Friday, May 29, 2009

They were in a movie once...

AZITA– How Will You

Το καινούριο άλBoldμπουμ της διεθνούς πια διασημότητας που ακούει στο όνομα Azita είναι γεγονός και θα αποτελέσει μία από τις κορυφαίες singer/songwriter δουλειές του 2009. Πρόκειται για το πλέον άμεσο και μελωδικό, σχεδόν pop, άλμπουμ της προικισμένης αμερικανίδας, όπου η αγάπη της για το ευρωπαϊκό τραγούδι συναγωνίζεται την φυσική της σχεδόν κίνηση στα πλαίσια μιάς "ηλιόλουστης", ψυχεδελικής pop αίσθησης. Στο πλάι της μία allstar μπάντα από το Σικάγο, με τους Matt Lux (Isotope 217, Iron & Wine), John Herndon (Tortoise) και Emmet Kelly (Bonnie Prince Billy).
ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/azitamusic

MODERN SKIRTS– All Of Us In Our Night

Υψηλής αισθητικής κιθαριστική pop από ένα γκρουπ που έχει χαρακτηριστεί ό,τι καλύτερο την τελευταία δεκαετία από την Αθήνα της Τζόρτζια, στο δεύτερο κατά σειρά άλμπουμ τους και πρώτη τους κυκλοφορία στην Ελλάδα. Κλασικός ήχος, με τις ρίζες του στα '60ς και τη μεγάλη των Beatles σχολή, χωρίς επιτηδεύσεις και αχρείαστους μεταμοντερνισμούς, ο ήχος των Modern Skirts υπηρετεί ιδανικά τις συχνά εκθαμβωτικές μελωδίες τους. Σε παραγωγή του Mike Mills των REM και του Dave Lowery των Cracker, το "All Of Us In Our Night" είναι ένα διαχρονικό pop διαμάντι από ένα γκρουπ που ξεκινάει να γράφει τώρα τη δική του ιστορία στο αμερικάνικο rock.


BBC Folk Awards 2009

Τα ετήσια βραβεία Folk του BBC έχουν καταστεί ένας από τους δυνατότερους θεσμούς της βρετανικής μουσικής σκηνής τα τελευταία χρόνια. Η καινούρια τριπλή ανθολογία της Proper του 2009 λειτουργεί για μια ακόμη φορά σαν ο απόλυτος οδηγός στη νέα folk σκηνή. "Like the Rough Trade Counter Culture CD which brings together the best in indie", το "BBC Folk Awards 2009" είναι το πρόκριμα για την γνωριμία με ένα ρεύμα που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις, ειδικά των νέων ακροατών. Ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων αποχρώσεων και προσεγγίσεων της βρετανικής folk παράδοσης που περιλαμβάνει ονόματα όπως οι Seth Lakeman, Bellowhead, Eliza Carthy, Chris Wood, John McCusker, Julie Fowlis, Karine Polwart, Mawkin:Causley, το "συγκρότημα της χρονιάς, οι Lau αλλά και η βραβευθείσα για το "έργο ζωής" της Judy Collins. Στο τρίτο CD τα πρωτοεμφανιζόμενα ονόματα, οι φετινοί φιναλίστ των Young Folk Awards.

Wednesday, May 27, 2009

Tuesday, May 26, 2009

Rancid - "Last One To Die"

RANCID - Exclusive MySpace Album Premiere!

Οι RANCID επιστρέφουν με νέο άλμπουμ!

ακούστε αποκλειστικά ολόκληρο το νέο άλμπουμ των Rancid "Let The Dominoes Fall" από το myspace ΤΩΡΑ!!!!

Monday, May 25, 2009

Justin Adams & Juldeh Camara - Tell No Lies

Its is extraordinary what one can do with a single string. This sound is more exciting than a Led Zeppelin reunion" (The Times).

