Saturday, February 28, 2009

GRAND DUCHY – Petit Four

Είναι το καινούριο project του Frank Black, μια επιστροφή στην αθωότητα, τα "συγκροτήματα" και τα '80ς! Οι Grand Duchy δεν είναι το νέο προσωπικό άλμπουμ του πρώην ηγέτη των Pixies, παρά ένα ολόφρεσκο ντουέτο του με την, και μητέρα των 3 παιδιών του, Violet Clark αφιερωμένο στην αγαπημένη indie-pop που λάτρεψαν και που, στην περίπτωση της Violet, λατρεύουν ακόμη. She was innocent. I hadn't felt innocent for years. She digs the 80's. I had spent the latter part of the 80's doing my part to destroy the 80's", σχολιάζει ο Frank Black για την πρώτη του Grand Duchy εμπειρία στο στούντιο και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει: με την Violet να κυριαρχεί στα φωνητικά και τον Frank Black σε κιθαριστικές...ατασθαλίες, το "Petit Four" είναι άμεσο, ατίθασο και έντονα μελωδικό. "Fresh and rather really fab" (****Mojo).

TERRY JACKS– Seasons In The Sun

Για πρώτη φορά σε CD, το σόλο ντεμπούτο του Καναδού singer/songwriter από τα early-70s, μέλους παλαιότερα των Poppy Family, που έμελλε να γίνει smash-hit σε όλο τον κόσμο. Το τραγούδι "Seasons In the Sun" εγκαταστάθηκε στο Νο1 στην Αμερική, τη Βρετανία, την Αυστραλία και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, φυσικά και στην Ελλάδα, όπου και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αγαπημένα pop hits των '70ς. Κοντά στο alltime classic "Seasons In the Sun" το, συνολικά εξαιρετικό, άλμπουμ του Terry Jacks περιλάμβανε και το "If You Go Away", "Concrete Sea" και "I m Gonna Love You Too". 4 bonus tracks, ανάμεσα τους και το single "Rock N Roll (I Gave You The Best Years Of My Life)".

FLESHTONES– Live At Hurrah!

Το πρώτο επίσημο DVD των Fleshtones, ένα early-80s ντοκουμέντο από την Cherry Red. Οι Fleshtones, από τους πρωτεργάτες της ασύγκριτης punk σκηνής της Νέας Υόρκης, μαζί με τους Ramones, τους Television και τους Blondie υπήρξαν μόνιμοι τρόφιμοι θρυλικών club όπως το CBGB και το Maxwell's, παραμένοντας μέχρι και σήμερα αξεπέραστοι σε αυτό που ονομάζεται live rock 'n' roll. Από μία ακόμη λυτρωτική βραδιά, στο Hurrah Club και με bonus material από το πάρτι του NY Rocker, το "Live At Hurrah!" αποτελεί κάτι παραπάνω από must για τους φανς του γκρουπ.

METEORS– Kings Of Psychobilly ~ A 5 Disc Career Retrospective

Ένα 5CD Box-set που διατρέχει όλη την ιστορία των αδιαμφισβήτητων "Βασιλιάδων του Psychobilly". Το απόλυτο Meteors-box περιλαμβάνει τα highlights από μία πορεία 30 σχεδόν χρόνων, που μέσα της χώρεσε ατόφια την "επινόηση" ενός ολόκληρου καινούριου στυλ, την αναγέννηση μιάς υποκουλτούρας του παρελθόντος και την επιβίωση και διάδοση της μέχρι και σήμερα! Βουτηγμένοι θεματολογικά στα κόμιξ, τον Τρόμο και την εν γένει trash αισθητική, οι Meteors, με διαχρονικό ηγέτη τους τον κιθαρίστα και τραγουδιστή P. Paul Fenech παρήγαγαν και παράγουν το πιο εμπνευσμένο, σβέλτο και πνευματώδες garage και psychobilly των τελευταίων 30 χρόνων. Περιλαμβάνει επίσης λεπτομερέστατη συνέντευξη εγ' όλης της ύλης με τον P. Paul Fenech.

