Wednesday, July 30, 2008

BIG BLUE BALL

Σχεδόν 18 χρόνια μετά την σύλληψη και το ξεκίνημα του project, το "Big Blue Ball" κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε όλο τον κόσμο από την Real World. Η πρωτοποριακή ιδέα του Peter Gabriel πραγματοποιήθηκε στα στούντιο της εταιρείας του Real World τα καλοκαίρια του 1991, 1992 και 1995. Σε παραγωγή του ίδιου του Peter Gabriel, του Karl Wallinger (World Party, Waterboys) και του Stephen Hague (Pet Shop Boys, OMD) το Big Blue Ball αποτελεί ένα "πλανητικό σούπεργρουπ" με 75 μουσικούς από 20 χώρες να συμπράττουν πάνω σε εκπληκτικό υλικό που έκανε τον Gabriel να δηλώσει ότι είναι "η πιο διασκεδαστική ηχογράφηση που έχει κάνει". Το cast περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Peter Gabriel, Karl Wallinger, Sinead O Connor, Natasha Atlas, Iarla O Lionaird και James McNally (των Afro Celt Sound System), Papa Wemba, Joseph Arthur, Hukwe Zawose, Marta Sebestyen, Tim Finn, Justin Adams, Jah Wobble, Billy Cobham, το gospel group των Holmes Brothers, τον flamenco κιθαρίστα Juan Canizares και τον Ιάπωνα περκασιονίστα Joji Hirota. "It's like a wall of sound coming at you, listening to the planet from outer space" (Karl Wallinger).

Tuesday, July 29, 2008

Silver Summit

Από το label του Greg Weeks, των Espers, την Language Of Stone, προέρχεται και το ντεμπούτο των Silver Summit. Το ντουέτο των David Shawn Bosler και Sondra Sun-Odeon κινείται σε ένα ευρύ, μετά-acid folk τοπίο, όπου art-pop, heavy-psych και oriental αναφορές συνυπάρχουν με brit-folk, prog-rock και psychedelic αποδράσεις. Ένα Νεοϋορκέζικο σχήμα που, μαζί με τις ψυχεδελικές του αγάπες, δεν παραλείπει να διευρύνει τους ορίζοντες του, προσθέτοντας μία γερή δόση αστικού art-rock αλλά και πολυπολιτισμικού mish-mash σε μια πραγματικά cult κυκλοφορία σε limited edition.

Ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/silversummit

O Peter Gabriel μιλάει για το project του "BIG BLUE BALL" (part 1)

Monday, July 28, 2008

THE BASEBALL PROJECT - Vol 1: Frozen Ropes and Dying Quails

Τι μπορεί να συμβεί όταν δύο εξαιρετικοί songwriters και φίλοι μοιράζονται το ίδιο fun για το αγαπημένο τους σπορ; ίσως να γράψουν κανένα τραγούδι γι' αυτό, ή, ακόμη καλύτερα, να κάνουν ένα ολόκληρο δίσκο! 'Η τους Baseball Project, όταν οι songwriters είναι ο Steve Wynn και ο Scott McCaughey (Minus 5, Young Fresh Fellows, R.E.M.) και το δεύτερο κοινό τους fun εδώ και 15 χρόνια είναι το baseball. Μακριά από εγκυκλοπαιδικές λεπτομέρειες και πνεύμα novelty, το πρώτο άλμπουμ του project, που περιλαμβάνει ακόμη την Linda Pitmon (Steve Wynn & the Miracle 3) και τον Peter Buck (R.E.M.), δεν απαιτεί γνώσεις του παιχνιδιού ή της ιστοριάς των παιχτών σαν τους Curt Food, Satchel Paige, Ted Williams και Black Jack McDowell...Η μελωδική ευαισθησία, οι τοίχοι από κιθάρες και το ατίθασο garage groove σε συνδυασμό με την αμείλικτη ανθρώπινη αλληγορία των στίχων μετατρέπουν το άλμπουμ σε πραγματικό έργο τέχνης της popular culture, όπου, σε απόλυτα rock 'n' roll πνεύμα η συγκίνηση του ακροατή συναγωνίζεται αυτή των δημιουργών του.

ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/thebaseballproject

MARY GAUTHIER - Genesis (The Early Years)


"...Gauthier's songs startle with authority and detail. If she keeps this up, one day she may assume the mantle of Johnny Cash..."(New York Daily News)


Ένα φαινόμενο της νέας αμερικάνικης σκηνής, συγχρόνως όμως και μία μοναδική ανθρώπινη ιστορία που θα μπορούσε από μόνη της να αποτελεί την έμπνευση για ένα αυτόνομο καλλιτεχνικό έργο, μια ταινία, ένα άλμπουμ ή ένα βιβλίο. Εγκαταλειμμένη μόλις γεννήθηκε και υιοθετημένη στη συνέχεια η Mary Gauthier πέρασε μια δύσκολη νεότητα, με drugs, έγκλημα και φυλακές, για να "καθαρίσει" στη συνέχεια και να σπουδάσει φιλοσοφία και Καλές Τέχνες και να φτάσει να γράψει τα πρώτα της τραγούδια στα 35! Και τί τραγούδια...Κανείς δεν θα μπορούσε μα γράψει τέτοιες φανταστικές ιστορίες, τέτοια ωραία παραμύθια με τόση ψυχή μέσα τους και να τα ερμηνεύσει τόσο ανεπιτήδευτα. Η Proper παρουσιάζει τώρα μία εξαιρετική συλλογή-γνωριμίας μέσα από τα 3 πρώτα άλμπουμ της Mary Gauthier.


ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/marygauthier

Friday, July 25, 2008

ONE DAY AS A LION


"They say That in war that truth be the fisrt casualty" ("Wild International")


Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της χρονιάς! Το καινούργιο σχήμα του Zach De La Rocha (Rage Against The Machine) και του Jon Theodore (Mars Volta) στο πρώτο του EP που κυκλοφορεί τώρα σε παγκόσμια πρώτη από την Anti. Η μουσική τους μιλάει για το διάστημα, εκεί που παράγεται και ευδοκιμεί η δημιουργία όπως για παράδειγμα η μουσική, ή ακόμη και εκείνο το διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στο Λόγο και την Εξουσία και παράγει επαναστάσεις... Όπλο της μια ρυθμική και στιχουργική καταιγίδα που θα "στείλει" εκατομμύρια άτομα σ' όλον τον κόσμο που περιμένουν αυτό το σχήμα, στο διάστημα ανάμεσα στους Led Zeppelin και τον Dr Dre. Σε παραγωγή του Robert Carranza (Bjork, Ozomatli, Jack Johnson) και μίξη του Mario C. (Beastie Boys).

ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/onedayasalion

Thursday, July 24, 2008

Η Joan Baez και ο Steve Earle μιλάνε για το νέο άλμπουμ της Joan Baez με τίτλο "Day After Tomorrow"

Το καινούργιο άλμπουμ της Joan Baez θα κυκλοφορήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.



Ian McLagan and the Bump Band - Never Say Never

Ένα καλοφτιαγμένο όσο και συναισθηματικά φορτισμένο προσωπικό άλμπουμ από τον κημπορτίστα των Faces και των Small Faces και all-around cool περσόνα της ιστορίας του rock 'n' roll. Στα 40 και πλέον χρόνια της καριέρας του ο Ian McLagan, γνωστός σε όλους ως Mac, έχει παίξει μεταξύ άλλων με τους Rolling Stones, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Taj Mahal, John Hiat, Paul Westerberg, Billy Bragg και Patty Griffin - είναι το δικό του Wurlitzer ηλεκτρικό πιάνο αύτο που ακούγεται στο ''Stay With Me" των Faces και στο "Miss You" των Rolling Stones και το χαρακτηριστικό Hammond b-3 του στο "Itchycoo Park" των Small Faces ή το Maggie May τουRob Stewart. Blues, country rock και southern soul εστετισμός σε μίξη και mastering του Glyn Johns, με τον Mark Andes (Spirit) στο μπάσο, τον Don Harvey (Joe Ely, Charlie Sexton) στα drums και τον Jud Newcomb στην κιθάρα, ενώ special guests είναι η Patti Griffin και οι Tosca Strings.


ακούστε εδώ:
http://www.myspace.com/ianmclaganandthebumpband


Wednesday, July 23, 2008

SINGER - Unhistories

Μια καινούργια μπάντα από το Σικάγο, σχηματισμένη από τα γνωστά μέλη της ακμάζουσας τοπικής σκηνής (Robert A.A. Lowe, Todd Rittmann, Adam Vida, Ben Vida) και προορισμένη να χαράξει νέες διαδρομές για το ψυχεδελικό rock. Ξεχάστε το paisley underground ή το βρετανικό festival rock, η ψυχεδέλεια των Singer δεν έχει προηγούμενο. Μέσα σε ένα "δωρικό" σχήμα με δύο κιθάρες, μπάσο και τύμπανα, οι Singer καταφέρνουν και στριμώχνουν folk, metal και harmony-pop αναφορές σε ένα τελείως φρέσκο, ώρες ώρες αλλόκοτο, μεταμοντέρνο acid rock.

ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/singertheband

The Baseball Project (Steve Wynn, Scott McCaughey, Peter Buck, Linda Pitmon) performing on Letterman.

JORDAN ZEVON - Insides Out

Μεγαλώνοντας σε ένα περιβάλλον που μιλούσε μέσα από τη μουσική και έχοντας για πατέρα τον Warren Zevon, δεν είναι έκπληξη ότι ο Jordan Zevon ξεκινάει καριέρα στη μουσική και μάλιστα είναι και καλός...Με το ταλέντο ήδη να ξεπροβάλλει από τις πρώτες νότες του "Insides Out", ο Jordan Zevon ξεδιπλώνει συνθετικές αρετές και αναφορές αρκετά μακρινές από το ύφος του αξέχαστου πατέρα του. Ο νεαρός Jordan έκανε ένα δίσκο γεμάτο pop hooks, από τα πιο εθιστικά και πιο "smart" της χρονιάς με αναφορές από τη μία μεριά στον Elvis Costello και τους XTC και από την άλλη στον Jackson Browne, τους Steely Dan και τον Brian Wilson. Περιλαμβάνει και ένα ακυκλοφόρητο του Warren, το "Studebaker".

Signals the arrival of a gifted writer (Uncut****)

ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/zevon

Tuesday, July 22, 2008

CHILDREN OF THE SIXTH ROOT RACE - Songs From The Source

Ακυκλοφόρητη μέχρι σήμερα στούντιο ηχογράφηση των Ya Ho Wa 13 ή Spirit of '76, από το 1973, κάτω από την ονομασία Children Of The Sixth Root Race! Η διαβόητη χίππικη κομμούνα από την Καλιφόρνια, κάτω από την καθοδήγηση του πνευματικού της ηγέτη Ya Ho Wa, έχει κυκλοφορήσει αρκετά άλμπουμ ψυχεδελικά rock που, παρά την συχνά ανόητη ρητορική τους, περιλαμβάνουν πολύ καλή μουσική - πρόσφατα μάλιστα τα άλμπουμ τους επανεκδόθηκαν σε ένα πολλαπλό box-set. Το "Songs From The Source" ηχογραφήθηκε το 1973 σαν demo για το προσωπικό άλμπουμ του βασικού συνθέτη και κιθαρίστα Djin Aquarian και, σε αντίθεση με τα άλλα άλμπουμ των Ya Ho Wa 13, αποκαλύπτει soul/ funk και fusion επιρροές, γυναικεία gospel φωνητικά και μια φρέσκια West Coast psychedelic soul οπτική που το καθιστά ένα πραγματικό θησαυρό της ψυχεδέλειας. Από τις επανεκδόσεις της χρονίας.

Lou Lou & The Guitarfish

H Birdman Records κυκλοφορεί σε παγκόσμια "πρώτη" το ντεμπούτο άλμπουμ της νέας teenage garage-punk αποκάλυψης από το Σαν Φρανσίσκο που ακούει στο όνομα Lou Lou & The Guitarfish. Η χαρισματική, πολύχρωμη "συμμορία" περιλαμβάνει τον George και την Lou Lou Rosenthall, τα παιδιά του Hank Rank των θρυλικών Crime και της Carola Anderson των VS, και έχει κάνει αισθητή την παρουσία της από την εποχή του...Δημοτικού με live βουτηγμένα σε ένα κοκτέηλ από Blondie, Ramones, Patti Smith και Heartbreakers με μια διακριτική ιδέα από Who και '60s garage. Το ομώνυμο ντεμπούτο τους, σε παραγωγή του David Katznelson, είναι ένα punk 'n' roll cult classic και από τις πιο εκρηκτικές rock 'n' roll "βόλτες'' της φετινής χρονιάς. Η Lou Lou έχει εμπνεύσει και χαρακτήρα του Lemony Snicket!


ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/theguitarfish

Sun City Girls & J. Spaceman - O.S.T. Mister Lonley

Η μουσική από τη νέα ταινία του Harmony Corine "Mister Lonely" με τη σφραγίδα δύο από τα πιο ιδιαίτερα ονόματα της σύγχρονης underground σκηνής. Ο "διαστημάνθρωπος" των Spacemen 3 και των Spiritualized και οι σκαπανείς της εθνολογικής "πλαστογράφησης", αγαπημένοι αμφότεροι του Corine, σκορπίζουν γενναιόδωρα τις μινιμαλιστικές τους προσεγγίσεις στη σουρεαλιστική αλληγορία της αφήγησης του Corine διαμορφώνοντας ένα κλασικό soundtrack με βάση τα πρότυπα των '60s και των '70s, χωρίς μάλιστα να γνωρίζουν ο ένας τί έχει κάνει ο άλλος! Ανάμεσα στα tracks και ένας μονόλογος του Harmony Corine από την ταινία σε αφήγηση του Werner Herzog. Εξαιρετικός δίσκος από δύο κορυφαίους αιρετικούς σε εξαιρετικές εκδόσεις από την Drag City.

Monday, July 21, 2008

Drive-By Argument - Dance Like No One's Watching

RAASHAN AHMAD - The Push

Πρώτο προσωπικό άλμπουμ του MC των Crown City Rockets από την OM Hip Hop. Ένα "μαύρο" άλμπουμ που ήδη αποτελεί γεγονός για τον αμερικάνικο μουσικό Τύπο, από έναν από τους πιο σεμνούς εκφραστές της urban culture. Ένα άλμπουμ νοσταλγικό με αναφορές στο old school hip hop αλλά και την ακτιβιστική soul των αρχών των '70s, μέσα από αριστουργηματικά κομμάτια, παιγμένα live, που ξεχειλίζουν από προσωπικότητα και γούστο. Special guests οι Chali 2na (Jurassic 5), DJ Vadim, Eligh (Living Legends), Headnodic (Crown City Rockets) και Stro (The Procussions).

''Raashan Ahmad brings forward thinkin' hip hop to the masses" (Billboard).


ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/raashanahmad

Sunday, July 20, 2008

LITTLE FEAT - Join The Band!

Οι θρυλικοί Little Feat επιστρέφουν με ένα άλμπουμ που θα μείνει στην υπερτριαντάχρονη ιστορία του γκρουπ. Τα περισσότερα κλασικά τους κομμάτια ηχογραφημένα από τη σημερινή εκδοχή της μπάντας, ένα 7μελές powerhouse με όλα τα εν ζωή αυθεντικά μέλη, συν ένα εντυπωσιακό cast από guests που περιλαμβάνει και τους Emmylou Harris, Dave Matthews, Bob Seger, Jimmy Buffett, Brooks & Dunn και Vince Gill! Πνευματικό παιδί του κημπορντίστα Bill Payne, το "Join The Band" ξεδιπλώνει όλη τη θλιμμένη μεγαλοπρέπεια του εγκεφαλικού rock των Little Feat, με την φαινομενικά country αναφορά του, τις λυρικές του αρετές και την αλήτικη jazz στάση του. Ένα γκρουπ-θεσμός στην ιστορία του underground rock σε μια κυκλοφορία που το ξαναφέρνει στην επικαιρότητα.

FOXHOLE - We The Wintering Tree

Επί μία ολόκληρη δεκαετία οι Foxhole κάμπτουν τις συναισθηματικές αντιστάσεις του κοινού τους με το ρομαντικό instrumental rock τους, έχοντας συχνά συγκριθεί με τους Mogwai ή τους Explosions In The Sky. Ωστόσο το χαμηλότονο κουαρτέτο από το Kentucky των ΗΠΑ αποφεύγει την συχνά ακαδημαϊκή χροιά μεγάλου κομματιού του σύγχρονου post rock προτάσσοντας την τρομπέτα και το μαγικό της παιχνίδι με το μπάσο και την κιθάρα και χαρίζοντας στο καινούργιο "We The Wintering Tree" ένα μοναδικό Morriconne-ικό "αέρα".

ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/foxhole

SIMPLY SAUCER - Half Human, Half Live

Η πρώτη "σύγχρονη" κυκλοφορία στην 30χρονη ιστορία των Simply Saucer, όπως και η πρώτη στούντιο ηχογράφηση του πιο παραγνωρισμένου στην εποχή του Καναδέζικου rock σχήματος. Μετά την κυκλοφορία του θρυλικού "Cyborgs Revisited", του άλμπουμ με τα χαμένα demo του 1974-75 και "ένα από τα καλύτερα καναδέζικα όλων των εποχών" το sci fi/garage/punk rock των Simply Saucer ήρθε στην επικαιρότητα με απτέλεσμα την επανασύνδεση τους το 2006 για ένα-δύο live και αυτή την ετεροχρονισμένη ηχογράφηση πολλών από τα κλασικά των '70s, ανάμεσα τους και το 10λεπτο "Clearly Invisible".


ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/officialsimplysaucer

Friday, July 18, 2008

YOUNG AND SEXY– The Arc

Πρόκειται για το τέταρτο άλμπουμ των Young and Sexy και την πρώτη τους κυκλοφορία στην Ελλάδα, μέσω της Mint Records, ακόμη μια πιστοποίηση της ιδιοπροσωπίας της νέας ανεξάρτητης rock σκηνής του Καναδά. Βγαλμένοι από την εποχή του άλμπουμ, όταν μια κυκλοφορία αποτελούσε ένα περίπλοκο και απαιτητικό έργο, οι Young and Sexy πειραματίζονται τόσο φυσικά όσο αβίαστες είναι και οι μελωδίες τους, συντελώντας έτσι στην δημιουργία ενός άλμπουμ που είναι απίστευτα ελκυστικά στην αρχή για να αποκαλύπτεται τόσο εθιστικό στη διάρκεια του χρόνου. Ένα μέτα-ψυχεδελικό/progressive άλμπουμ γεμάτο παγανίστικές αναφορές και post punk επιρροές από ένα συκρότημα-έκπληξη. Η παραγωγή είναι του Colin Stewart (Black Mountain, Cave Singers, Ladyhawk, Swan Lake).


ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/yands

JOHN BERBERIAN– Middle Eastern Rock

Ένας από τους δίσκους με την υψηλότερη ζήτηση ανάμεσα στους συλλέκτες του ψυχεδελικού rock των 60's, το "Middle Eastern Rock" του John Berberian επανεκδίδεται επιτέλους σε CD από την Rev-Ola. Φαίνεται σαν psychedelic novelty άλμπουμ, το περιεχόμενο όμως συναγωνίζεται τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές κορυφαίων acid-rock άλμπουμ της περιόδου. Ένα μίγμα groovy πολυρυθμίας και trance επαναληπτικότητας διανθισμένο με λυσεργικές fuzz κιθάρες και το ούτι του master John Berberian σε oriental δρόμους. Ηχογραφημένο στη Νέα Υόρκη, με rock και jazz μουσικούς, το "Middle Eastern Rock" είναι ταυτόχρονα ένα από τα πρώτα world music πειράματα και ένα ψυχεδελικό rock milestone.

THE RAMBLIN' AMBASSADORS – Vista Cruiser Country Squire

Από τα καλύτερα κρυμμένα "μυστικά" της διεθνούς garage/surf-a-billy "συνωμοσίας", οι Ramblin' Ambassadors, από το Calgary του Καναδά, επιστρέφουν με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ για την Mint. Το γκρουπ του Brent J. Cooper, βετεράνου του είδους και γνωστού από τους Huevos Rancheros, είναι ένα υπόδειγμα διαχρονικού cool, ένα σχήμα που παίζει ζόρικο surf/twang/western rock 'n' roll υψηλών οκτανίων σαν να μην υπάρχει αύριο. Και παραμένει ατσαλάκωτο...8 originals, 2 covers από Surftones και Bel-Airs καθώς και ένα remake του "Rat Creek" των Sadies.


ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/ramblinambassadors

Thursday, July 17, 2008

The Last People On Earth

Εντυπωσιακό πρώτο άλμπουμ για το συγκρότημα από τη βόρεια Αγγλία που έχει ήδη καταφέρει να εξαπλώσει τη φήμη του στους ψυχεδελικούς / festival κύκλους, μέσα φυσικά από τα ακόμη εντυπωσιακότερα live show τους. Το "Electric Angel" είναι ένα concept άλμπουμ για ένα αγόρι, στο κοντινό μέλλον, που δεν μπορεί να αισθανθεί! Ο ήχος των Pink Floyd εποχής Πομπηίας συναντιέται με τις ουράνιες φωνητικές αρμονίες του Brian Wilson αλλά κάπου στο μέλλον, μαζί με electro και funk υπαινιγμούς και μια δόση σουρεαλιστικού art-rock τύπου Flaming Lips.


ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/thelastpeopleonearth

Jack Bruce


Η Esoteric παρουσιάζει με υπερηφάνεια το "Can You Follow", ένα 6CD-Box Set αφιέρωμα στον Jack Bruce. Μία από τις πιο μεγάλες μορφές στην ιστορία της βρετανικής μουσικής, ο Jack Bruce συμπληρώνει 50 χρόνια επαγγελματικής παρουσίας σαν μουσικός και το γιορτάζει με αυτό το εξαιρετικό box-set. Εκτός από τη θητεία του στους Cream, με τον Eric Clapton και τον Ginger Baker, ο Jack Bruce έχει συνεργαστεί με αναρίθμητους καλλιτέχνες έχοντας βάλει και την προσωπική του υπογραφή σε μια σειρά από, πάντα υψηλού επιπέδου, προσωπικά άλμπουμ. Με την επιμέλεια του ίδιου του Jack Bruce, το "Can You Follow" ακολουθεί όλη τη διαδρομή του στο χρόνο, από τα πρώτα βήματα πλάι στον Alexis Korner, μεσα από τους Cream και από εκεί στα προσωπικά άλμπουμ και τις συνεργασίες του Jack τα επόμενα χρόνια. Πλήθος ακυκλοφόρητων και σπάνιων ηχογραφήσεων, εκτός των κλασικών ηχογραφήσεων, πολλά ενδιαφέροντα για τους φανς των Cream και πλήθος συνεργασιών, από τον Frank Zappa μέχρι τον Bernie Worrell. Ανεκτίμητο.

MELO - Off My Chest

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ιστορία της Σουηδικής σκηνής. Έχοντας μεγαλώσει σε μουσική οικογένεια o Nils Tull, γνωστός πια σαν Melo, είναι ολοκληρωμένος μουσικός από τα 7 του και καταγεγραμμένος παραγωγός της dance σκηνής από την εφηβεία του. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο της pop προσωπικότητας του, και καταλυτικό σε αυτό το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ του, είναι η φώνη του και η ερμηνεία...Ένας λευκός Marvin Gaye, ή και Stevie Wonder από μια άλλη σκοπιά, ο Melo εισβάλλει δυναμικά στο χώρο του σύγχρωνου soul/R&B με ένα ντεμπούτο που "βγάζει μάτια", σε μία εκπληκτική παραγωγή του κορυφαίου Σουηδού house παραγωγού Rasmus Faber.

Wednesday, July 16, 2008

ONE DAY AS A LION - exclusive MySpace Song Premiere!!



Ακούστε τώρα το πρώτο τραγούδι των ONE DAY AS A LION, με τίτλο Wild International, στο MySpace.


κλικ εδώ:

http://www.myspace.com/onedayasalion


Οι One Day As A Lion (Zack De La Rocha και Jon Theodore) μόλις υπέγραψαν στην ANTI και θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους EP στις 21 Ιουλίου του 2008.

Friday, July 11, 2008

Kaki King - Dreaming Of Revenge

Εισέβαλε στη Βρετανία στα τέλη του 2007 μέσα από ένα μπαράζ δημοσιευμάτων και κριτικών των προηγούμενων άλμπουμ της, προβάλλοντας ως το νέο ταλέντο της μεταμοντέρνας singer/songwriter σκηνής. Είναι ωστόσο το πρωτοφανές παίξιμο της στην κιθάρα, ακουστική και lap-steel αυτό που καθηλώνει και έκανε τον Dave Grohl να δηλώσει ότι "υπάρχουν καλοί κιθαρίστες, υπάρχουν f***ing καλοί κιθαρίστες και υπάρχει και η Kaki King". Η ίδια έχει προταθεί για τη "Χρυσή Σφαίρα" για το soundtrack του "Into The Wild", του Sean Penn, ενώ είναι τα δικά της χέρια που κάνουν τα "βιρτουοζικά" στο "August Rush"! Επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη για το "Dreaming of Revenge" - το προηγούμενο της ήταν με τον John McEntire (Tortoise, Stereolab) - με παραγωγό τον Malcolm Burn, η Kaki King επιστρέφει στην μινιμαλιστική folk-pop γραφή της, με μια σειρά από καθηλωτικά left-field τραγούδια και απίστευτες ενορχηστρώσεις στα όρια της ηχητικής αρχιτεκτονικής.

ακούστε εδώ:

http://www.myspace.com/kakiking

Wednesday, July 9, 2008

Less Then Jake - GNV FLA

Ελεύθεροι από τις καλλιτεχνικές και εμπορικές δεσμεύσεις του major συμβολαίου τους και ακολουθώντας το παράδειγμα τόσων και τόσων "ξεζουμισμένων" καλλιτεχνών, οι super-star του αμερικάνικου punk, επιστρέφουν πιο φρέσκοι από ποτέ άλλοτε, με το πρώτο άλμπουμ για τη νεοσυσταθείσα Sleep It Off Records. Ένα tribute στις ρίζες τους, από τον τίτλο που είναι αφιερωμένος στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, το Gainesville της Florida, μέχρι τη μουσική τους, μιά επιστροφή στις ska-punk ρίζες των πρώτων τους άλμπουμ, αλλά και το "νεορεαλισμό" των στίχων τους. Ηχογραφημένο στο Σικάγο σε παραγωγή του Matt Allison (Rise Against, Alkaline Trio) το "GNV FLA" είναι ένα άλμπουμ με έντονη την πολιτική χροιά, μιά ελεγεία για τους μη-προνομιούχους των πόλεων, τα θύματα του σύγχρονου "Depression" και ταυτόχρονα η πιο ώριμη μελωδικά και πιο ενδιαφέρουσα λυρικά κυκλοφορία τους.

ακούστε εδώ:
http://www.myspace.com/lessthanjake

WOLF PARADE - At Mount Zoomer

Ηχογραφημένο από τον, ντράμερ, Arlen Thompson, αυτό είναι το δεύτερο άλμπουμ των Wolf Parade. Δυόμισυ χρόνια μετά την κυκλοφορία του κλασικού indie ντεμπούτου τους "Apologies To the Queen Mary" οι Wolf Parade αποφεύγουν να επιστρέψουν με μία επανάληψη του, επιλέγοντας να κάνουν το επόμενο βήμα. Γραμμένο πάνω σε "θραύσματα" αυτοσχεδιασμών, ηχογραφημένων στην εκκλησία-στούντιο των, άλλων Καναδών πιονιέρων της indie pop, Arcade Fire, το "At Mount Zoomer" δεν είναι πιά μία υπόθεση του Dan Boeckner και του Spencer Krug, αλλά ένα "άλμπουμ μπάντας" που θα εκπλήξει. Ένα "Lamb Lies Down On Broadway" της γενιάς του "indie", που χορεύεται κιόλας; ή μήπως το "Marquee Moon" της ακόμη καλύτερα, ο ήχος ενός γκρουπ που βαδίζει σε πηχτό σκοτάδι, με το ένα χέρι σκαλίζει το παρελθόν και με το άλλο ανοίγει παράθυρα στο μέλλον.

ακούστε εδώ:

http://www.myspace.com/wolfparade

Monday, July 7, 2008

Kaki King - "Pull Me Out Alive"

DOUGLAS ARMOUR– The Light Of The Golden Day, The Arms Of The Night

Μία γενναία δόση κιθαριστικής pop που θυμίζει τις ένδοξες ημέρες των '90ς, από το νέο αστέρι της Social Registry. O Douglas Armour έρχεται από το Λος Άντζελες και ντεμπουτάρει με ένα μεταμοντέρνο χαρμάνι από τις πιο οικείες μελωδίες της indie-pop, ίσα μέρη νοσταλγία και πρωτοπορία. House beats, bubblegum ρεφρέν, jangle-pop hooks, κάτι σαν Καλιφορνέζικη εκδοχή των Hot Chip, με μιά σκιά μελαγχολίας α-λα Elliott Smith, ακούγεται η αποενοχοποιημένη εναλλακτική pop του Douglas Armour και βάζει υποψηφιότητα για τα πιο ευφορικά ντεμπούτα της χρονιάς.

ακούστε εδώ:
http://www.myspace.com/douglasarmour

Windsor For the Derby - How We Lost

Καινούριο άλμπουμ για τους Windsor For the Derby μετά από 3 χρόνια απουσίας. Το ιδιαίτερα αγαπητό σχήμα από την Philadelphia χρησιμοποίησε το δικό του στούντιο για μία επίπονη και επίμονη ηχογράφηση ενός άλμπουμ που μιλάει για την ίδια τη μπάντα και την παρακαταθήκη της. Παρά τον υπαινιγμό του τίτλου το άλμπουμ είναι μία γιορτή, ένας φόρος τιμής στη υπερδεκάχρονη μουσική του πορεία, το ύφος του και τις επιρροές του, από τους Swell Maps μέχρι τους Psychic TV και τη Factory Records. Από τα σημαντικότερα αμερικάνικα γκρουπ της νέας, "μετα-λόγιας" εναλλακτικής rock αισθητικής.