Η νέα συνεργασία ανάμεσα στους νικητές του World Music βραβείου του BBC3, για το περσινό τους "Soul Science", ένα εκπληκτικό καινούριο άλμπουμ ηχογραφημένο στο στούντιο της Real World, όπου ο ήχος της Sun συναντάει την αφρικάνικη Griot παράδοση. Ο πρωτοπόρος κιθαρίστας και παραγωγός Justin Adams, ιδρυτής των Invaders Of the Heart με τον Jah Wobble και συνεργάτης μεταξύ άλλων των Tinariwen, Natacha Atlas & Robert Plant βρίσκει για δεύτερη φορά τον Juldeh Blind, από τη Γκάμπια, Griot και βιρτουόζο του riti, ενός είδους μονόχορδης λύρας, γνωστό κι αυτόν από τις συνεργασίες του με τους Blind Boys Of Alabama, Seckou Keita & Bill Laswell, σε μία ανεπιτήδευτη ηχογράφηση "οικουμενικού blues", με τις βαθιές ρίζες της αφρικανικής trance παράδοσης να τροφοδοτούν οργανικά το ηλεκτρικό groove του rock 'n' roll. "

Scary Mansion - Every Joke Is Half the Truth

Η καινούρια ανακάλυψη της Γαλλικής, "ετικέτας-εγγύηση", Talitres είναι το σχήμα της Leah Hayes από το Brooklyn της Νέας Υόρκης, που αναμένεται να ξεχωρίσει τόσο για το συναρπαστικό πρώτο άλμπουμ του όσο και για την εικαστική του παρουσία. Πολυτάλαντη η Hayes είναι ήδη διασημότερη για τα εικαστικά της, μέσα από εκθέσεις, εκδόσεις και δημοσιεύσεις, ωστόσο είναι η σκοτεινή της αρτίστικη pop, όπως βγαίνει μέσα από τους Scary Mansion που κερδίζει τον ακροατή έχοντας χαρακτηριστικά για σύμμαχο της το χρόνο. Μάστερ του παραδοσιακού οργάνου Thunderstick, ενός είδους μπάντζου από τα Αππαλάχια, η Hayes αξιοποιεί τη folk για να χτίσει έναν ολότελα σύγχρονο, αστικό ήχο, παραδομένο στις αλλεπάλληλες αρμονικές των ηλεκτρικών οργάνων και προσανατολισμένο σε μία άμεση και συχνά εθιστική μουσική γλώσσα.Από τα κορυφαία indie ντεμπούτα της χρονιάς.

A BAND CALLED QUINN - Sun Moon Stars

Ανακάλυψη του Kid Loco, αλλά και αγαπημένη νέα τραγουδίστρια της Madonna, η Σκοτσέζα singer/songwriter Louise Quinn και η μπάντα της αποτελούν ένα από τα πλέον υποσχόμενα καινούρια ονόματα της pop. Θυμίζοντας πότε Goldfrapp και πότε Blondie, η πολυσχιδής αισθητικά Quinn ολοκλήρωσε μία περιοδεία ανοίγοντας για τους B52's, τραγούδησε στο τελευταίο εξαιρετικό άλμπουμ του Kid Loco, ενώ ο Γάλλος uber-παραγωγός ανταποδίδει με τη σειρά του στο "Sun Moon Stars", "πιστοποιώντας" έτσι έγκυρα τις ναρκωτικές space-pop αρετές του.


Friday, May 22, 2009

H Real World παρουσιάζει το ντέμπουτο άλμπουμ του Mamer “Eagle”

Τραγούδια της γης από έναν από τους σημαντικότερους νέους Κινέζους τροβαδούρους. Προερχόμενος από αγροτική οικογένεια από την επαρχία Xinjiang, στη Βορειοδυτική Κίνα, ο Mamer μυήθηκε από μικρός στην ποίηση και τις μελωδίες του κάμπου, μαθαίνοντας τα τοπικά όργανα και εμπλουτίζοντας την παράδοση με μια alternative country ευαισθησία. Με τη συνοδεία ενός δίχορδου dombra, ο Mamer μιλάει για τη φύση, τη σχέση του ανθρώπου με αυτήν και τα διλήμματα του μοντερνισμού, σε ένα χαμηλότονο, πλην όμως φρέσκο και ολοζώντανο άλμπουμ που θα εκπλήξει ευχάριστα όλους τους φίλους της οικουμενικής folk. Η παραγωγή είναι των Robin Haller και Matteo Scumaci, ενώ ο, βραβευμένος με Grammy, Bela Fleck παίρνει μέρος σε μία εκπληκτική banjo-μονομαχία με τον Mamer και ο Hector Zazou ετοιμάζει ένα bonus remix του "Mountain Wind".