THURSDAY– Common Existence

Οι πρωτοπόροι του αμερικάνικου post-hardcore ήχου Thursday πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους για την Epitaph με το εντυπωσιακό "Common Existence", το πέμπτο κατά σειρά άλμπουμ της υπερδεκάχρονης ιστορίας τους. Σε παραγωγή του Dave Fridmann (Mogwai, MGMT, Flaming Lips), το "Common Existence" πρόκειται να ενισχύσει περαιτέρω την αδυναμία των κριτικών και των εκατομμυρίων φανς να καταχωρήσουν τους Νεοϋορκέζους art-rockers σε μία συγκεκριμένη τάση του μεταμοντέρνου, μετα-σκληροπυρηνικού rock. Ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τα "φτερά" τους προς post punk και prog rock κατευθύνσεις, οι Thursday παρουσιάζουν ένα νέο "σκεπτόμενο rock" υψηλών οκτανίων, με πολιτικές και κοινωνικές αναφορές και χαρακτηριστική νεανική αμεσότητα. Πρώτο σινγκλ το διαδικτυακό hit “Resuscitation Of A Dead Man".

ακούστε εδώ:http://www.myspace.com/thursday

Wednesday, February 25, 2009

On air! (one more time!)

Την Πέμπτη 26/2 και ώρα 20:00 με 22:00, ο "spokesman" (πλέον)  της Hitch Hyke Αιμίλιος Κατσούρης είναι ο καλεσμένος της εκπομπής του Κανέλλου Τερζή "Νυχτερινές Πτήσεις" στο on-lne radio RADIOBUBBLE!

Ευκαιρία να ακούσετε νέες μουσικές, το νέο άλμπουμ των Prodigy αλλά και άλμπουμ που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη (όπως Art Brut, Marissa Nadler, Ramblin' Jack Elliott, Bill Callahan, Broken Family Band κ.α)

ακούστε κάνοντας κλικ εδώ:http://www.radiobubble.gr/ και μετά κλικ αριστερά πάνω στο ραδιοφωνάκι!

Το νέο άλμπουμ των Prodigy κυκλοφόρησε!


Tο πέμπτο στούντιο άλμπουμ των Prodigy με τίτλο “Invaders Must Die” κυκλοφορεί τώρα, στη νεοσύστατη ετικέτα τους Take Me To The Hospital, μέσω της Cooking Vinyl. Στο "Invaders Must Die", o Liam Howlett, o Keith Flint και ο Maxim συμμετέχουν όλοι, για πρώτη φορά μαζί από την εποχή του Fat Of The Land (1997). Το αποτέλεσμα είναι μια επιστροφή στα καλύτερα τους, ένας συνδυασμός old school χορευτικού θορύβου με τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας. Special price CD, limited edition CD/DVD, limited edition double-LP vinyl και deluxe collectors edition Box-Set (περιλαμβάνει 6 x coloured vinyl 7” singles, CD/DVD, poster, 2 x stencils & sticker sheet & bonus audio disc! Πολύ περιορισμένη έκδοση).

“They’re baaack! The masters of the dance-rock hybrid are about to show us who the real daddies of the genre are!” – Kerrang!

Nobody does The Prodigy like The Prodigy, and it’s a joy to have them back on all cylinders.” – Clash

“You suspect that even Prodigy mainstay Liam Howlett wasn’t expecting his group to make another album as good as this.” The Times

“The Prodigy do what The Prodigy do, and have always done best: making stooped dance music to do your nut in.” NME

“The Prodigy haven’t changed – they’ve just added enough new cusses to run up a national debt at the swear box.”– The Guardian

VARIOUS ARTISTS – Andy Votel: Twisted Nerve Mixed

Για τα 10 χρόνια της Twisted Nerve, μία special, μεταλλακτική mixtape από τον κορυφαίο B-music-ολόγο Andy Votel. Ένα 40λεπτο ταξίδι μέσα από diy classics της Twisted Nerve, σπάνια, remixes και b-sides, "φόρος τιμής στα νεανικά garage jam, τη Mancunian psychploitation, τον arkhetral κομμουνισμό και την εργαστηριακή pop". Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Voice Of the Seven Woods, Samandtheplants, Badly Drawn Boy (στην πρώτη του κυκλοφορία!), Jane Weaver, Clearspot και Graham Massey (808 State).

FLIRTATIONS– Sounds Like The Flirtations

Έλκοντας την καταγωγή τους από την Αλαμπάμα, όπου και σχηματίστηκαν το 1962, οι Flirtations (Ernestine Pearce, Shirley Pearce, Vie Billups) ήταν ένα φωνητικό R&B τρίο που μετακόμισε στη Βρετανία το 1968, όπου και κυκλοφόρησε το μοναδικό του άλμπουμ για τη Decca. Το "Sounds Like..." είναι το "ιδανικό μοντέλο" αμερικάνικης '60ς girl-pop και  βρετανικού northern soul μελοδράματος στη σωστή αναλογία και σε απίστευτα ισχυρές δόσεις! Μαζί με τα 6 σινγκλ για την Deram - όλα περιλαμβάνονται στην επανέκδοση της RPM - το "Sounds Like..." εκλαμβάνει θεϊκές pop διαστάσεις, όταν το ένα super-catchy κομμάτι διαδέχεται το άλλο χωρίς διαλείμματα και εκπτώσεις. 'All gorgeouw harmonies and addictive hooks" (Record Collector 5/5).