ακούστε εδώ:

http://www.myspace.com/windsorforthederby

Wednesday, July 2, 2008

ANDY FAIRWEATHER LOW - Low Rider - The Very Best Of


"This is the way to do a hits album...Andy Fairweather Low has made a great joyful record" Maverick ****

"Respected veteren revisits his past...He may be a reluctant frontman in the 21st century, but he handles the task with effortless style"
Record collector ***


Η ιδανική ανθολογία της καριέρας του Andy Fairweather Low. "Ο ήσυχος τύπος" της ιστορίας του rock έχει γράψει μερικά πολύ μεγάλα hit, έχει παίξει με τον Jimi Hendrix, το Roger Waters, τους Who, τον Bill Wyman, τον Eric Clapton, τον Bob Dylan και τον BB King, μεταξύ άλλων (!!), ενώ ως αιώνιος μποέμ τύπος έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το τένις, με τα χρώματα φυσικά της Ουαλίας. Το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι λίγοι ξέρουν το όνομα του, ενώ όλοι γνωρίζουν τις επιτυχίες του (Wide Eyed And Legless, (If Paradise Is) Half As Nice, Bend Me Shape Me, Natural Sinner, Hello Susie), όλες μέσα στο "Low Rider". Η πρόσφατη περιοδεία του με τους Low Riders στη Βρετανία, ένα live-DVD που ετοιμάζεται καθώς και αυτό το έξοχο "best of" CD έχουν ήδη πυροδοτήσει το γενικότερο ενδιαφέρον για αυτή τη μεγάλη προσωπικότητα της pop culture.

INDIAN JEWELRY - Free Gold!

Από τα άλμπουμ που θα συζητηθούν και πιθανώς θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς στο μέλλον. Το δεύτερο της καλλιτεχνικής κολεκτίβας από τη Νέα Υόρκη εγκαινιάζει τη συστράτευση της με την We Are Free, που μας έδωσε νωρίτερα τους εκπληκτικούς Yaesayer, ενώ σηματοδοτεί την επάνοδο των Indian Jewelry μετά από 2 χρόνια εξαφάνισης από τα δρώμενα της Νέας Υόρκης. Ένα αλλόκοτο άλμπουμ avant-αναρχο-techno-post-tribal-psychedelic rock, κουνημένη groovy pop για σύγχρονους urban-freaks από μιά συμμορία μεταβιομηχανικών σαμάνων της μητρόπολης που μεταφέρουν την performance art των live τους στο σώμα και το πνεύμα της μουσικής τους στο στούντιο.


ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/indianjewelry

Tuesday, July 1, 2008

The Watson Twins - Fire Songs

Έχοντας κερδίσει φίλους από ετερόκλητους χώρους, από το εναλλακτικό μέχρι το country ακροατήριο, οι δίδυμες αδελφές Watson κυκλοφορούν επιτέλους το πρώτο τους άλμπουμ για την ιστορική Vanguard. Οι γοητευτικές Chandra και Leigh Watson, μετά τη συνεργασία τους με την Jenny Lewis των Rilo Kiley στο περίφημο "Rabbit Fur Coat" και τη συμμετοχή τους στο soundtrack του "Grey's Anatomy", βουτάνε βαθιά μέσα στα νερά της country, του gospel, των blues και της soul αλλά και της indie-pop με ένα ζεστό άλμπουμ πολλαπλής ανάγνωσης και εγγυημένης απόλαυσης, από αυτά που δε λένε να ξεκολλήσουν από το αόρατο jukebox του μυαλού μας. Μιά παραγωγή των Russell Pollard και J Soda (Sebadoh, Earlimart, Folk Implosion).

ακούστε εδώ:

http://www.myspace.com/thewatsontwins

Jeremy Jay - A Place Where We Could Go

Έχει ένα από αυτά τα πρόσωπα που πιθανότατα θα φαίνονται πάντα παιδικά…ένας νέος καλλιτέχνης που ψάχνει κάτι λαμπρό και αγνό" (Pitchfork). Το πρώτο άλμπουμ του Jeremy Jay είναι μία ωδή στο ρομαντισμό, μία δραματοποιημένη κατάδυση στο μυαλό του όπως θα ήταν στο σινεμά, χωρίς όμως αναστολές και μικροψυχίες, χωρίς στρογγυλές γωνίες. όπως και η μουσική του, ένα μίγμα swingin' '60s pop και lo fi post-punk, κάτι σαν τους Spoon να διασκευάζουν Kinks. Η συνθετική φλέβα του Jeremy κρατάει από τη βρετανική σχολή των '60ς, ωστόσο είναι το συλλογικό καλλιτεχνικό του όραμα, οι συνειδητές αναφορές του στις πιο cool "περιοχές" της pop κουλτούρας, που κάνουν τον Jeremy Jay εξαιρετικό και ώρες-ώρες ακαταμάχητο.

ακούστε εδώ: http://www.myspace.com/jeremyjay