Alela Diane: η νέα μούσα της folk

Το "To Be Still" είναι το καινούριο άλμπουμ της Alela Diane και έρχεται να ενισχύσει το μοναδικό αυτό σύγχρονο folk φαινόμενο που ξεκίνησε με το μαγικό "Pirate's Gospel" του 2007. Η νέα folk μούσα από τη Nevada City, πόλη χρυσοθήρων στον Καλιφορνέζικο βορρά και πατρίδα της, άλλης μεγάλης σταρ της νέας folk, Joanna Newsom, απομονώθηκε στο home-studio του πατέρα της για να δουλέψει σε βάθος τόσο το περιεχόμενο των αλληγορικών ιστοριών της όσο και μία μεγάλη γκάμα ενορχηστρώσεων. Εκεί που το "Pirate's Gospel" επιβαλλόταν με την αφοπλιστική γύμνια του ήχου του, το "To Be Still" αλώνει κυριολεκτικά την ψυχή του ακροατή, με μιά σειρά καίριες παρεμβάσεις εγχόρδων, pedal-steel και ντραμς, για να χρωματίσει περαιτέρω τις στοιχειωμένες μελωδίες της Alela, την παθιασμένη ερμηνεία και, κυρίως, αυτή τη φωνή, ένα πραγματικό θαύμα. Από τα άλμπουμ της χρονιάς ήδη σύμφωνα με το Mojo, το Uncut, το NME και κάθε αξιόπιστη μουσική επιθεώρηση στον πλανήτη. Η limited έκδοση περιλαμβάνει DVD με όλο το περσινό της live στο Olympia του Παρισιού.

Ακούστε εδώ:http://www.myspace.com/alelamusic


BILL CALLAHAN - sometimes i wish we were an eagle

Δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του Bill Callahan και μια θεαματική επιστροφή στα αιώνια ερωτήματα μέσα από την κορυφαία του δουλειά μιάς εικοσαετούς σχεδόν πορείας. Ήδη θεωρούμενο ως ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς, χαρακτηρισμένο μάλιστα από τους κριτικούς ως "δίσκος 5 αστέρων", το "Sometimes I Wish We Were An Eagle" σηματοδοτεί την επιστροφή του Callahan στις σκοτεινές διαδρομές που έθρεψαν την ευαισθησία του και ενέπνευσαν τις χιλιάδες των φανατικών φίλων του. Με baroque ενορχηστρώσεις και πανοραμικές συνθέσεις ο σπουδαίος αυτός ποιητής, ένας από τους μεγαλύτερους της σύγχρονης Αμερικής, διατυπώνει μεταφυσικές αλληγορίες και υπαρξιακά "ντιμπέητ" με τρόπο μοναδικό και σίγουρα αξέχαστο, καθιστώντας το "Sometimes I Wish We Were An Eagle" το αριστούργημα του. "His masterpiece" (*****Mojo).