LES REED – Girl On A Motorcycle / Les Bicyclettes De Belsize

Επανέκδοση δύο σημαντικών '60ς soundtrack του Les Reed. Το περίφημο "Girl On A Motorcycle", με πρωταγωνιστές του την Marianne Faithfull και τον Alain Delon, είναι ένα "ηλεκτρισμένο" soundtrack, μίγμα hammond-groove και incidental music, ενώ το "Les Bicyclettes De Belsize", του 1969, μεταφέρει τον ακροατή σε ένα μάλλον αιθέριο, ψυχεδελικό pop κόσμο, μέσα κυρίως από flower-ballads. Δύο-σε-ένα συσκευασία από την RPM σε μία ακόμη συλλεκτική, value-for-money έκδοση.

Friday, February 20, 2009

MOMUS– Joemus

Το καινούριο, 18ο άλμπουμ, του Momus είναι μία συνεργασία του Σκοτσέζου "δανδή της electronica" με, το "παιδί-θαύμα" της breakcore σκηνής της Γλασκόβης, Joe Howe (Gay Against You, Germlin, Ben Butler, Mousepad). Έχοντας ενθουσιαστεί με τη χημεία της συνεργασίας τους στη διασκευή του "Ashes To Ashes" του Bowie, για τη συλλογή "Recovery" του 2007, σχεδίασαν τη "nintendo glam-rock" στρατηγική του "Joemus" και την εκτέλεσαν με χαρακτηριστική φρεσκάδα και διάθεση ανατροπής. 2 διασκευές σε κομμάτια του Cliff Richard και του Ryuichi Sakamoto πλαισιώνουν την ξεσαλωμένη electro-pop του "Joemus", ενώ το παλιομοδίτικο crooning του Momus αποκτά καρτουνίστικη διάσταση μέσα στα ατίθασα breakbeat του Howe, μέρος του εξαιρετικού comic-horror concept του άλμπουμ.

CHAIRLIFT– Does You Inspire You

Μέρος της ριζοσπαστικής νέας μουσικής σκηνής του Brooklyn της Νέας Υόρκης και κολλητοί των MGMT και των Yeasayer, οι Chairlift είναι ένα φευγάτο electro-pop τρίο με μία "spooky Twin Peaks boogie side" (NME)! Το ντεμπούτο τους άλμπουμ "Does You Inspire You" κυκλοφόρησε το Δεκέμρη του 2008 σε ΗΠΑ και Βρετανία και πρόλαβε να πλασαριστεί στα top της χρονιάς του Spin και του NME. Υπνωτικοί και καλαίσθητα ψυχεδελικοί οι Chairlift μπερδεύουν δόκιμα και αβίαστα τη folk με τους urban ήχους, σκαρώνοντας ένα σύγχρονο positive pop υβρίδιο, σε αρμονία με τις νεο-χίππικες διαφυγές που χαρακτηρίζουν τη μουσική τους κοινότητα. Μία από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις για το 2009. (****Uncut "Debut Of the Month").

Δείτε εδώ το video "Planet Health"



Και εδώ την αμερικάνικη διαφήμιση για το ipod, featuring "Bruises" by Chairlift

Tuesday, February 17, 2009

ROBYN HITCHCOCK & VENUS 3 – Goodnight Oslo


Το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Robyn Hitchcock εδώ και 3 χρόνια και ένα από τα πλέον αναμενόμενα της νέας χρονιάς. Ένα pop άλμπουμ, από αυτά που δεν μας έχει συνηθίσει ο Άγγλος εκκεντρικός τα τελευταία χρόνια και στα οποία είναι ασυναγώνιστος! Με τη γνωστή "παλιοπαρέα" των Minus 3 (Peter Buck, Scott McCaughey, Bill Rieflin) ο Hitchcock βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα, "πυροβολώντας" με αλλεπάλληλα radio-friendly κομμάτια, πότε ριζωμένα στη folk, πότε στα '60ς και πότε στη soul, ποτέ ευπρόβλεπτα ή βαρετά. 10 καινούρια κομμάτια από τον αειθαλή master της αυθεντικότητας στην pop σε ένα από τα άλμπουμ του 2009! Ανάμεσα τους και το ‘Up To Our Nex’, από την καινούρια ταινία του Jonathan DemmeRachel Getting Married’.

