευριπίδου 65, Ψυρρή.

η είσοδος είναι ελεύθερη!

Willard Grant Conspiracy live!


WILLARD GRANT CONSPIRACY
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 [DOORS OPEN @ 21:00] @ RODEO CLUB

Αγαπημένο γκρουπ των απανταχού μουσικοκριτικών και ψαγμένων μουσικόφιλων και με μια εξαιρετική δισκογραφία στο ενεργητικό τους που σε μόνιμη βάση έχει να επιδείξει άλμπουμ στις λίστες με τα καλύτερα κάθε χρονιάς, οι Willard Grant Conspiracy έρχονται 1η φορά στην Ελλάδα για ένα και μοναδικό live show. Το ολοκαίνουριο άλμπουμ τους Paper Covers Stone κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το φθινόπωρο μέσω της περίφημης Glitterhouse και πιστέψτε μας, σκοτώνει, αποτελώντας ίσως ότι καλύτερο έχει κάνει το σπουδαίο συγκρότημα στην ήδη σημαντική καριέρα του. Ο Robert Fisher και η μουσική κολεκτίβα του δεσμεύονται για μια νύχτα πνιγμένη στις μυρωδιές της Americana, της εύθραυστης Folk Rock και του εκλεκτικού Post Punk. Νωρίτερα, το ταχύτατα ανερχόμενο Folk/Soul/Rock σχήμα Μητέρα Φάλαινα Τυφλή παρασύρει τους τυχερούς παρευρισκόμενους στη μαγεία μιας σπάνιας ακουστικής συνεύρεσης ως κουαρτέτο με βιολιά και βιολοντσέλα, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ Ορχήστρα Στο Βυθό, υλικό του οποίου παρουσιάζεται επί σκηνής.

- ΕΙΣΟΔΟΣ (ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΤΑΜΕΙΟ): 22 ΕΥΡΩ
- ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ 25% ΕΚΠΤΩΣΗ (ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ RODEO CLUB)

Tom Russell with Calexico in the studio

Tom recording the new record with Calexico guys and Winston Watson from Dylan's "Unplugged"


Blood and Candle Smoke

Tom Russell | MySpace Music Videos

JACK BRUCE & ROBIN TROWER– Seven Moons - Live

Η πρώτη live συνεύρεση του Jack Bruce και του Robin Trower μετά από 4 δεκαετίες καριέρας για τους δύο κολοσσούς του μπάσου και της κιθάρας αντίστοιχα, αποτέλεσμα της τρίτης δισκογραφικής τους συνεργασίας, του άλμπουμ "Seven Moons" του 2008. Προηγήθηκαν τα δύο εξαιρετικά άλμπουμ που ηχογράφησαν μαζί το 1982, κυρίως όμως η βαθιά καλλιτεχνική προσήλωση και των δύο και η αποχή τους απο οποιαδήποτε mainstream κλισέ σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους, από την εποχή των Cream και των Procol Harum και όλη τη μετέπειτα πορεία τους! Το εξαιρετικό psychedelic blues-rock fusion υλικό του άλμπουμ είναι στον πυρήνα του live set εκείνη την υπέροχη βραδιά του Φεβρουαρίου του 2009 στο Nijmeegen της Ολλανδίας και κοντά του έρχονται να δέσουν και τα "Sunshine Of Your Love", "White Room" - με το "λευκό Hendrix", όπως τον λένε στην Αμερική, σε μεγάλη μέρα - και "Politician". Εμπνευσμένο, υψηλού επιπέδου και fun ντοκουμέντο που δικαιώνει το Jack Bruce όταν ακούγεται να λέει απο σκηνής, "it is fantastic to be here. For me personally ist is fantastic to be anywhere, actually...".

FRANK TURNER – Poetry Of The Deed

Ο Frank Turner είναι ένας βετεράνος punk rocker που πρόσφατα αποφάσισε να…κατευνάζει ανυπόμονα πλήθη ανοίγοντας με την ακουστική κιθάρα του για γκρουπ σαν τους Offspring και γοητεύοντας τους συμπατριώτες του στη Βρετανία, κοινό και κριτικούς. Τραγουδιστής των θρυλικών Million Dead παλιότερα, ο Turner ακολουθεί το μονοπάτι του Billy Bragg, σκαρώνοντας αβίαστα ψυχωμένα τραγούδια γεμάτα οργή, αμφισβήτηση και τρυφερότητα για τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους. Ένα σπουδαίο νέο κεφάλαιο της pop μουσικής και τρανή απόδειξη της ανάκαμψης της folk. Το "Poetry Of the Deed" είναι το δεύτερο του άλμπουμ και το πανευρωπαϊκό του ντεμπούτο σε παραγωγή του Alex Newport (Mars Volta, Death Cab for Cutie) και αναμένεται να ενθουσιάσει τόσο τους φανς του Conor Oberst όσο και των “Defiantly brilliant” (Against Me.NME).