MEXICAN INSTITUTE OF SOUND


Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα άλμπουμ του 2009, το τρίτο των, αγαπημένων όλου του πλανήτη, Mexican Institute Of Sound τιτλοφορείται "Soy Sauce" και κυκλοφορεί παντού στις 4 Μαίου. Γνωστός για το απολαυστικό mix λατινοαμερικάνικης λαϊκής παράδοσης και μοντέρνας χορευτικής electronica στα προηγούμενα άλμπουμ του ως MIS, o Camillo Lara, εμπνευστής του project και all around ωραίος τύπος, κάνει ένα βήμα παραπάνω στήνοντας πια κανονικό γκρουπ με live όργανα προκειμένου να αποδώσουν ένα εξ ολοκλήρου αυθεντικό υλικό, γραμμένο από τον ίδιο. Με τη συνδρομή του καλού του φίλου Holger Beier,γνωστότερου ως Le Hammond Inferno, στην παραγωγή και την ενορχήστρωση και τις guest συμμετοχές του Joselo Rangel των Cafe Tacuba, της Μεξικάνας pop-star Paty Cantu και του Ad Rock των Beastie Boys, o Lara πλησιάζει "απειλητικά" στην πραγμάτωση του απόλυτου urban/global ήχητικού ονείρου.

Wednesday, May 20, 2009

TORTOISE - free mp3!

Ακούστε τώρα το νέο τραγούδι των Tortoise "Prepare Your Coffin", από τον επερχόμενο δίσκο τους "Beacon of Ancestorship" που κυκλοφορεί τον Ιούνιο! 

κλικ εδώ:



MAMER - ένας από τους σημαντικότερους νέους Κινέζους τροβαδούρους

Δείτε εδώ ένα μικρό promo video για το ντεμπούτο άλπουμ του Mamer "Eagle" . O Mamer γεννήθηκε στην επαρχιά Xinjiang, στη Βορειοδυτική Κίνα και τραγουδάει στην γλώσσα "kazakh"


Sunday, May 17, 2009

Saturday, May 16, 2009

THE BLACK CROWES – Warpaint

Το πρώτο στούντιο άλμπουμ με καινούριο υλικό εδώ και 7 χρόνια από τους Black Crowes με νέο μέλος του γκρουπ τον Luther Dickinson των North Mississippi Allstars! Το γκρουπ των αδελφών Chris και Rich Robinson, που έχει κάνει κύκλο ίσο με ολόκληρη καριέρα για άλλους, ενώ ο Rich δεν είναι ούτε 40, με νέα σύνθεση και σε ανεξάρτητη παραγωγή, ξαναβρίσκει τη ζωτικότητα του, ένα "damn good" καινούριο σχήμα με early-Allmans και Derek & the Dominoes κατεύθυνση, όπως υπογράμμισε με ενθουσιασμό το Rolling Stone, στο “most confident and instantly appealing album since the raw, raucous Shake Your Money Maker first brought the group national attention in 1990"(Relix)! Κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2008 στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη Hitchhyke.

SWAN LAKE– Enemy Mine

Η συνέχεια του "Beast Moans", της πρώτης κυκλοφορίας του Καναδικού "supergroup", λέγεται τελικά "Enemy Mine" και είναι πιθανότατα το πρώτο pop άλμπουμ με εξώφυλλο του ένα "court painting", μια ζωγραφισμένη σκηνή δικαστηρίου δηλαδή! Το γκρουπ των Daniel Bejar (Destroyer, New Pornographers), Spencer Krug (Wolf Parade, Sunset Rubdown) και Carey Mercer (Frog Eyes, Blackout Beach) δείχνει τις "προθέσεις" του από το πρώτο track του "Enemy Mine", ξεπερνώντας κατά πολύ πλέον το άθροισμα των μερών του. Εκεί που η μαγεία του πρώτου άλμπουμ ήταν το fusion των διακριτών στυλ των τριών, στο "Enemy Mine" οι Swan Lake αφομοίωσαν τις προσωπικότητες στο δικό τους αρτίστικο, post-punk/indie-pop στυλ, αποφεύγοντας τις λόγιες αναφορές και ρίχνοντας το, ειδικό τους, βάρος στη σύνθεση με αποτέλεσμα μιά εξαιρετική συλλογή τραγουδιών σε ένα άλμπουμ-έκπληξη - και ένα σπουδαίο καινούριο, αυτόφωτο και ενδεχομένως ακόμη και μακρόβιο, σχήμα για την εναλλακτική rock σκηνή.