HAWKWIND

Η Cherry Red απέκτησε τα δικαιώματα ολόκληρου του ηχογραφημένου υλικού των θρυλικών Hawkwind από το 1976 μέχρι το 1997. Όλα τα άλμπουμ των Hawkwind, από το “Astounding Sounds, Amazing Music” έως και το “Distant Horizon” περιέρχονται στην κατοχή του ομίλου της Cherry Red μαζί όλα τα σινγκλ, EP, βίντεο αλλά και ακυκλοφόρητα κομμάτια και πρόκειται να επανακυκλοφορήσουν μέσα στο επόμενο 18μηνο από τη νεοσυσταθείσα θυγατρική Atomhenge. Όλες οι εκδόσεις θα είναι remastered από τα αυθεντικά master και θα περιλαμβάνουν σπάνια, ακυκλοφόρητα και εξαιρετικό restored artwork. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο αποκατάστασης του μεγαλύτερου μέρους της δισκογραφίας του ιστορικού βρετανικού γκρουπ, πολύ από το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει καν σε CD, υπό την επιμέλεια των ανθρώπων της Esoteric Recordings, των ειδικών δηλαδή της Cherry Red στον ψυχεδελικό και progressive βρετανικό ήχο.

κυκλοφορούν τώρα τα:

HAWKWIND 

Spirit Of The Age ~ An Anthology 1976-1984


Τριπλό CD-ανθολογία από την πρώτη δεκαετία του καταλόγου των Hawkwind που πρόσφατα περιήλθε στην κατοχή της Cherry Red και του label Atomhenge. Υλικό από κλασικά άλμπουμ των κολοσσών του βρετανικού space rock της περιόδου 1976-1984, όπου, πλάι στον ιδρυτή Dave Brock, δέσποζε η μορφή του Robert Calvert. Αξεπέραστα άλμπουμ όπως τα “Astounding Sounds, Amazing Music”, “Quark, Strangeness and Charm”, 'Hawkwlords", “25 Years On”, “Live 79”, “Levitation” και “Sonic Attack” συνθέτουν το υλικό του εξαιρετικού αυτού box-set, που περιλαμβάνει και άφθονα σπάνια, remix και ακυκλοφόρητα.

HAWKWIND 

The Dream Goes On ~ From The Black Sword To Distant Horizons ~ An Anthology 1985-1997

Τριπλό CD-ανθολογία από την δεύτερη δεκαετία του καταλόγου των Hawkwind που πρόσφατα περιήλθε στην κατοχή της Cherry Red και του label Atomhenge. Υλικό από την περίοδο 1984-1997, όταν οι Hawkwind, με οδηγό τους τον Dave Brock, συνέχισαν το πνεύμα του γκρουπ στα '90ς, προλαβαίνοντας μάλιστα την τότε αναδυόμενη ηλεκτρονική και dance σκηνή και πρωτοπορώντας στην ανάδειξη του festival-rock κινήματος.  Κομμάτια από κλασικά άλμπουμ όπως τα "Chronicle Of the Black Sword", "Space Bandits", "Electric Tepee", "Alien 4" και "Love In Space" συνθέτουν το υλικό του εξαιρετικού αυτού box-set, που περιλαμβάνει και άφθονα σπάνια, remix και ακυκλοφόρητα.

ROBERT CALVERT 

Freq

Ένας από τους υπεύθυνους για το περίφημο "Silver Machines", μέλος των Hawkwind, ποιητής, συγγραφέας και all-around "μορφή" του space-rock ρεύματος στη Βρετανία των '70ς, ο Robert Calvert κυκλοφόρησε το τρίτο σόλο άλμπουμ του το 1984. Εμπνευσμένο από την ιστορική απεργία των ανθρακωρύχων, το "Freq" αποτελεί ένα concept άλμπουμ με θέμα του τη μηχανοποίηση της παραγωγής, την αποβιομηχάνιση των Δυτικών κοινωνιών, την ανεργία, την οικολογική καταστροφή και τον ολοκληρωτισμό. Ένα συγκλονιστικό prog-rock άλμπουμ, με δυνατές space και kraut αναφορές και post-punk πολιτική, από τα πλέον χαρακτηριστικά της περιόδου και ένα από τα κορυφαία cult άλμπουμ της συνολικής προσφοράς των Hawkwind. Remastered από τα αυθεντικά master.