Wednesday, May 13, 2009

PONTIAK – Maker

Από τη γαλήνη της εξοχής της Virginia έρχεται ο βαρύς ψυχεδελικός ήχος των Pontiak, για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, με το ολοκαίνουριο "Maker". Ηχογραφημένο στο γνωστό δικό τους στούντιο, χωρίς τρίτους και ολοκληρωμένο σε ελάχιστο χρόνο, το "Maker" αντανακλά όλη την υπερβατική ενότητα της μουσικής αλλά και της ερμηνείας των τριών αδελφών Carney, που απαρτίζουν και το γκρουπ. Heavy-psych ριφολογία, πανοραμικές συνθέσεις, απίστευτες φωνητικές αρμονίες, σε ένα ελκυστικό far-out άκουσμα με γήινη αίσθηση. "Big and epic...drawing from stoner rampage from across the decades" (Plan B).

ακούστε εδώ:

WHITEY MORGAN & THE 78'S– Honky Tonks and the Cheap Motels

Σχηματισμένοι το 2005 στο Flint του Michigan, μιά από τις πολλές πόλεις της περιοχής που είδε τα εργοστάσια να κλείνουν και τις δουλειές να χάνονται, οι Whitey Morgan & the 78's δεν είναι το τυπικό γκρουπ της Small Stone. Βασισμένος στην outlaw country θεματολογία και μια ευρεία roots rock μουσική προσέγγιση, ο Eric Allen, γνωστός σαν Whitey, τραγουδάει στους συμπολίτες του για το πιοτό, τον έρωτα, τη φυγή, τη φυλακή και το Θεό, όλα δηλαδή τα ζητήματα που "μιλούν" στη ψυχή κάθε ατόμου που νιώθει "έξω απ' τα πράματα", μέσα από ένα "σκονισμένο" rocking άλμπουμ, αντάξιο της θεματικής του παράδοσης και της κουλτούρας της περιοχής.

EXTRA GOLDEN– Thank You Very Quickly

Το τρίτο άλμπουμ των Extra Golden είναι η απόλυτη πρόταση στο benga-meets-rock πείραμα των 2 Αμερικανών και των 2 Κενυατών. Σαν ένα ψυχεδελικό afro-southern-rock άλμπουμ της προ-digital εποχής, το "Thank You All Very Quickly" είναι το προϊόν ενός γκρουπ και όχι ενός πειράματος, μοναδικό στη σύλληψη και την ανάδραση ανάμεσα στα συστατικά του. Afrobeat και jazz ελευθεριότητα, rock πυγμή και λυσεργική dance έκσταση, συναντούν όλα τον καλύτερο εαυτό τους στο οργανικό χαρμάνι των Extra Golden, σε ένα άλμπουμ που από μόνο του αποτελεί ηχητική πρόταση. Πρόσφατα περιόδευσαν ξανά στην Ευρώπη, σαν μέλη του περίφημου African Soul Rebels tour, μαζί με τον Baaba Maal.

DOZER– Beyond Colossal

Διανύοντας το 13ο χρόνο της καριέρας τους, οι Dozer αντεπιτίθενται με ένα καινούριο άλμπουμ για τη Small Stone. Ό,τι πιο σκοτεινό και βαρύ έχουν ηχογραφήσει μέχρι στιγμής οι Σουηδοί stoners, το "Beyond Colossal" κουβαλάει ατόφια τη Sabbath-ική παράδοση για να την αναβαπτίσει σε ένα Βόρειο, σχεδόν μυστικιστικό ηχόχρωμα που το στοιχειώνει πό την αρχή ως το τέλος. Με κυκλοφορίες για την Meteor City και τη Mans Ruin και νέο τους "σπίτι" τη φιλόξενη Small Stone, οι Dozer είναι μία από τις σπουδαίες μπάντες που συνεχίζουν το έργο των πρωτοπόρων Kyuss και Monster Magnet.  

ακούστε εδώ:

THE GOURDS – Haymaker!

Καινούριο άλμπουμ για τους "ακαταχώρητους" θρύλους της αμερικάνικης Νότιας rock παράδοσης και πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία στην Ελλάδα. Ακολουθώντας το περσινό "Noble Creatures', που εξυμνήθηκε από τους κριτικούς και τους φανς, οι Gourds εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στην πολυδιάστατη αντίληψη τους με ένα αντικομφορμιστικό και άκρως ευφορικό cosmic-country άλμπουμ που δεν θα αφήσει αδιάφορους τους λάτρεις του ήχου των Band. Soul, swamp-rock, tex-mex και gospel ανταύγειες πλημμυρίζουν ένα σύμπαν που κυριαρχείται από "λούμπεν" χαρακτήρες, υπόγεια μεγαλεία και μιά υπέροχη αίσθηση του εφήμερου.

THE BROKEN FAMILY BAND– Please and Thank You

Το πιο ώριμο, ουσιαστικό και καλοδουλεμένο άλμπουμ των Broken Family Band. Σε μίξη του βετεράνου παραγωγού George Shilling, το κουαρτέτο πλέον του Steve Adams και μία από τις σταθερά ανερχόμενες δυνάμεις της βρετανικής pop παρουσιάζει το έβδομο κατά σειρά στούντιο άλμπουμ του και πρώτο για τη νέα εταιρεία του Cooking Vinyl. Απαλλαγμένοι από τα έξτρα μέλη αλλά και τα όργανα, όλα τα ακορντεόν και τα γυναικεία φωνητικά και χωρίς ίχνος σχεδόν αναφοράς στις folk ρίζες τους, οι Broken Family Band κυκλοφόρησαν ένα συναρπαστικό pop άλμπουμ, απόλυτα "βρετανικό" και με μία δόση '60ς κοσμοπολιτισμού, το καλύτερο άλμπουμ στην ιστορία τους και ένα από τα πιο αισιόδοξα του 2009!

ακούστε εδώ:


OBITS– I Blame You

Οι Obits, το καινούριο γκρουπ της Sub Pop, δεν πιστεύουν στους νεωτερισμούς. Έχοντας πίσω του μια θητεία πλήρη τολμηρών πειραματισμών, σαν μέλος παλιότερα των, πρωτοπόρων της σκηνής του San Diego, Drive Like Jehu και Hot Snakes, ο Eric Froberg, κιθαρίστας και ηγετική μορφή των Obits, πιστεύει πια ότι η αυθεντικότητα είναι συνάρτηση μόνο των μικρών λεπτομερειών που χαρακτηρίζουν το προσωπικό παίξιμο μιάς rock 'n' roll μπάντας και του φαν που κλείνει μέσα της. Και δεν υπάρχει πιο παραστατική απόδειξη του παραπάνω από το "I Blame You", το πρώτο τους άλμπουμ για τη Sub Pop και ένα "state of the art" acid/garage/punk άλμπουμ, ιδιαίτερο και προσωπικό όσο και οι αναφορές του σε Television, Wipers, Creedence, 13th Floor Elevators, Neu!, African psych και Midwestern punk!

ακούστε εδώ:

Tuesday, May 5, 2009

CUT IN THE HILL GANG – Cut Down

Καινούριο άλμπουμ από τον, πρώην Soledad Brothers, Johnny Walker και τη νέα του "συμμορία". Το άλμπουμ κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε CD - προγήθηκε το βινύλιο κατά 4 μήνες - και μάλιστα με διαφορετικό tracklisting, με 6 καινούρια κομμάτια και το, b-side του σινγκλ της Stag-o-lee, "Sugar Never Tasted So Good"! Ένα φρενιασμένο punk-blues μπάσταρδο, μία Stooges-meets-Howling Wolf χαοτική κατάσταση με πολλή soul και μιά διασκευή Willie Dixon μέσα, άκρως ξεσηκωτική και ενθαρρυντική για το μέλλον του rock 'n' roll.

JULIE DOIRON– I Can Wonder What You Did With Your Day

Η επιστροφή μιάς ιστορικής φιγούρας του alternative rock στερεώματος με ένα καινούριο προσωπικό άλμπουμ που αναπολεί τις παλιές καλές ημέρες του indie rock των πρώιμων '90ς. Η Julie Doiron, προταθείσα πρόσφατα στον Καναδά για το βραβείο Polaris, για το προηγούμενο άλμπουμ της "Woke Myself Up", παρουσιάζει την πιο uptempo συλλογή τραγουδιών της. Πιασμένη σε ένα θετικό προσωπικό τριπ, με καταλύτη τα παιδιά της και το μεγάλωμα τους, η σταθερά αυτοβιογραφική Doiron, ανατρέχει στον ηλεκτρικό ήχο των Eric's Trip, του θρυλικού σχήματος της Sub Pop που οδηγούσε στα '90ς, για να δώσει ένα άλμπουμ-έκπληξη που θα ενθουσιάσει τους "παλιούς" και θα προκαλέσει τους "καινούριους".

FOL CHEN – Part I: John Shade, Your Fortune's Made

Ανάμεσα στις πιο παράξενες νέες μπάντες, οι 5μελείς Fol Chen, από την Καλιφόρνια, είναι μυστηριώδεις, μυστικοπαθείς αλλά και χιουμορίστες. Το ντεμπούτο τους για την Asthmatic Kitty συγκεντρώνει αρκετές από τις αρετές των φίλων, γειτόνων και ομόσταυλων τους, όπως είναι οι Bodies Of Water, οι Liars ήItalic ο Rafter, προσθέτει όμως και μία σειρά από τρελές παρεμβάσεις που κάνουν τους Fol Chen αναπάντεχα γοητευτικούς και πολλά πολλά υποσχόμενους για το μέλλον. Οι ίδιοι, σε μία ακόμη ευφάνταστη αυτοπεριγραφή τους, ανατρέχουν στο εξώφυλλο του "Presence" των Led Zeppelin και εκείνο το τρομακτικά αλλόκοτο αντικείμενο που ίπταται πάνω από τα κεφάλια της οικογένειας! Σαν διασταύρωση Prince και Amon Duul, ή Hot Chip και Slapp Happy, η μουσική των Fol Chen ξεπερνάει τα στεγανά ανακαλώντας μνήμες ψυχοτροπικού Canterbury prog-rock μαζί με post-punk electro, Zappa και ικανή διαβρωτική art-pop των '00ς. Χρησιμοποιούν, λένε, μυστικές δυνάμεις και συνταγές και θα ήθελαν τελικά να χορεύουμε με τη μουσική τους... Στις παρυφές του γαλαξία. Από τα πιο ενδιαφέροντα νέα αμερικάνικα γκρουπ, για ακόμη μία φορά από την Asthmatic Kitty του Sufjan Stevens.

ακούστε εδώ:http://www.myspace.com/folchen

BLK JKS – Mystery

Μια μοντέρνα αφρικάνικη μουσική ιστορία, ίσως η πρώτη καινούρια και σημαντική για τον 21ο αιώνα, ξεκινά τώρα, μέσα από το πρώτο international EP των BLK JKS. Το κουαρτέτο των Νοτιοαφρικανών από το Soweto μπολιάζουν το σύγχρονο εναλλακτικό rock με την παράδοση των Zulu blues και το ελευθεριακό πνεύμα που χαρακτηρίζει ευρύτερα την αφρικάνικη μουσική, καταθέτοντας τη δική τους νεανική, ανήσυχη καλλιτεχνική ταυτότητα και τολμώντας να ανανεώσουν συνολικά τον ήχο και το ύφος του. Το δημοφιλέστατο στην πατρίδα του σχήμα, ηχογραφώντας στο Electric Lady στούντιο της Νέας Υόρκης με παραγωγό τον Brandon Curtis (Secret Machines) και εν αναμονή του πρώτου άλμπουμ τους αργότερα μέσα στο 2009, αρθρώνει ένα νέο ψυχεδελικό rock γκόσπελ της μητρόπολης που αναμένεται να προσελκύσει πολύ κόσμο στο μέλλον και να ελευθερώσει νέους ήχους και νέες αξίες.

ακούστε εδώ:http://www.myspace.com/blkjks